Vrei, nu vrei, la dentist tot ajungi

dentist brasov

Mai in gluma, mai in serios, cred ca nu ar mai trebui sa (mai) existe „frica de dentist”. Vizita la un cabinet stomatologic Brasov trebuie sa fie o rutina, nu o ocazie.

Mergi regulat la medicul stomatolog

Chiar daca dintii tai sunt ok si nu te deranjraza nimic, vizita la un cabinet stomatologic este necesara. Ochiul tau nu este „format” sa observe dezvoltarea unei carii in momente incipiente, un stomatolog insa va observa imediat.  Cei mai multi asteapta pana la instalarea durerii pentu a face o programare la dentist. Spre norocul lor, in Brasov sunt multe cabinete stomatologice echipate cu aparatura medicala performanta, inclusiv aparate pentru inhalosedare.

Ce este inhalosedarea si cum functioneaza?

Este o forma de anestezie  constienta folosita cu succes in tratamentele stomatologice. Printr-o masca nazala, pacientul inspira un amestec de protoxid de azot cu oxigen (gaz ilariant) care are proprietati sedative, de relaxare si usor analgezice.

Pacientii sunt pe deplin constienti. Aceasta metoda de anestezie sau de dezinhibare poate fi aplicata si la copii (in mod repetat). Este sigura si fara efecte secundare.

Daca ti-e frica de dentist, aceasta alternativa este ideala pentru tine.

Serviciile de implantologie dentara iti salveaza dintii sanatosi!

In urma cu ceva ani, daca era nevoie de un dinte nou, acesta se „lega” de dintii vecini care erau slefuiti si „imbracati” Implantologia a rezolvat aceasta problema si dintii vecini nu mai sunt afecteti in nici un fel.

Estetica dentara

Partea de estetica inseamna mai mult decat o gura frumoasa, are legatura directa cu increderea in tine si iti da forta sa zambesti. Un zambet frumos este ca o carte de vizita si te ajuta oriunde. Servciile de albire a dintilor nu sunt un moft, sunt necesare atunci cand dintii sunt patati de la consumul de cafea, fructe etc. Daca ai si un serviciu care presupune contactul cu oamenii, atunci estetica dentara este ca si haina pe care o porti.

Dintii sunt in stransa legatura cu starea ta generala de sanatate

Cel mai elocvent exemplu este scaderea nivelului de Calciu din organism. Daca acest nivel nu este corectat, dintii si oasele au de suferit. Dintii se vor caria mai usor si exista riscul de complicatii parodontale.

Starea prosta a dintilor afecteaza masticatia, problemele legate de digestie fiind frecvente in cazul celor cu dantura afectata.

Cu cat mai repede, cu atat mai ieftin

Cu cat mergi mai repede la dentist, cu atat tratamentul poate fi mai usor si mai ieftin. Tratamentele dentare nu sunt ieftine, cum nici procedurile nu sunt usoare, unde mai pui ca si instrumentarul tehnic este unul aparte.

In incheiere ma voi repeta, mergeti la dentist perodic. Este important sa ii invatam pe cei mici sa merga cu placere. Gasiti un cabinet stomatologic si un medic cu care sa empatizati si problemele se vor rezolva.