Categorie: instalatii

2 pompe submersibile prietenoase cu buzunarul si bune

pompa submeesilila Grundfos1

Iti spun din start ca iti pot recomanda pompe submersibile la pret bun, poate nu cele mai ieftine de pe piata, dar cu siguranta unele excelente din punct de vedere al raportului calitate-pret. Lucrurile cele mai ieftine de pe piata instalatiilor nu sunt si cele mai fiabile daca le raportezi la rezistenta si functionalitatea optima per timp.

Ce intelegi printr-o pompa submersibila?

Este vorba despre o pompa de apa care poate fi scufundata in lichidul ce urmeaza a fi pompat. Exista o gama larga de pompe submersibile destinate pentru aplicatii diverse, atat casnice cat si industriale.

Cand sau pentru ce ai nevoie de o pompa submersibila?

1.pentru extragerea apei subterane/foraj

Pompele submersibile pentru puturi functioneaza ca un hidrofor si extrag apa pentru uzul gospodareasc. Apa este drenata si impinsa cu presiune pana in punctul de consum.

2.pentru drenaj si evacuarea apelor uzate

Pompele submersibile pot fi folosite si pentru a evacua apele uzate de la chiuvete, dusuri, cazi de baie si masini de spalat si chiar pentru drenarea si evacuarea piscinelor, lacurilor sau a apei rezultate in urma inundatiilor.

Ce au deosebit pompele submersibile de la Grundfos?

Daca unele pompe submersibile au ca baza de functionare un plutitor, pompele submersibile de le Grundfos au senzor care porneste sau opreste pompa ori de cate ori senzorul transmite date concludente catre unitatea de comanda. Totodata, acest senzor este constient si de prezenta sau absenta apei, functionarea pe uscat fiind astfel eliminata.

2 recomandari de pompe submersibile accesibile si fiabile de la Grundgos

1. Pompe submersibile Grundfos SO 5-15

Aceste pompe submersibile cu instalare direct pe teava de apa sunt destinate pentru captarea si distributia apei subterane pentru alimentarea locuintelor, caselor de vacanta sau sistemelor de irigare de mici dimensiuni.

Daca ai nevoie de apa menajera si nu vrei sa fii racordat la un sistem centralizat sau nu ai acces la un astfel de sistem poti extrage apa subterana cu ajutorul acestor pompe submersibile compacte. Astfel ai acces la apa menajera cu costuri mici si fara facturi lunare.

pompa submeesilila Grundfos1

POMPA SUBMERSIBILA GRUNDFOS SQ 5 – 15, 2.827 Lei – www.instalgeneration.ro

2. Pompa submersibila Grundfos Unilift CC 5 A1

Ai o piscina? In acest caz ai nevoie si de o pompa submersibila pentru a goli piscina in anotimpul rece. Pompele submersibile Unilift sunt ideale pentru evacuarea apei in caz de inundatii, mai ales in cazul unui volum mare de apa.

Pompele Unilift sunt ideale pentru evacuarea apelor uzate din gospodarii dar si din mediile industriale. Cu ajutorul lor se pot intreprinde operatiuni de drenaj al lacurilor si raurilor, santurilor inundate sau a terenurilor agricole.

POMPA pompa submersibila GRUNDFOS UNILIFT CC 5 A1

POMPA SUBMERSIBILA GRUNDFOS UNILIFT CC 5 A1 – 796 Lei – www.instalgeneration.ro

Pentru consumatorul casnic, o pompa de apa submersibila este solutia la indemana oricui pentru a avea apa curenta pentru consum in baie si bucatarie. O pompa de apa submersibila este mult mai utila decat un hidrofor in ideea in care aceasta impinge apa la suprafata cu presiune, in timp ce hidroforul aspira apa.

Vreau si eu un robot la dispozitia mea

inginerie si constructii

Aseara m-am uitat la un film cu cu roboti construiti sa ne serveasca si care devenisera aproape umani. Poate daca nu juca Banderas in el, schimbam canalul ;). Mi se pare mie sau mai avem doar cateva generatii pana acolo?

Circuite, piese mici si mari, motoare si motorase si mii de componente se ingramadesc intr-o astfel de masinarie… Sa privim in gradina celor care se ocupa cu echipamente industriale si automatizari. Eu sunt fascinata de-a dreptul de tot ce se intapla pe liniile de productie. Totul este gandit si proiectat in cele mai mici detalii, brate si benzi transportoare au luat locul oamenilor si executa operatii din cele mai compexe. Nu sunt ele niste roboti imensi?

Daca in adolescenta citeam I. Asimov si ma amuzam despre cum vedea scriitorul anumite aspecte din viitor, acum incep sa cred ca omul a reusit sa prevada aspecte care chiar au devenit realitate. Domeniul automatizarilor este complex: de la echipamente industriale la automatizari linii de prdusctie, de la echipamente de ridicat la poduri rulante si modernizarea constanta a acestora.

Ma uitam zilele trecute la niste instalatii din inox. Va vine sa credeti sau nu,  sunt adevarate opere de arta. In plus, sunt facute aici, In Romania.

Credeam ca doar balustradele din inox pot fi interpretate in mai multe feluri. Ei bine, m-am inselat. Ce silozuri din inox contruiesc baietii astia! In plus, transportoarele pentru silozuri sunt niste constructii ingineresti complexe asemenea tubulaturilor.

Cei de la Brado Industry, caci despre ei este vorba, nu s-au oprit aici, au combinat lemnul cu inoxul si au creat o gama de mobilier scolar frumoasa, rezistenta la uzura si versatila.

Oare robotii vor fi din inox sau dintr-un material mai pretios? Ar fi bine sa reziste la orice tip de vreme, indiferent ca vorbim de frig, vant sau ploaie.

Daca tot am ajuns la capitolul asta, sa facem o paranteza mai pamanteana si sa vorbim despre hidroizolatii si termoizolatii. Cred ca am ajuns la momentul in care apartamentele de la ultimul nivel sa fie mai usor acceptate de viitorii proprietari. Un sistem de termohidroizolatii asigura confortul de care locuitorii au nevoie zi de zi. In plus, se pot bucura de o priveliste extraordinara. Eu astept momentul in care fiecare acoperis va fi verde.

Lucrurile nu au stagnat in acest domeniu, apar mereu materiale si tehnologii noi care „sigileaza” blocurile, institutiile sau casele pentru siguranta si confort.

Intorcandu-ne la robotii nostri, primul lucru ar fi realizarea unei machete. Cum va arata? Ce functii ar avea? Cum se va alimenta?

Apropo, cunosc un producator de machete din fibra de sticla care s-ar putea ocupa de un astfel de proiect. Sa vedeti ce machete nave construieste sau ce case in miniatura. Nu stiu cata rabdare trebuie sa ai sa construiesti machete la scara atat de mica dupa niste mastodonti.

Pe langa machete, construieste si case pe apa. De ce nu ai avea o casa plutioare? Stiti cate astfel de case sunt pe raurile si lacurile din Europa? Eu una as locui intr-o astfel de casa si nu m-ar deranja sa il am bodyguard pe Terminator, varianta tanara si fara steroizi. 🙂

 

 

 

4 lucruri banale care au schimbat lumea

benzi transportoare, seminee, colectarea selectiva a gunoiului, etichetele in rola

In jurul nostru zi de zi se inventeaza lucruri, se imbunatatesc sisteme si se concep noi instalatii care ajuta intr-o industrie sau chiar mai multe. Robotii iau locul oamenilor care trec la butoane, care nu mai trebuie sa faca munci grele, ci doar sa supervizeze.

Eu sunt un mare fan al emisiunii „Haw is made” si ma minunez de capacitatea oamenilor de a crea roboti si utilaje care sa produca la scara industriala, care sa transporte sute sau chiar mii de produse in cateva minute, care sa fie capabile de finete.

1.Benzi transportoare

Cred ca una din cele mai mari realizari ale secolelor 20 si 21 sunt benzile transportoare. Produsele din ciclul de fabricatie se pot „plimba” chiar si cativa kilometri, timp in care asupra lor se efectueaza diverse operatii. Produsele trec prin mai multe etape fara a fi nevoie sa fie mutate, sa fie stivuite, depozitate, etc.

Benzile transportoare pot fi si de nivel macro, pot transporta obiecte mari, pamant din excavatii, pietris, cereale etc.

2. Cosuri de fum si seminee

Nu stiu despre voi dar eu nu suport frigul. Probabil asta este si motivul pentru care m-am nascut intr-o epoca in care casele sunt incalzire fix la temperatura dorita.

Constructia de cosuri de fum si de seminee a fost dusa la un alt nivel. Pe langa factorul functional (evacuarea fumului si a gazelor de ardere) cosurile de fum s-au transformat in obiecte decorative ale caselor.

Ati vazut voi vreo scena romantica care sa nu se petreaca langa semineu? Semineele sunt la fel de romantice ca intotdeauna, sunt piese de design si aduc incaperilor un farmec aparte.  Si ce ma bucura si mai mult este ca avem in tara producatori de seminee si cosuri de fum profesionale.

2. Colectarea deseurilor

Producem tone de gunoi, munti intregi. Niciodata in istoia omenirii nu cred ca ne fi confruntat cu o situatie asemanatoare. Cu cat gradul de confort creste, cu atat producem mai mult gunoi, mai multe deseuri.

Colectarea de deseuri reciclabile nu doar ca este un lucru banal, dar a dat posibilitatea „gunoaielor” de a deveni materie prima pentru alte produse. Pe langa faptul ca salveaza planeta de tone de gunoi, trebuie sa salutam ideea de a recicla si de a salva macar o parte din resursele naturale.

Deseurile reciclabile, pe langa faptul ca pot fi reutilizate, reprezinta o afacere cu multe cifre.

4. Etichetele autocolante in role

Ca ambalajul vinde nu mai este nici un secret. Cu cat este mai personalizat, cu atat produsul tau se va brendui de la sine. Un alt criteriu care s-a facut remarcat este eticheta. Etichetele autocolante in role au ajutat enorm la diferentierea produselor.

Etichetele in rola, usor de aplicat pe produs, au devenit repede preferatele producatorilor. A fost lesne de inteles ca eticheta personalizata este parte din marketing si va produce nu doar efecte vizuale, va aduce o crestere a vanzarilor.

In articolul de azi v-am prezentat 4 lucruri banale care au schimbat lumea. Sunt atat de comune ca de cele mai multe ori nici nu suntem constienti de utilitatea lor si de revolutia pe care au produs-o.

Revenim curand cu noi episoade.

Demolari, mituri si adevaruri

demolari si excavatii bucuresti

Orasele se exting, se transforma, se adapteaza noilor cerinte de confort si siguranta. Cu parere de rau, unori este necesar sa apelam la servicii de demolari pentru ca unele cladiri devin un adevarat pericol pentru viata oamenilor din Bucuresti sau din orice oras din tara sau, pur si simplu,  pentru ca lucrarile de reabilitare ar depasi cu mult lucrarile de noi constructii.

Nu este o crima sa demolezi

De cele mai multe ori, cuvantul „demolare” atrage recenzii negative, este egal cu distrugerea. Asta poate si din cauza demolarilor din timpul „epocii de aur” in care multe cladiri si biserici cu importanta istorica si arhitecturala au fost rase de pe fata pamantului peste noapte (unele au avut noroc si au fost mutate!).

Am ajuns la o anumite maturitate sociala care ar trebui sa impiedice astfel de dezastre. Trebuie sa fim constienti ca uneori este nevoie sa renuntam la anumite cladiri daca nu mai exista sansa realbilitarii sau daca starea de degradare este mult prea avansata. Daca nu mai putem face nimic pentru ele, nu este un motiv sa asteptam ca timpul sa le transforme in praf.

Putem interveni acolo unde este nevoie si apela la demolari controlate pentru a repune in circuit un teren care poate fi valorificat.

Cele doua motive majore pentru o demolare sunt:

  • siguranta publica
  • nevoia de spatiu

Demolarea controlata necesita experienta

Sa demolezi este nevoie de cunostinte de structura si rezistenta. In timpul procesului de daramare a unei constructii trebuie sa produci cat mai putine pagube: praf, moloz imprastiat, distrugerea spatiului imprejmuit, imprastiere de azbest (substanta interzisa azi in constructii ).

Demolarea cuprinde si indepartarea fundatiei.  Daca nu este vizibila, nu inseamna ca nu exista. 🙂 Operatiunea se face prin lucrari de excavatii cu utilaje de mare putere.

Reciclarea si refolosirea materialului din demolari

Cele mai multe cladiri sunt realizate din beton. Betonul si fierul de legatura din acesta pot fi reciclate si folsite in lucrari de asfaltari si in lucrari de fundatii.

Scheletele metalice pot fi demontate piesa cu piesa precum un lego si refolosite. Daca au suferit degradari, atunci pot si domolate controlat. Fierul poate si revalorificat in proportie de 100%.

Demolarea este un pas catre reconstructie

In locul unei cladiri care se darama oricum,  se poate construi una noua, sau, de ce nu, un parc sau un loc de joaca, un cinematograf, orice. In orase este mereu nevoie de spatiu, de noutate, de confort si curatenie.

Demolarea nu este un lucru rau, poate fi o solutie salvatoare.

Mituri din lumea lui online

motive sa fii online

Vorbeam intr-un articol trecut despre trecerea afacerilor si in online sau exclusiv in acest mediu virtual. Si in acest spatiu ai nevoie de marketing, poate chiar mai mult decat in cel fizic.

Brandingul, intre mit si adevar

Multi folosesc termenul pentru ca suna bine si poti impresiona auditoriul la o discutie, dar putin cunosc faptul ca branding de companie inseamna mai mult decat o sigla sau un logo. Aspect Compex din Cluj, sub brendul Aspect Design iti poate povesti mai multe despre acest lucru.

Brandingul este o constructie, este un proces continuu de stabilire si sustinere a unei imagini. Vrei un exemplu concret? Bautura racoritoare cea mai cunoscuta in lume: nume firma,  logo, slogan ( a avut mai multe de-a lungul timpului ), grafica, culoara, forma sticlei, gustul unic, reclamele de Craciun.

Stii care este rezultatul brandingului? Loialitatea si fidelizarea cumparatorului.

Orice afacere poate avea clienti in mediul online

„Nu ma promovez online, clientii mei nu cumpara online. Poate nu cumpara online, dar te cauta aici si daca nu esti, cum ajung ei la tine?. Indiferent de tipul de afacere pe care o gestionezi, sunt clienti pe care ii poti identifica in mediul online.

Cel mai clar exemplu este un producator roman de tocatoare industriale. Daca cineva isi deschide o statie de sortare a deseurilor sau vrea sa faca bani din deseuri, va avea nevoie de tocatoare pentru prelucrarea acestora din nevoia de spatiu. Te va cauta pe internet? Daca nu esti tu, este altul. Cine pierde?

Daca esti cunoscut in domeniu tau, mai ai nevoie de publicitate?

Absolut! Ne intoarcem la bautura de mai sus. A incetat vreodata compania sa mai faca campanii de marketing si publicitate? Isi sustine brandul continuu, creaza relatii cu cu publicul tinta, il tine aproape.

Daca ai o companie de constructii de drumuri si poduri, cu ce te ajuta online-ul? Iti tii clientii la curent cu tot ceea ce faci, cu ceea ce construiesti, cu materialele folosite, cu achizitiile de echipamente, etc. Arati ca esti in continuare pasionat de ceea ce faci si orientat catre tot ce este nou in domeniul tau. Intotdeauna, altul lucreaza sa iti ia locul.

Vand la mine in oras, ma cunoaste toata lumea

Minunat! Faptul ca esti cunoscut de cei care au nevoie de produsele tale sau de serviciile pe care le oferi este laudabil. Mai este o paleta de oameni care a prins gustul comenzilor online, care au descoperit ce practic si comod este sa nu trebuiasca sa te deplasezi.

Sa presupunem ca ai mai multe depozite de pal si accesorii pentru mobilier. Cei mai multi producatori de mobila vin la tine sau te suna sa vada daca ai pe stoc pal de culoarea si grosimea de care ai nevoie.

Pretul nu este singurul factor il intereseaza pe cumparator. Calitatea produselor si serviciilor este imediat precedata de timp. Timpul economisit este pretios. Online, ai usa mereu deschisa. 😉

Fii vizibil, fii online! Ai doar de castigat.

 

Producatorii romani, curajosii care lupta cu produsele ieftine din import, partea I

Ca ne-au invadat produsele din import nu mai este nici un secret pentru nimeni. Ca gasim peste tot produse de calitate indoielnica, iar nu mai este vreun secret. Exista totusi producatori romani care tin piemp importurile si continua sa fabrice si as construiasca produse urmand o traditie a calitatii si respectului fara de om si mediu.

Din cand in cand voi aduce in atentia publicului, mai ales a consumatorului de produse romanesti.

1.Redum Prest

Cand spui furtunuri hidraulice sau pneumatice, spui Redum Prest. Proverbul conform caruia „Tat Babatu-i fruncea” se adevereste si in cazul producatorului lugojean de furtunuri. De la productia de furtunuri si reconditionarea acestora, paleta de servicii s-a extins si astazi au ajuns sa aiba specialisti si in prelucrari prin aschiere cat si in confectii metalice.

Sunt un exemplu clar si cu istorie ca se mai poate face activitate de productie, ca se mai cauta calitatea si produsele „made in Romania.”

2. IFG Construct

Nevoia de a pastra caldura in interior pe timp de iarna ne-a determinat pe cei mai multi dintre noi sa trecem la ferestrele de tip termopan. Au fost multe firme care au aparut si au disparut din peisajul celor care executa productie si montaj de tamplarie PVC sau aluminiu. 20 de ani experienta inseamna calitate, orientare catre client si nu in ultimul rand profesionalism. Acestea sunt doar cateva motive pentru care producatorul din Galati a reusit sa se mentina pe o piata dinamica si concurentiala.

3. Admir Al PVC

Cand produci elemente de tamplarie PVC ai nevoie si de un distribuitor de profile si accesorii PVC de calitate. Aici intervine cel de-al 3-lea exemplu de care il dam astazi, si anume, Admir-Al PVC care asigura partea de accesorii si feronerie pentru producatorii de tamplarie PVC sau aluminiu.

4. Gata Plast SRL

Daca tot suntem la capitolul tamplarie PVC zic sa ramanem in aceeasi fereastra de tip termopan si sa amintim astazi de Gata Plast din Targoviste. De la ferestre la usi de interior si exterior, de la usi de garaj la balustrade din inox, in micutul si cochetul oras vei gasi luctari executate impecabil de producatorul roman de tot ceea ce inseamna tamplarie PVC.

Astazi ne vom opri aici si vom reveni in curand cu alti producatori romani sau cu jucatori din domeniul serviciilor care reusesc sa demonstreze ca „made in Romania” cantareste mult.

Softuri pentru orice

cantare electronice, etansari mecanice, inchiriere utilaje constructii, mentenanta IT tg. Secuiesc

Cu siguranta ati observat ca lucrurile din jurul nostru se schimba continuu si la baza functionarii lor stau diverse softuri, cele mai multe dispozitive din jurul nostru functioneaza la apasarea unui buton.

Va amintii galantarele vechi din piete si magazine alimentare? Nu cred sa mai fi vazut pe undeva in ultimii ani. Sunt nostalgica, dar nu pot sa nu ma bucur de noile cantare eectronice la baza carora stau softuri complicate si programe care cantareasc produsele cu exactitate, care citesc coduri de produs si elibereaza bonuri conforme.

Solutiile tehnice de cantarire au schimbat radical modul de a face cumparaturi si au deschis calea catre autoservire.

Ca softurile sa isi faca treaba este nevoie de dispozitive construite inteligent. Sa nu uitam ca si cele mai mari linii sau dispozitive au la baza parti mici, piese fara de care functionarea pompelor mecanice, spe exemplu, nu ar fi posibila. Sistemele de etansare mecanica stau la baza liniilor de imbuteliere, iar softurile create pentru o functionalitate liniara si exacta sunt mai complicate decat poate mintea mea sa cuprinda 🙂 .

Cand vorbim despre softuri cei mai multi se gandesc la laptopurile si calculatoarele de acasa sau de la birou. Nu doar ele sunt  echipamente care au nevoie de mentenenta hardware si software, ele sunt doar exemplul cel mai des intalnit, cel mai comun. Si echipamentele periferice precum imprimanatele sau scanerele sunt tot softuri ce tin de sfera IT.

Nu stiu sigur incotro se va indrepta viitorul, nu stiu cat de departe poate merge tehnologizarea si programarea. Cu siguranta ca sunt oameni care deja au in lucru softuri la care cei mai multi dintre noi nici nu ne putem gandi.

Sa revenim putin cu picioarele pe pamant. Zilele trecute cand treceam pe langa un santier ma gandeam ca pentru mine ar fi mai potrivit un busines cu inchiriere utilaje de constructii. Un dinozaur ca mine ar fi mai capabil sa gestioneze nistre monstri folositi la sapaturi si terasari decat la manevrarea unor dispozitive cu soturi complicate.

E loc pentru toti sub soare. Eu ii admir pe programatorii si oamenii care stau in spatele celor mai multe dispozitive care functioneaza la apasarea unui buton sau a unei telecomenzi. Viitorul suna soft… 🙂

Roti si role industriale – sute de aplicatii

role industriale

Oare mai putem vorbi in secolul 21 despre roti? Oare aceste mici obiecte care fac ca totul sa se invarta si sa se miste nu mai au nevoie de un multumesc din cand in cand?

Azi, este despre roti si rol industriale

Sunt peste tot:  in casa, la cumparaturi, la serviciu etc. Nici macar nu le observam, sau poate simtim lipsa lor atunci cand nu exista sau cand una a cedat. 🙂  Haideti sa le amintim aici pe cele mai des intalnite!

1 Roti si role de carucioare pentru supermarchet

Toti mergem la supermarchet si impingem carucioare mai mult sau mai putin pline. Intelegem importanta rotilor respectivului carucior abia atunci cand acesta se incapataneaza si nu vrea in nici un chip sa ne asculte si sa mearga unde vrem noi. Gnditi-va cate zeci de kilograme duc continuu, zi de zi. Merita aprecierea noasta?

2 Carucioare pentru transport marfa

In jurul nostru gasim mereu uneltele potrivite care sa ne fie la indemana si sa ne usureze viata. Carucioarele pentru transport marfa suporta greutati imense si ne scutesc de efort. Ati privit vreodata micile roti care fac ca totul sa fie atat de usor?

3. Roti pentru scaune si birouri

Cati dintre noi au scaun ergonomic de birou sa ridice mana sus! De cate ori te-ai dus la biroul colegului fara sa te ridici de pe scaun?

Paturile din sistemul medical sunt prevazute cu roti cu sistem de amortizare a socurilor pentru a face transportul bolnavilor cat mai lin.

4. Europubele

Cum ai scoate tu gunoiul la poarta daca europubela ta nu ar avea roti? Doua roti mici dau brusc insemnatate unui obiect care altfel ar fi greu de manevrat.

5. Schele si scari

Hai ca o scara de dimensiuni mici sau medii o mai muti tu de colo-colo, dar o schela mobila care cantareste de la cateva zeci la cateva sute de kilograme, cum o muti? Intelegi acum cat de importante sunt rotile obiectelor din jurul nostru?

6. Role pentru benzi transportoare

Nu putem vorbi despre industrializare fara sa vorbim despre benzile transportoare din cele mai multe unitati de productie si sortare. Micile role stau la baza intregului flux.

As putea continua numaratoarea mult si bine, dar cu siguranta m-am facut inteleasa si nu vreau sa plictisesc.

Am vrut doar sa aduc putina lumina pe scena producatorilor si distribuitorilor  de mici ajutoare care fac ca obiectele de dimensiuni diferite sa fie mobile. Suntem inconjurati de roti si role de diferite dimensiuni, din diferite materiale care ne fac viata mai usoara si mai placuta.

 

 

 

 

Intre miscarea ecologista si confort

rezistente electrice, vyp, colectare deseuri brasov, fabrica de pavele

Eu v-am mai povestit si cu alte ocazii despre visul meu de a a vea o casuta undeva la marginea unei paduri, departe de civilizatie. Daca nu vreau vecini in apropiere si am nevoie de curent electric, se pare ca trebuie sa suport costurile pentru rezistente electrice, stalpi,  cabluri si toate echipamentele industriale necesare tragerii curentului electric pana la casa mea.

Zic pas si ma orientez catre panouri salore. Stiu ca si aici ma voi lupta cu o armata de birocrati, ma vor trimite de la o usa la cealalta, voi aduna brate de hartii si voi completa cereri catre diverse institutii. Trecand peste toate acestea, eu zic ca merita. Voi fi independenta si voi reduce consumul de resurse. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar e un semn bun.

Cei mai multi dintre cunoscutii mei si-au pavat curtea cu diverse modele de pavele de beton provenite de la o fabrica din Ploiecti. Si-au creat alei cu pavele decorative fara a invada prea mult spatiul verde. Cu ajutorul imaginatiei,  a modelelor diversificate si a paletei de culori se pot crea spatii demne de un peisagist.

In ceea ce ma priveste, inca nu stiu ce sa aleg, dar cu siguranta voi avea mult spatiu verde in curte. Incerc sa fiu cat mai ecologista cu putinta si sa folosesc materiale care sunt biodegradabile sau care consuma cat mai putina energie si resurse.

Sunt constienta de utilitatea pavelelor decorative din beton, mai ales atunci cand ploua. Le iau in considerare ca o posibila solutie pentru alei, asta pentru ca tin mult la cateva perechi de incaltari sport.

Nu imi place sa recunosc, dar am in dulap cateva articole de imbracaminte si incaltaminte originale de la brand-uri sport si casual cu nume cunoscute. Este doza mea de snobism si mi-o asum! Am si magazine preferate, pentru ca vreau sa ma asigur ca banii mei se duc pe produse originale, nu fake-uri. O pereche de bascheti converse all star ma tin cativa ani buni.

Ca tot am ajuns la capitolul fashion, mai nou si hainele pot fi reciclate si refolosite. Da, exista producatori care folosesc bumbac reciclat si sper din toata inima ca numarul sa cresca. Sa recunoastem, de la un sezon la altul ne schimbam garderoba si simtim mereu nevioa sa ne cumparam ceva nou (psihologii stiu de ce).

Pe mine ma linisteste faptul ca hainele care nu le mai port pot fi reciclate si reintroduse in circuit. De ce sa reciclam doar hartie, aluminiu, plastic si fier vechi? Se poate mai mult! Cautati un centru de colectare deseuri si reciclare  Brasov si scapati de tot ceea ce nu aveti nevoie.

Colectarea selectiva a deseurilor ar trebui introdusa ca materie in scoli. Este, dupa parerea mea, o metoda buna de educare si de constientizare a tot ceea ce inseamna materie reciclabila, economie si salvarea resurselor naturale de la un consum excesiv.

 

Productie autohtona, recunoastere internationala

Romania a fost de-a lungul timpului cunoscuta pentru productia de ansamble si subansamble industriale, pentru oamenii dedicati si pentru capacitatea de a se adapta si transforma conform cerintelor.

proiectare frezare cnc

frezare cnc

Dupa o perioada in care productia a scazut, din piata, vin ecouri de relansare si de crestere a numarului de producatori in domeniul industrial. Unul din cele mai dinamice domenii care a cunoscut un salt semnificativ este acela de creare matrite: proiectare si frezare CNC. Tormecanica este una din firmele care s-a remarcat atat in Romania cat si peste hotare prin serviciile si produsele oferite: frezare/ proiectare CNC,  creare sub presiune de matrite si  executie a subansamblelor de tabla.

Nu poti vorbi despre tabla fara sa vorbesti despre Palmex, producator cunoscut atat pe piata din Galati cat si de toti producatorii de usi si perestre pvc sin tara. Ce produce? Realizeaza profile si armaturi PVC din tabla zincata de tip patrat, de tip U, G sau C.

indoite abkantIn productia de armaturi pentru usi si ferestre din PVC, Palmex foloseste tabla zincata cu grosimi care variaza intre 0.3 si 2 mm. In functie de cerintele clientilor, profilele pot varia ca grosime, lungime si rigiditate.

Palmex nu s-a oprit la profile, a continuat sa se diversifice in sfera industriala si executia de produse din tabla si inox. Drept urmare, urmatorul pas a fost achizitionarea de utilaje specifice de indoire  Abkant, necesare productiei de elemente de structura usoara precum jgheaburile si burlanele.

case sustenabileDe produsele celor doi de mai sus are nevoie firma Ecourban, producator brasovean de case pasive din blocuri de polistiren umplute cu beton. Constructiile sustenabile au patruns greu pe piata romaneasca, o piata a constructiilor bazata pe un  sistem clasic, verificat de-a lungul timpului.

Cu rabdare, cu argumente solide legate de avantajele sistemelor de blocuri de polistiren, constructiile se case sustenabile s-au inmultit si castiga din ce in ce mai mult teren. Constructia rapida, eficienta energetica si logistica redusa inclina balanta in favoarea caselor pasive.

Progresul tehnologic impletit cu gandirea libera si nelimitata conduc catre noi posibilitati in toate domeniile. Viitorul este mult mai aproape de prezent!