Categorie: instalatii

Aer conditionat industrial Brasov sau work confort expert

Aldodefcool-Aer conditionat industrial Brasov

Mi-a placut mult expresia “work confort expres”, este, daca vreti, o definitie exacta a ceea ce reprezinta un sistem de aer conditionat industrial Brasov. Confortul nu trebuie sa il regasim doar in cadrul caminului ci si la locul de munca. Un indice de confort este si calitatea aerului respirat, avem nevoie de aer curat pentru a ne mentine sanatosi, pentru a ne mentine pofta de viata si implicit, de munca.

Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa iti desfasori activitatea intr-o turnatorie. Oare cate grade ar fi in incaperea respectiva daca nu ar exista un sistem de aer conditionat? Nu cred ca aerul ar fi cu putinta de respirat intr-un astfel de loc, nu am fost niciodata si nici nu cred ca voi avea ocazia.

O sa spuneti ca este o extrema… Bine, sa devenim mai pamanteni si sa margem la un spalatorie care are si servicii de calcat. Ati stat in preajma unei statii de calcat profesionale? Daca nu ar exista un echipament de climatizare adecvat cu siguranta angajata (nu e discriminare, dar nu am vazut niciodata un barbat in aceasta pozitie) ar face sauna continuu. O fi sauna sanatoasa, dar in doze mici. La cat abur face o statie de calcat, nivelul de umiditate ar fi mult peste marja de confort, de caldura nici nu mai vorbesc.

Dar de simigeriile care au aparut la tot pasul (pe principiul la noi umbla cainii cu colaci in coada) ce ziceti? Angajatii fierb si coc covrigii indiferent de anotimp (cate grade ar putea fi intr-un astfel de spatiu intr-o zi torida de vara?). Ar fi cu neputinta sa lucrezi intr-un astfel de loc fara prezenta unui aparat de aer conditionat.

Aer conditionat industrial Brasov in mall-uri si magazine

Halele de productie, spatiile de birouri, mall-urile si magazinele, toate au nevoie de un sistem de ventilatie sau de aer conditionat industrial Brasov. Fara astfel de echipamente aerul ar fi greu de respirat si chiar periculos pentru sanatate.

Intr-un mall se pot gasi sute de persoane in acelasi interval de timp. Toti acesti oameni consuma oxigen, fara un echipament de monitorizare a aerului conditionat calitatea acestuia ar scadea in cateva zeci de minute. Oamenii nu ar mai pierde timp (si bani) prin magazine, sistemul lor de confort ar intra in alerta si ar parasi mall-ul.

Aerul conditionat nu este un lux, este o normalitate.

Instalatii termice si sanitare, un domeniu dinamic

instalatii termice si sanitare Brasov

Nu stiu sigur daca eu am ales sa activez in domeniul instalatiilor termice si sanitate sau daca ele m-au ales pe mine, cert este ca a fost cea mai buna elegere. Sunt un om mereu in miscare, agitat ar spune unii, polivalent ar spune altii, care cauta mereu solutii si tehnologii de ultima generatie care sa vina in intampinarea viitorului, nu a trecutului.

Instalatii termice Brasov: de la centrale la panouri solare

Daca in urma cu 20-30 de ani toata lumea era racordata la sistemul centralizat de termoficare, lucrurile stau diferit acum. De la o zona la alta a tarii difera ponderea celor care si-au montat centrale proprii sau de bloc. La Brasov cele mai multe apartamente sau case au incalzire in regie proprie.

Sistemul centralizat de livrare a apei calde si a caldurii nu este cea mai buna optiune. Nu vad de ce o institutie sa hotarasca in locul meu cand si cum sa imi incalzesc casa, ce temperatura sa am in incapere si in ce perioada. Posibilitatea montarii de centrale termice murale a schimbat acest lucru. Fiecare are puterea de a decide atat asupra temperaturii ambientale cat si asupra temperaturii apei calde menajere. Expresia “platesti cat consumi” capata sensul corect in acest caz.

Un pas spre viitor au reprezentat panourile solare, o alternativa ecologica pentru incalzirea apei menajere si chiar pentru incalzirea locuintelor. Avem suficiente zile insorite si se poate capta energie solara si pentru zilele in care soarele nu vrea sa isi arate fata. Personal, visez la ziua in care ne vom folosi doar energiile naturale ale Terrei (solare, eoliene, geotermale) pentru a avea utilitati gratuite.

Instalatii sanitare Brasov: de la robineti la conducte de alimentare cu apa

Baile si bucatariile noastre au devenit de mult timp o provocare pentru designerii de interior. In functie de spatiu disponibil alocat acestor incaperi se cauta solutii care sa imbine utilul cu placutul, care sa creeze armonie fara a afecta functionalitatea. Exista game variate de obiecte si accesorii sanitare, unele chiar hight tech (baterii cu senzori de miscare, dus cu lumini, radio etc) care se indeplineasca toate cerintele clientilor. Instalatiile “la vedere” se gasesc acum in forme si culori diferite, pot fi metalice, compozite sau din sticla etc. Tevile si conductele sunt ascunse sau mascate, totul este gandit si apoi realizat cu fidelitate pana la cele mai fine detalii.

Instalatiile sanitare, indiferent ca vorbim de baie sau de bucatarie, au devenit elemente functionale de design si arhitectura, altfel spus, sunt dinamice, exact ca mine.

Aer conditionat industrial Brasov pentru angajati eficienti

Expertii spun despre calitatea muncii ca este direct proportionala cu confortul angajatului, cu cat acesta din urma lucreaza intr-un mediu mai placut, cu atat va fi mai eficient, motiv pentru care se pune accent pe calitatea aerului respirat. Acesta este motivul pentru care se monteaza aer conditionat industrial Brasov in cadrul intreprinderilor, haleor, magazinelor etc.

Piata constructiilor civile si industriale s-a modificat mult in ultimul timp in masura in care se urmareste reducerea costurilor pentru incalzire. Eficienta energetica a dus la scaderea calitatii aerului din interiorul cladirilor, urmatoarea masura luata fiind instalarea unui sistem de ventilatie care sa permita o aerisire, o reimprospatare a aerului.

Aer conditionat industrial Brasov pentru a controla nivelul de umiditate

In functie de temperatura aerului de afara, in interior ar trebui sa avem un indice de umiditate cuprins intre 30 si 50%, valorile din afara intervalului fiind periculoase pentru sanatate. Daca acasa putem aerisi prin deschiderea geamurilor, putem folosi umidificatoare sau dezumidificatoare pentru a tine umiditatea sub control, pentru spatiile largi este nevoie de solutii de climatizare inteligente care sa permita un control individual pe zone diferite.

Pentru fiecare spatiu este nevoie sa existe posibilitatea de a se putea face setari care tin cont de marimea spatiului, temperatura de afara, de cati oameni lucreaza in perimetrul respectiv, daca exista echipamente care degaja caldura sau aburi sau substante toxice. Pentru fiecare zona in parte se pot face setari care sa programeze sistemele de aer conditionat industrial Brasov sa functioneze dupa un program prestabilit. Senzorii care masoara indicii care definesc calitatea aerului pot transmite semnale de alarma care sa porneasca sistemul de ventilatie ori de cate ori este nevoie.

Cand vorbim despre instalatii de aer conditionat, vorbim atat despre solutii de racire a aerului cat si despre solutii de incalzire. Aceste sisteme inteligente de climatizare pot avea ambele functii, sunt silentioase si asigura un climat sanatos, un aer de calitate si un confort sporit.

Sa muncim cu spor, sa fim productivi si sa respiram un aer curat.

Cauti electrician Brasov?

electrician brasov

Ai gasit! Ai ajuns unde trebuie, la mesterul tau.

Se construieste mult in Brasov si zonele limitrofe si asta e un lucru bun, inseamna dezvoltare, inseamna locuri de munca, consum de materiale si servicii din diverse domenii. Orasul se dezvolta si oamenii de asemenea.

In cazul constructiilor “la rosu” poti realiza montajul instalatiei electrice de la A la Z, probabil este ceea ce isi doreste orice electrician Brasov, nu poti avea surprize. In acest caz trebuie sa urmaresti proiectul si sa executi totul conform desenului. Pentru a continua cu montajul priozelor, intrerupatoarelor si corpurilor de iluminat trebuie sa astepti terminarea lucrarilor din interior (zugravit, placari etc).

Nu ne dam in laturi nici de la reparatii de instalatii electrice din imobile vechi. Aici sunt cele mai mari provocari dar experienta este aliatul nostru si reusim cu succes sa gasim scurt circuitul si sa il reparam. Aici apar si cele mai multe situatii de urgenta. Vrem sau nu, depindem de energia electrica. Cele mai multe lucruri din casele noastre functioneaza pe baza de electricitate, de la becuri si aparate electrocasnice pana la centrala de apartament.

Se intampla uneori sa fie nevoie de schimbat o siguranta, o priza sau un intrerupator. Nu va jucati cu curentul electric. Pentru 10 lei (pretul unui schimbat de priza electrica) nu are sens sa riscati un scurt circuit, pentru astfel de lucruri se va deplasa la dumneavoastra un electrician Brasov echipat cu materialele si echipamentele necesare.

Renovati? Montam cu drag corpuri de iluminat (cu sau fara senzori), aplice, lustre, spoturi. Va putem schimba toate prizele si intrerupatoarele din casa sau chiar schimba intreaga instalatie electrica.

Spatiile comune precum scarile de bloc pot necesita deasemenea interventii electrice. Lucram cu Asociatiile de proprietari si orice persoane juridice care ne solicita serviciile. Oferim service, garantie si post-garantie.

Cu noi nimeni nu ramane in bezna!

Aparatul de aer conditionat – moft sau necesitate

aer conditionat Brasov

Daca stai la parter si nici nu iti bate soarele in geam vei spune ca e un moft. Daca stai la ultimul nivel si soarele isi mai arunca si ceva raze in geamul tau, aparatul de aer conditionat devine o necesitate. Pornind grosier de la aceste afirmatii stim cu totii ca totul se reduce la nivelul de confort al fiecaruia.

Vom vorbi despre Brasov pentru ca niste studii recente au marcat orasul (pe care toata lumea il credea ozonat ) pe harta oraselor cu un indice de poluare ridicat.

Montaj aer conditionat Brasov – domeniu casnic

Pentru toti conteaza nivelul de caldura si /sau umiditate din casa, fiecare dintre noi functioneaza sau se odihneste cel mai bine la anumite grade in termometru. Daca esti unul din acei oameni care doresc sa aibe o temperatura constanta pe timp de vara iti recomandam montajul unui aparat de aer conditionat.

Casele smart sunt solutia omului modern, iti poti programa aparatul sa porneasca sau sa se opresca la anumite ore astfel incat atunci cand tu ajungi acasa temperatura ambientala sa fie optima. In acest fel nu vei fi deranjat de posibilii curenti de aer si vei intra intr-o casa racoroasa si, mai ales, aerisita. Pana la urma si sanatatea noastra depinde de calitatea aerului respirat (despre nivelul de poluare si efectele lui auzim frecvent).

Instalatii de climatizare Brasov – domeniu industrial

Daca instalarea unui aparat de aer conditionat intr-o locuinta sau birou este un lucru relativ usor, atunci cand vorbim de spatii extinse lucrurile se complica. In functie de marimea spatiului si de oamenii care il deservesc solutiile pot fi diferite. Fie ca este vorba despre instalarea de chillere care produc apa racita sau de instalarea de centrale de tratare a aerului, toate au nevoie de tubulaturi si instalatii de distributie, vorbim de un sistem compex care face ca aerul respirat in incinta magazinelor, institutiilor sau intreprinderilor sa fie unul in parametri optimi.

Este mai mult decat evident ca in spatiile industriale aerul conditionat este o necesitate. Nivelul de oxigen, umiditatea si temperatura pot fi controlate si pot asigura o calitate superioara a aerului. Poluarea, noxele, aerul incarcat cu praf nu au ce cauta intr-un spatiul in care se doreste productivitate, calitatea aerului poate fi unul din factorii care sa contribuie la acest lucru. Nimeni nu si-ar dori sa mearga intr-un mall si sa se simta ca in sauna sau sa-i inghete mainile pe carut.

Indiferent de marimea spatiului exista solutii care sa asigure un aer curat (conditionat de parametrii doriti), o stare de comoditate sau lejeritate optima activitatilor intreprinse.

Stiti de cate ori s-a cautat pe Google expresia “Instalator Brasov”?

instalator Brasov

Va spu eu, de 144.000 de ori. O fi mult? O fi putin? Nu stiu, stiu doar ca este nevoie de instalatori seriosi, competenti, specializati si pentru care nu exista cuvantul “NU”. Instalator Brasov trebuie sa fie sinonim cu rezolvarea oricarei interventii termice si sanitare intr-un mod profesionist.

Din aceasta nevoie s-a nascut brandul “mesterul tau”, care vine sa suplinesca nevoia de instalatori acordand o importanta deosebita serviciilor de reparatii instalatii sanitare si termice. Atat timp cat instalatiile pot fi reparate si pot functiona la capacitate maxima, nu au nevoie de inlocuire. Este posibil ca cu mici reparatii instalatia respectiva sa mai functioneze optim chiar si cativa ani. Inainte de a inlocui un obiect care intra in sfera noastra de actiune ne asiguram daca poate fi reparat, cu siguranta ar fi mai ieftin pentru dvs.

Pentru noi nu exista lucrari prea mici sau prea mari, toate sunt tratate cu aceeasi seriozitate si implicare. Persoanele fizice si persoanele juridice sunt tratate egal, vor beneficia de aceleasi servicii calitative si bineinteles de factura fiscala si garantia lucrarilor efectuate. Fiecare client multumit poate fi o recomandare, o carte de vizita pentru urmatorul client. Totodata, putem incheia cu persoanele juridice contracte de servisare si mentenanta periodice.

Ni se intampla sa fim deseori sunati pentru interventii urgente, atat partea de instalatii sanitare cat si pe partea de instalatii termice. Raspundem promt si gasim solutii imediate pentru a preintampina diverse accidente. Nimeni nu vrea sa-si inunde vecinii, sa ramana fara apa menajera sau caldura in mijlocul iernii. Tot aici am mai adauga si posibile desfundari de instalatii sanitare, astfel de interventii fiind foarte des solicitate.

Fiecare serviciu oferit este clar denumit pe site-ul nostru unde veti gasi defalcat preturi pentru orice operatiune efectuata. Consideram ca afisarea preturilor (corecte, spunem noi) este o dovada de respect pentru clientii nostri.

Suntem atenti la cerintele clientilor nostri si tinem cont si de valoarea estetica a lucrarilor. Lucram ingrijit si curat, nu lasam mizerie in urma lucrarilor. De asemenea, putem sa insotim clientii la cumpararea materialelor necesare montarii de noi instalatii sanitare sau termice.

Vrem sa fim un model pentru orice instalator Brasov, vrem sa fim un brand recunoscut local si nu numai.

Incalzire in pardoseala Brasov – confort la superlativ

incalzire in pardoseala Brasov

Ce inseamna pentru tine confortul? Sa fie un divan, o sofa moale si confortabila in care sa te cuibaresti? Sa fie un ceai cald sau o cafea alaturi de o carte interesanta? Sa fie o cada cu apa fierbinte? Sa fie o pardoseala calda pe suprafata careia sa te plimbi descult? Sau poate toate la un loc?

Pot spune cu certitudine ca mie nu imi place frigul si ca am mereu picioarele reci (toata lumea spune ca am probleme cu circulatia periferica). Daca cei mai multi dintre noi atunci cand renoveaza se gandesc la paleta de culori sau la mobilier, eu mi-am dorit un singur lucru: incalzire in pardoseala. Nu, nu e un moft, e acel ceva care inseamna confort pentru mine, care imi da o stare de bine, care ma face sa ma simt ACASA.

Daca faci marea greseala sa intrebi printre rude sau prieteni vei ajunge in situatia in care nu vei sti ce sa faci. Toti vor veni cu idei, cu argumente pro si contra si vointa ta nu va mai conta. Cel mai bine ar fi sa apelezi la o firma din domeniul instalatiilor, vei primi sfaturi si explicatii pertinente. Apeland la specialisti vei primi toate aspectele pozitive sau negative legate fix de spatiul tau locativ, vei lua hotararea in totala cunostinta de cauza.

Picioarele reci iubesc incalzirea in pardoseala

Cand vine vorba de incalzire in pardoseala Brasov credeti-ma pe cuvant ca nu e moft, e necesitate. La noi iarna e mai lunga si nu am nici o placere in a sta in papuci de casa cel putin 6 luni pe an. E suficient sa stai incaltat 10 ore pe zi, macar cand ajungi acasa sa ai acel sentiment de libertate, sa umbli descult si sa simti atingerea calda a parchetului sau a gresiei. Eu nu cred ca vreau prea mult, vorba unei reclame, merit!

Lasand deoparte confortul meu (la care tin foarte mult) nici aspectul estetic al incaperii nu e de neglijat. Va mai aduceti aminte de caloriferele vechi de fonta? Cat de urate erau… Eu nu eram multumit nici de cel de aluminiu care trona sub geam, plus ca nici caldura nu era uniforma, cu cat te indepartai de calorifer cu atat scadea si aceasta. Ba mai mult, trebuia sa ai valente de inginer atunci cand montai perdeaua ca aceasta sa nu cada inestetic pe calorifer. Daca voiai perdea lunga iarna trebuia sa o dai deoparte sa nu iti blocheze caldura. Eu ma bucur ca am scapat de calorifer, in plus, am podeaua calda, caldura constanta si uniforma si nu in ultimul rand, facturi mai mici.

Inainte de a alege un sistem de incalzire cel mai bine este sa intrebi un specialist. Pentru mine cea mai buna varianta a fost de incalzire in pardoseala, Brasov e un oras racoros.

Informatii utile despre tratarea apei menajere

epurare apa menajera

Exista mai multe procese cheie care apar in timpul tratării de ape menajere: diluare, coagulare si sedimentare, filtrare, dezinfectie si alte tratamente chimice. In cele ce urmeaza va vom prezenta cate informatii utile despre fiecare dintre aceste procese.

Diluarea apei

Inainte de industrializare, poluarea raurilor si a cursurilor de apa nu a fost o problema atat de importanta. Produsele uzate au fost eliberate în corpurile de apa, dar cantitatea de astfel de deversari nu a fost la fel de mare ca nivelurile actuale. Aceasta nu este cea mai eficienta metoda de tratare deoarece chiar si cantitati mici de poluanti, cum ar fi unele pesticide, se pot acumula in timp.

Coagulare si floculare

Uneori, particulele care trebuie filtrate in timpul tratarii de ape menajere sunt foarte mici. Acest lucru le face mai putin probabil sa fie filtrate. Substantele chimice numite coagulante si / sau substante de filtrare sunt adaugate in apa si amestecate pentru a face ca particulele fine sa se lipeasca impreuna pentru a forma particule mai mari care se pot usca mai bine sau pot fi filtrate mai eficient. Scopul acestui proces este de a imbunatati performanta proceselor de tratare ramase.

Sedimentarea

Pentru statiile de epurare ce trateaza apa care contine o multime de solide, sedimentarea este un pas comun de tratare. Procesul incetineste curgerea apei intr-un iaz sau bazin, astfel incat elementele mai grele sa se poata lasa in jos. Daca apa nu este suficient de inceata, aceste elemente sunt purtate de-a lungul urmatoarei etape a procesului, ceea ce nu este de dorit.

Filtrare

Apa curge printr-un material care indeparteaza particulele, organismele si / sau contaminantii. Materialul folosit este cel mai adesea un mediu granular, cum ar fi nisip, carbune antracit zdrobit sau carbune activ. Impreuna cu variatia dimensiunilor si a tipului de medii de filtrare, facilitatile sunt, de asemenea, proiectate sa functioneze la rate diferite de curgere prin intermediul mediului de filtrare. Instalatiile traditionale de filtrare includ filtrarea lenta a nisipului, filtrarea cu viteza ridicata si filtrarea cu pamant de diatomee.

Tratarea de ape reziduale

montare statii epurare

Tratarea de ape reziduale este un proces de imbunatatire si purificare a apei prin indepartarea unora sau a tuturor contaminantilor, facand apa sa fie reutilizata sau returnata in mediul inconjurator. Deversarea poate fi in apa de suprafata, cum ar fi raurile sau oceanul, sau la apele subterane care se afla sub suprafata pamantului. Prelucrarea corecta a apelor uzate asigura mentinerea calitatii acceptabile a apei.

In multe parti ale lumii, problemele de sanatate si bolile au fost adesea cauzate de deversarea de ape reziduale netratate sau tratate inadecvat. Poluarea apei are un impact grav asupra tuturor creaturilor vii si poate afecta negativ utilizarea apei pentru consumul de alcool, nevoile gospodariei, recreere, pescuit, transport si comert. Instalatiile de tratare a apelor uzate reduc solidele organice si solidele in suspensie pentru a limita poluarea mediului. Progresele in ceea ce priveste tehnologia au impus evolutia proceselor de tratare care elimina substantele toxice din apa. In prezent, avansarea cunostintelor stiintifice a condus la o reducere a deversarilor.

Tehnologia de tratare a apelor reziduale include metode fizice, biologice si chimice. Substantele reziduale trecute prin procedee de tratare trebuie sa fie reutilizate sau eliminate intr-un mod sigur. Apa purificata este evacuata in apa de suprafata sau in apa subterana. Reziduurile, numite namoluri sau biosoliduri, pot fi refolosite prin compostarea atenta sau prin aplicarea lor pe teren. Uneori acestea post fi si incinerate.

Zonele rurale neechipate, in cea mai mare parte, utilizeaza sisteme pe baza de fose septice. Acestea dispun de un rezervor mare, cunoscut sub denumirea de rezervor septic, care elimina si stocheaza solide. Ele vor fi descompuse partial de bacteriile anaerobe care apar in mod natural. Solidele trebuie sa fie pompate si remorcate pentru a fi eliminate separat. Acestea merg adesea la stațiile de epurare a apelor uzate municipale sau sunt refolosite ca ingrasaminte.

Pe masura ce stiinta a avansat, a fost identificata o necesitate a unei ape mai pure, iar tehnologia s-a dezvoltat pentru a oferi un tratament mai bun. Metalele grele, substantele chimice toxice si alti poluanti pot fi indepartati din ce in ce mai mult din ape reziduale si industriale. Metodele de tratare avansata includ microfiltrarea, adsorbtia de carbon, evaporarea / distilarea si precipitarea chimica.

Tratarea apelor uzate

montare statii epurare

Tratarea apelor uzate este procesul de transformare a apelor reziduale – apa care nu mai este necesara sau care nu mai este adecvata pentru utilizare – in apa care poate fi evacuata inapoi in mediul inconjurator. Apa uzata se formeaza printr-o serie de activitati, cum ar fi scaldatul, spalarea, folosirea toaletei si scurgerea apei de ploaie. Apele uzate sunt pline de contaminanti, inclusiv bacterii, substante chimice si alte toxine. Tratamentul sau vizeaza reducerea contaminantilor la niveluri acceptabile pentru a face apa să fie sigura pentru deversarea ei inapoi in mediul inconjurator si se realizeaza prin epurari.

Cate tipuri de statii de tratare exista?

Exista doua tipuri de statii de tratare a apelor uzate, si anume statii de tratare chimica sau fizica si statii de epurare biologica. Instalatiile biologice de tratare a deseurilor utilizeaza materii biologice si bacterii pentru a descompune substantele uzate. Instalatiile de tratare a apelor uzate utilizeaza reactii chimice, precum si procese fizice pentru tratarea apei. Sistemele de epurari biologice sunt ideale pentru tratarea apelor reziduale provenite de la gospodarii si spatii comerciale. Statiile fizice de tratare a apelor uzate sunt utilizate in cea mai mare parte pentru tratarea apelor uzate provenite din sectoare industriale, fabrici si firme de productie. Acest lucru se datoreaza faptului ca cea mai mare parte a apelor uzate din aceste industrii contin substante chimice si alte toxine care pot dauna mediului in mare parte.

Sistemele de colectare a apei sunt puse in aplicare pentru a se asigura ca toate apele uzate sunt colectate si directionate catre un punct central. Apa este apoi directionata spre o statie de tratare care utilizeaza sisteme de drenare subterana. Totusi, transportul apelor reziduale trebuie efectuat in conditii de igiena. Tevile ar trebui sa fie etanse, iar oamenii care ofera serviciile trebuie sa poarte imbracaminte de protectie.

In instalatia de tratare, controlul mirosului este foarte important. Apele uzate contin o multime de substante murdare care provoaca un miros neplacut in timp. Pentru a va asigura ca zonele inconjuratoare sunt curatate de mirosul nepotrivit, procesele de tratare a mirosurilor sunt initiate in instalatia de tratare. Toate sursele de miros sunt continute si tratate folosind substante chimice pentru a neutraliza elementele producatoare de miros murdar. Acesta este primul dar si cel mai important pas in procesul de epurari.