Categorie: Masini si utilaje industriale

Motoreductoare Tg. Mures, de la micro la macro

motoare electrice Tg. Mures
Tramec

motoreductoare Tg Mures

Daca vine vorba de componente industriale cei mai multi se gandesc doar la utilaje, doar la linii de productie, linii de transport si masinarii complicate.

Sa ne uitam mai aproape zic, in bucatarie, spre exemplu. Cate componente electrice identificati? Plita, hota, cafetiera, frigider, mixer sau alte aparate electrocasnice, toate folosesc motoare electrice, poate chiar motoreductoare Targu Mures comercializate de Tramec. Si periuta electrica din baie este un motor care genereaza o miscare, care transforma energia electrica in energie mecanica. Suntem atat de inconjurati de ele incat nu le mai dam importanta, nu mai conteaza decat scopul finit.

Cand mergem la mall si urcam pe scarile rulante nu ne gandim ca undeva in subsolul cladirii exista o masinarie care face scara sa urce si sa coboare dupa bunul nostru plac. Masinaria are in ansamblul ei un motoreductor, un motor care sa faca scara sa rulere in sus sau in jos si un reductor care sa faca scara sa ruleze cu o anumita viteza. Totul este calculat in cel mai mic amanunt, fiecare putere sau variatie de putere este calculata exact si metodic.

Cand privim o macara ramanem surprinsi de forta si puterea cu care poate ridica obiecte ce cantaresc tone. Tot un motoreductor sta ascuns si in spatele ei si ii asigura puterea. Sa privim un camp cu eloliene si sa observam ca miscarea lor este asemanatoare, nici una nu se misca mai repede decat alta, niciuna nu se misca mai repede atunci cand se inteteste vantul.

Putem lua ca exemplu si masina care ne duce zi de zi la serviciu, acasa sau unde ne dorim noi. Acolo, sub capota, exista un motor complex care transforma combustibilul in energie si energia in miscare.

Motoreductoate Tg. Mures, unul din motoarele industriei romanesti

Indiferent de natura industriei din care face parte, orice presupune energie si miscare presupune un motor care sa faca posibila conversia energiei. Tramec incearca sa asigure pe piata romaneasca necesarul de echipamentele industiale si doreste ca motoreductoare Targu Mures sa fie ca un al doilea nume a firmei, ca un nume de alint.

Cilindrii pneumatici intre trecut si viitor

Tramec

cilindri pneumatici Tramec

Progresul este fantastic, este ca o carte SF a carui final inca nu a fost scris…

Daca ne-am intoarce cu 200 sau 300 de ani in urma si am privi cu ochii celor de atunci prezentul ar fi ceva de neconceput, ar fi o vrajitorie, o inchipuire “necurata”. Nimeni si nimic nu putea prevede avalansa tehnologica ce avea sa urmeze. Aparitia industrializarii a pornit un motor care devine din ce in ce mai puternic cu trecerea timpului si a carui putere creste mereu exponential. Si zicand motor mintea mea aluneca usor catre descoperirea motoarelor cu aburi care a deschis un nou orizont industrial, s-a nascut “lumea noua”, s-a deschis era masinilor si a robotilor.

Miscare si cilindri pneumatici

Cred ca noi oamenii am fost inspitatia, modelul de la care s-au construit primele motoare. Asa cum imima noastra pompeaza sange proaspat oxigenat catre celelalte organe, tot asa niste cilindri pneumatici folosesc puterea de compresie a unui gaz pentru a produce miscare. De aici incolo lucrurile devin tot mai complexe si toate sunt legate intre ele si functioneaza ca un tot unitar. Ansamblurile au devenit tot mai complexe cu multe functii si utilizari. Fiecare ansamblu automat poate contine zeci sau chiar sute de componente industriale. Aici intervenim, Tramec pentru a asigura pe piata romaneasca o gama cat mai larga, cat mai complexa de componente pneumatice, hidraulice, de sisteme liniare si transmisii mecanice, de tot ceea ce tine de automatizari.

Printre cele mai cautate piese din portofoliul nostru sunt cilindrii pneumatici. Incercam sa acoperim tot necesarul tinand cont ca si aici acestia se subclasifica in functie de ansamblul din care vor face parte. Produsele noastre vin insotite de fise tehnice, de certificate de garantie si de certitudinea consultantei, ne puteti contacta oricand pentru a gasi impreuna cea mai fiabila solutie. Tintim sa devenim acel furnizor de componente industriale care sa raspunda mereu promt la chemarea clientului.

Tot ceea ce tine de domeniul tehnic se deruleaza si se transforma cu o viteza uimitoare. Cum va arata lumea peste urmatorii 200 de ani? Greu de prezis.

Sa punem pe harta pin cu motoreductoare Targu Mures!

motoreductoare Tg. Mures

Cand vorbim despre Tramec vorbim despre tehnologie, vorbim despre echipamente industriale si despre tot ceea ce inseamna eficienta, dinamism si automatizare. Cand vorbim despre Tramec vorbim despre motoare si tot ce inseamna acestea ca ansamble si subansamble, vorbim despre toate componentele industriale si aplicatiile tehnologice cara fac motorul sa functioneze.

Tramec

Motoreductoare Targu Mures

Motoreductoare Targu Mures ar trebui sa apara in agenda dumneavoastra langa numele nostru, asa ne veti tine minte cel mai bine, asa ne veti identifica ca distribuitorul dumneavoastra de compomente si de echipamente folosite in orice ramura a industrilei.
Orice masinarie, orice utilaj industrial pentru a functiona are nevoie de un motoreductor:
-motor pentru a produce putere;
-reductor pentru adaptarea puterii.

Daca ne permiteti o comparatie, motoreductorul este ca nucleul dintr-o celula, acolo are loc magia, transformarea, acolo energia electrica devina energie mecanica.

Si pentru ca motoreductoarele au aplicatii in toate domeniile si se gasec intr-o gama foarte larga, cele comercializate de Tramec sunt:
• motoare electrice trifazice;
• reductoare coaxiale cu carsasa din aluminiu sau cu carcasa din fonta;
• reductoare melcate;
• reductoare ortogonale sau conico cilindrice;
• reductoare planetare cu multe modalitati de configurare;
• reductoare pendulare;
• variatoare mecanice;
• grupuri conice;
• vincluri .

Toata industria de bazeaza pe automatizarea si functionarea utilajelor de mici sau mari dimensiuni, toate utilajele contin o “inima” care fac ansamblul sa functioneze la parametrii ceruti. Atunci cand ia nastere un produs electric sau actionat electric suntem implicati in a furniza elementele necesare, motoreductoare Targu Mures fiind ca un stegulet pe harta componentelor industriale din Romania.

Sisteme de epurare

montare statii epurare etktank

Sistemele de epurare a apelor menajere oferite de ETK Tank sunt extrem de fiabile si pot fi utilizate atat pentru comunitatile mici cat si pentru intregi cartiere rezidentiale. Acestea ofera performanta optima si costuri de intretinere si de exploatare reduse. Constructia modulara permite adaptarea sistemului in functie de nevoile dumneavoastra, putand fi modificat in functie de cerinte. Statiile, asa cum sunt ele concepute, au ca scop eliminarea deversarii de substante toxice si daunatoare pentru fauna si flora.

Multumita tehnologiei inovative din domeniul epurarii, statiile sunt complet automatizate, iar calitatea efluentului nu mai depinde de fluctuatiile de debit. Noul sistem face posibila reglarea si ajustarea tuturor parametrilor din procesul de epurare. Acest lucru asigura o mai buna calitate a efluentului, care va putea fi evacuat mai apoi in orice emisar.

Apa uzata, numita si apa de canalizare sau apa folosita, are o incarcatura microbiologica care reprezinta un factor de risc pentru sanatate. Prin urmare, ea trebuie transformata prin procesul de epurare intr-o alta stare care ii permite deservare in orice emisar. Prin acest lucru intelegem un rau, lac, mare, etc.

Epurarea apelor uzate este un proces complex, realizat prin intermediul echipamentelor special concepute in acest sens. Aceste echipamente de inalta tehnologie vor functiona pe baza acordurilor si autorizatiilor de mediu eliberare de catre autoritati competente, confirm cu reglementarile legale din domeniul protectiei mediului si al calitatii apei. Prin aceste reglementari si acorduri se urmareste garantarea protectiei mediului, conservarea acestuia, dar si sanatatea populatiei.

Tratarea apelor uzate se face in statiile de epurare prin anumite procedee mecanice si biologice in urma carora rezulta namol. La randul lui, acest namol va fi tratat prin fermentare anaeroba si deshidratare, dupa care poate fi folosit in agricultura. Calitatea apei potabile este verificata in conformitate cu standardele internationale in vigoare. Caracteristicile de potabilitate corespund legislatiei nationale in concordanta cu cerintele Directivei Cadru 98 / 83 / EC / 1998 a Consiliului Uniunii Europene privind calitatea apei potabile.

Epurarea apelor menajere

montare statii de epurare

Epurarea apelor menajere reprezinta un proces complex de neutralizare a substantelor daunatoare, atat in suspensie cat si coloidale, prezente in apa. Principalul scop al acestui proces este de a imbunatati calitatea apei pentru a o putea deversa in emisar fara ca aceasta sa puna in pericol flora, fauna sau chiar vietile umane. Dupa ce apa este epurata in statii speciale, ea poate chiar si sa fie refolosita in anumite domenii si industrii.

Epurarea apelor in functie de caracteristici dar si de cerintele evacuarii in emisar poate fi un proces mai complex sau mai putin complex. In acest sens, exista statii de epurare complexe sau statii mecano-biologice. Apele uzate care au un caracter predominant anorganic vor fi purificate in statii speciale numai prin mijloace fizico-chimice. Asta inseamna neutralizare, sedimentare, precipitare, coagulare, schimb ionic, etc. Apele uzate cu un caracter organic, in schimb, sunt epurate intr-o statie prin procedee fizico-chimico-biologice.

 Epurarea apelor uzate in statii se poate imparti in :

  • retinerea substantelor nocive;
  • prelucrarea substantelor rezultate din prima operatiune denumite namoluri.

De retinut si faptul ca o statie de epurare este intru totul diferita de o fosa septica. Aceasta este o instalatie mult mai complexa, care nu stocheaza apa ca o fosa ci o trateaza, avand ca rezultat filtrarea apei conform cerintelor impuse de autoritatile de mediu. Dupa gradul de epurare, apele se pot incadra in trei norme: NTPA 001, NTPA 011, NTPA002. Alegerea dumneavoastra trebuie sa tina cont de calitatea apei si de nevoile pe care le aveti. In ultimele decenii, s-au facut progrese uimitoare in domeniul epurarii apelor, lucru ce a dus la constructia unor statii mai judicios concepute, dar si mult mai economice.
Epurarea apei se realizeaza in mai multe trepte, in general trei la numar. Ca produs final al acestui proces, rezulta apa purificata in diferite grade, precum si namoluri. In functie de volumul de apa epurata zilnic si de natura apelor, puteti opta pentru rezervoare din diferite materiale sau de alte dimensiuni. Pentru informatii suplimentare legate de alegerea statiei potrivite, puteti apela la ETK Tank. Aici puteti gasi o varietate de produse din care sa alegeti ceea ce aveti nevoie.

Epurarea apelor – ETK Tank

montare statii de epurare

Ce reprezinta epurarea apelor si la ce ajuta acest proces? Prin termenul de epurare facem referire la apa pe care o utilizam in scop casnic, comercial, industrial si nu numai. Acest procedeu ajuta la filtrarea particulelor grosiere si a suspensiilor solide din apa menajera. Mai departe, o statie de epurare indeparteaza substantele grase, se decanteaza si se face epurarea de substante straine si alte impuritati.

Apa rezultata in urma unui astfel de proces de epurare se recircula, iar namolul rehidratat se va colecta in recipiente special concepute in acest sens. La finalul purificarii, apele rezultate trebuie sa detina parametrii corespunzatori celor impusi de catre standardele europene. Unele dintre cele mai bune echipamente din domeniul epurarii le puteti gasi la ETK Tank.

Acestea sunt ideale pentru orice tip de comunitate care are nevoie de apa potabila. Fie ca vorbim de un cartier rezidential, un oras sau chiar un sat, aceste produse reprezinta alegerea ideala. Nu produc zgomote si nici nu deranjeaza in mod vizual, ele fiind discrete si usor de incorporat chiar si in zonele moderne ale oraselor. Nu afecteaza mediul inconjurator, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati in legatura cu amplasarea acestora.

Cu ajutorul unei astfel de statii de epurare puteti face dentrificarea apelor reziduale, pentru a obtine o apa in parametri corecti. Apa astfel purificata poate fi apoi folosita fie in constructii, spalatorii, in scop industrial, la curatarea strazilor, umplerea iazurilor, irigatii si chiar pentru baut. Toate materialele acestei statii si a sistemelor de epurare de la ETK talk sunt de o calitate superioara, nu corodeaza si au o rezistenta sporita in timp fata de conditiile climatice.

Un alt avantaj al acestor produse este si faptul ca sunt complet automatizate. Spre deosebire de alte statii simple sau semiautomate, acestea nu necesita o supraveghere in prealabil sau de alte interventii ulterioare. Intreg procesul de epurare se realizeaza independent, fara a avea nevoie de alte ajustari. Specialistii nostri va stau mereu la dispozitie pentru a va oferi consultanta si pentru a va raspunde intrebarilor sau neclaritatilor legate de produsele si serviciile oferite.

Statii de epurare si beneficiile lor

montare statii epurare

Tratarea apelor reziduale este definita ca procesul de inlăturare a tuturor contaminantilor daunatori din apa si care o face sa fie sigura pentru consum. Exist multe motive pentru a favoriza statiile de epurare a apelor uzate, majoritatea contribuind in mod direct mediului inconjurator dar si oamenilor.

Apa poate contine bacterii si substanțe chimice care ar provoca boala si moartea oamenilor care o consuma. Organismele microscopice prezente in apa sunt responsabile pentru boli cum ar fi dizenteria, gastroenterita si holera. Prin utilizarea de statii de epurare, se pot elimina pana la 97% din contaminantii din apa. In acest proces, apa este trecută prin filtre care blocheaza contaminantii si ucid organismele distructive.

O cantitate minuscula din totalul de apa din lume este potabila, iar populația Pamantului creste dramatic, urmand sa atinga numere si mai mari pana in 2025. In conditiile in care aprovizionarea cu apa nu poate sustine populatia actuala, este nevoie de un proces pentru a produce cantitati mai mari de apa potabila. Utilizarea de statii de epurare joaca aici un rol major, atat pentru economisirea de resurse cat si pentru protejarea mediului.

Statii de epurare si beneficiile lor

Se estimeaza ca un litru de apa uzată netratata polueaza 8 litri de apa potabila. Deoarece managementul apelor reziduale reduce reziduurile si elimină bacteriile si substanțele chimice daunatoare, are potentialul de a proteja flora si fauna. Animalele salbatice si pestii pot beneficia de apa curata in rauri si alte fluxuri de apa locale. Mai mult, localnicii se pot bucura de activitati in jurul acestor corpuri de apa, stiind ca aceasta este curata si fara bacterii.

Apa tratata cu statiile speciale poate fi utilizata pentru a ajuta zonele care nu au acces la apa potabila. Procesul este ecologic si nu este atat de costisitor precum alte metode ce ar putea solutiona aceasta problema. Statiile comercializate de ETK Tank sunt complet automatizate si nu este nevoie de interventia umana pentru a le controla. Acest lucru le face extrem de convenabile de utilizat, indiferent de intrebuintarea lor.

De ce este importanta o statie de epurare?

montare statii de epurare

Conform definitiei, o statie de epurare reprezinta ansamblul de constructii si instalatii destinat filtrarii apelor uzate. Acest lucru se realizeaza fie prin metode mecanice, biologice sau mecano-chimice. O astfel de instalatie are ca rol principal filtrarea apelor uzate si transformarea lor in ape care respecta normativele de deversare intr-un emisar.

Statiile de epurare sunt un element extrem de important atunci cand vine vorba de respectarea reglementarilor legale. Nici o apa uzata nu trebuia sa contina substante poluante cu un grad ridicat de toxicitate, pentru a nu pune in pericol ecosistemul sau vietile umane. De asemenea, materiile in suspensie peste limita sau substantele care duc la formarea spumei sau schimbarea proprietatilor altor receptori sunt si ele un semnal de alarma.

O statie de epurare este, asadar, un element extrem de important atat pentru respectarea reglementarilor legale, cat si pentru protejarea mediului inconjurator. Despre importanta unei astfel de statii puteti afla de la specialistii in domeniu, cei de la ETK Tank.

De ce este importanta o statie de epurare?

Statiile de epurare comercializate de catre ETK Tank sunt extrem de fiabile, complet automatizate, iar procesul epurarii se desfasoara fara a mai fi nevoie de supravegherea instalatiei. Apele astfel tratate pot fi apoi evacuate prin sol, prin tuburi de drenaj sau tunele de percolare, sau chiar la suprafata.

Misiunea ETK Tank este de a imbunatati calitatea vietii populatiei prin asigurarea surselor de apa potabila si canalizare. Acestia isi doresc sa ofere un grad mai ridicat al conditiilor de igiena si a starii de sanatate a populatiei, ca urmare a reducerii riscului de contaminare a apei. Prin tratarea apei conform normelor europene, se reduc infiltratiile din apa de suprafata iar calitatea vietii va creste considerabil.

Un alt efect pozitiv adus de o statie de epurare este simtit si de catre mediul inconjurator, ca efect al tratarii si depozitarii corespunzatoare a namolului rezultat in urma filtrarii. Acest namol are efect de regenerare asupra solului si actioneaza ca un bun fertilizator pentru sol.

In concluzie, utilizarea statiilor de epurare a apei de la ETK Tank contribuiti atat la imbunatatirea calitatii vietii umane cat si la restabilirea balantei ecosistemului.

Organe de asamblare Iron Trade

Daca in casnicie circula vorba ca se pleaca de la lingura si furculita, in industrie totul pleaca de la surub si piulita, altfel spus, de la organe de asamblare. In orice domeniu, mai ales in cel  industrial cat si in cel al constructiilor (de orice natura) se folosesc subansamble, piese care sunt legate intre ele cu ajutorul organelor de asamblare.

Mai exact, care sunt organele de asamblare?            

In depozitul firmei Iron Trade din Covasna de gasesc peste 1000 de tone de suruburi (hexagonale, pentru constructii metalice, cu cap inbus, pentru lemn, pentru gips carton, pentru montaj ferestre, pentru table) piulite (hexagonale, cu autoblocare, crenelate, de sudura, future, inalte, infundate), conexpanduri, saibe (rotunde sau patrate), stifturi, bride, inele de siguranta, bolturi, coliere, nituri, carabine, intinzatoare, cabluri de otel etc.

Pentru a fi cat mai bine aprovizionati, pentru a fi un depozit logistic de organe de asamblare “ca la carte” cei de la Iron Trade au adunat laolalta prosusele mai multor producatori si distribuitori din tara si din Uniunea Europeana. Unul din cele mai importante lucruri pentru ei (pe langa calitate) este acela de a satisfice nevoia clientilor de a gasi intr-un singur loc toate produsele de care au nevoie. Nu acesta este motivul pentru care cei mai multi dinter noi merg la hypermarket?

Firma Iron Trade livreaza prin serviciile de curierat oriunde in tara. Tot ce trebuie sa faceti este sa ii contactati pentru a identifica ce organe de asamblare va sunt necesare (in functie de dimensiuni, forme sau utilitate). Este posibil ca ceea ce dvs cautati sa se afle pe lista cu discounturi (este un cuvant pe care il adoram cu totii) si sa va mariti astfel avantajele.

Ne bucura aparitia si inmultirea depozitelor logistice (de orice natura). Stim cu totii ca asta inseamna stoc mare (posibilitatea de a gasi toate produsele in acelasi loc ), pret mai mic, termen de livrare rapid, calitate si eficienta.

Rosilo Montaj – Silozuri pentru cereale

Daca Romania mai este sau nu granarul Europei, nu face obiectul discutiei noastre. Azi vom vorbi despre spatiile de stocare a cerealelor, si anume, despre silozuri.

Faptul ca suntem producatori de grane ne obliga sa avem silozuri de cereale de cea mai buna calitate, din cele mai bune materiale care sa asigure o pastrare in conditii optime a cerealelor. Cum activitatea principala a firmei noastre (SC Rosilo Montaj SRL) o constituie partea de montaj silozuri de crereale, dati-ne voie sa va spunem ca inainte montajul propriu-zis al silozului are loc partea de realizare fundatii pentru silozuri. Realizam fundatii de beton pentru silozuri pe care le hidroizolam, elicopterizam etc in functie de nevoile clientilor.

Dupa realizarea fundatiei urmeaza partea de montaj silozuri. Silozurile vor fi livrate pe sectiuni si vor fi montate la destinatie de catre o echipa de tehnicieni care se va asigura de intreaga functionalitate a acestora (ventilare, uscare, incarcare, descarcare) ceea ce duce la urmatorul obiect al activitatii noastre, si anume, service si intretinere silozuri. Ramanem in slujba clientilor nostri atat timp cat acestia vor folosi silozurile respective ( pe toata durata de viata a silozurilor, daca putem spune asa).

Suntem in era tehnologiei, asa ca silozurile montate de noi au parte de automatizare si instalatii electrice. Pornind de la  controlul temperaturii si al umiditatii din interiorul silozurilor si pana la instalatiile industriale de mari dimensiuni ce cuprind benzi transportoare si uscatoare mobile, toate fac obiectul activitatii noastre. Noi suntem dintre aceia care cred in perfectiune si care stiu cum se poate atinge aceasta. La fel de importante sunt si celelalte sisteme pe care le montam:

  • Sisteme de amestecare – sisteme automatizate care amesteca cerealele in siloz folosind si jeturi de aer cald;
  • Sisteme de ventilatie – implica montajul de ventilatoare de mare putere care asigura o temperatura optima in interiorul silozurilor;
  • Sisteme de transport – sisteme de incarcare/descarcare a silozurilor.

Ceea ce ne dorim sa subliniem este si faptul ca aceste silozuri de cereale mentin calitatea granelor de la recoltare si pana la consum in cele mai sigure conditii asigurand o pastrare in conditii deosebite fara posibilitatea de a se altera, de a le scadea calitatea. Asteptam sa ne contactati pentru a gasi cele mai bune solutii pentru recoltele dvs.