Paletii si rolul deosebit de important in istoria economiei globale

europaleti brasov

Multi dintre voi, pariez ca va intreabati acum, dupa ce ati citit titlul : Ce legatura exista intre comercializarea de paleti, paleti Brasov si economia globala ?!

Ei bine, chiar daca multi poate considera paletii nesemnificanti, acestia chiar au avut un rol foarte important in istoria economiei globale.

Pe masura ce economia mondiala incepea sa se dezvolte la inceputul secolului 20, cu pasi repezi, tot procesul de industrializare se intensifica, marfurile incepeau sa fie in cantitate mult mai mare produsa, cantitatile erau de doua ori mai mari iar schimbul de marfuri intre tari a inceput sa fie din ce in ce mai intens, oamenii cautau modalitati eficiente, ieftine si simple de a ambala, depozita si bineinteles, transporta marfa.

Paletii pe care ii vedem azi prin magazine si depozite, care pot parea uneori neimportanti, au adus pentru noi o contributie serioasa la simplitatea prin care ne bucuram de produse mai ieftine, mai bune si uneori aduse de la celalalt capat al lumii.

Stiati ca paletii au adus un avantaj major aliatilor in castigarea celui de al Doilea Razboi Mondial?

Inceperea celui de al Doilea Razboi Mondial a coincis cu inventarea paletilor cu patru intrari. Pe atunci, economia americana a incercat sa faca un efort colossal pentru a sustine atat armata proprie dar si aliatii care au fost trimisi de ajutoare. Americanii au inteles ca, pentru a castiga razboiul o sa fie nevoie de un process gandit si pus la punct perfect, iar cantitatile foarte mari de marfuri, armament, provizii o sa trebuiasca sa fie incarcate si descarcate rapid si mai ales eficient, tarile care le erau aliate, au ajuns la un acord asupra unei singure dimensiuni de palet ( 48×48), paletul sa fie unul unic, utiliat de toate tarile aliate .

Tot in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial a aparut si conceptul de paleti standardizati, precum si practica de a recupera si refolosi paletii de mai multe ori. Exemplul il dau acum cei de la DF PALETA SYSTEM.