7 avantajele ale constructiilor metalice

Halele metalice reprezinta solutiile cele mai fiabile pentru constructia de spatii destinate mediului afecerilor, fie ca este vorba de birouri, reprezentante sau hale de productie. Proiectarea cladirilor metalice permite proprietarului un desig personalizat si o functionalitate maxima.

In procesul de constructii hale metalice cu profile SIN se au in vedere aspecte care tin de flexibilitatea constructiilor (posibilitatea extinderii cu usurinta pe viitor), de eficienta energetica si termica, de timpul redus de proiectare si fabricare.

1. Durabilitatea halelor industriale

Profilele SIN, profilele laminate, tablelel groase sudate si profilele combinate din otel si beton sunt suficient de puternice pentru a sustine cladiri mari cu diverse destinatii.

2. Timp redus de constructie

Halele metalice sunt usor de montat. Componentele se monteaza rapid in conformitate cu schita (proiectul). Rapiditatea cu care pot fi ridicate este un factor major care inclina mult balanta in alegerea acestei solutii pentru construit.

3. Flexibilitate
Indiferent de marimea cladirii sau de destinatia comerciala a acesteia, se pot crea spatii si compartimentari in functie de necesitate. Se pot etaja, se pot folosi ascensoare, se pot crea deschideri pentru accesul autovehiculelor mari, etc.

hale metalice4. Eficienta energetica si termica.
Constructiile de hale metalice sunt izolate termic pentru o eficienta termica ridicata. Halele pot fi prevazute cu ferestre largi care sa asigure lumina naturala pe tot parcursul zilei. In plus, sunt rezistente la intemperii iar flexibilitatea profilelor le face alegerea cea mai potrivita pentru zonele supuse cutremurelor.

5. Cost redus
Constructia unei cladiri pe sistem metalic implica costuri mai mici decat o constructie traditionala. Nu exista costuri surpriza, nu exista intarzieri pentru vreme nefavorabila. Sistemul este unul usor de montat si necesita forta de munca redusa.

6. Versatilitate

De la fabrici de productie la depozite, de la ateliere auto la biouri, constructiile de hale cu profile SIN sau combinate pot fi aplicabile in orice proiect. Sunt ideale pentru cladirile mari unde este nevoie de spatiu neintrerupt.

7. Fara deseuri
Fiecare piesa care intra in constructia unui sistem metalic a fost conceputa fix pe dimensiunea din proiect. Nu sunt necesare redimensionari, taieri sau alte manevre care ar produce resturi si deseuri.

Constructiile de hale metalice au devenit foarte populare in ultimul timp, si asta pe buna dreptate, datorita raportului avantajos dintre eficienta, timp, versatilitate si economie.