Categorie: Energie

Unde-s 4 puterea creste: Mapcad, Dal Eco, I-Certificat, Geotera

geotera, i-certificat, dal eco, mapcad proiect,

Asa cum te-am obsinuit, continui seria de 4 recomandari, 4 firme romanesti care demonstreaza ca se pot derula afeceri in Romania, la un nivel mai mic dar sigur. Fara alte introduceri iata-i pe concurentii de azi:

1. Cadastru si topgrafie Bistrita Nasaud

Daca esti din zona si ai nevoie de servicii de cadastru si topgrafie Bistrta Nasaud poti apela la MapCad Proiect, o firma de proiectare si inginerie care sa dea viata pe hartie proiectelor tale. Lucreaza atat cu persoane fizice cat si cu persoane juridice, fiecare proiect fiind tratat cu seriozitate si profesionalism.

Au investit in tehnica si aparatura moderna de teren pentru a realiza pe hartie proiecte fidele. Daca ai de gand sa construiesti ceva, poti apela cu incredere la MapCad Proiect Bistrita Nasaud, iti vor fi alaturi cu consultanta, servicii de cadastru, topografie, proiectare, avizare drumuri, studii geotehnice, expertize judiciare si design interior.

2. Automatizari industriale Bucuresti

Dal Eco este despre autozatizari industriale Bucuresti, este despre produse si materiale pentru instalatii electrice care sa functioneze in parametrii ceruti de industrie. Mai mult decat atat, pe langa intreaga gama de instalatii electrice, Dal Eco din Bucuresti ofera servicii de proiectare instalatii electrice, automatizari electrice, actionari electrice si solutii pentru alimentare cu energie verde.

Atunci cand ai nevoie de automatizari industruiale Bucuresti opteaza pentru solutii eco, fiabile si care pe langa costurile reduse sa aiba si efectul de reducere a noxelor in atmosfera. Profita de solutii inteligente si energii regenerabile, plateste mai putin si amortizeaza-ti investitiile rapid.

3. Certificate energetice Galati

Daca esti in cautare de certificat energetic ieftin ia legatura cu Dobrea Cristian. Iata omul de care ai nevoie, care iti poate spune TOTUL despre performanta energetica a unei case, a unui apartament sau al unui bloc intreg.

Inainte de a cumpara sau inchiria un apartament sau o casa, nu uita de existenta unui certificat energetic. Vrei sa stii cat de bine este izolata casa in care vei locui, cat vei plati la utilitati si la ce sa te astepti? Cata energie va consuma casa ta? Iti spune Dobrea Cristian si echipa de ingineri de la I-Certificat. O avea documentul caracter informativ, dar el face diferenta la vanzare. 😉

4. Producator „Sare de Bazna” – sare terapeutica romaneasca

Pana sa-l cunosc pe dl. Carin, omul din spatele firmei Geotera, nu am stiut de beneficiile pe care le aduce minunata sare de Bazna organismului nostru. Credeam ca sarea de la Marea Moarta e cea mai buna, dar m-am inselat.

Am gasit o sare terapeutica cu zeci de propprietati miraculoase la noi in tara. Dl. Carin mi-a povestit de Bazna, statiunea de odinioara, in care veneau la tratament vienezi cu nume importante si oameni in cautarea unei stari de bine. Mi-ar placea sa reinvie statiunea Bazna si oamenii sa se bucure de tratamente si beneficii unice in lume.

Ce m-a impresionat cel mai tare? OMUL! Am aflat ca ar putea expluata tamaduitoarea sare de Bazna in cativa ani si apoi, ADIO! Multi ar fi facut asta. El, omul Carin, nume care inseamna draga sau iubit, e constient de mostenirea primita, de ecosistemul care depinde de prezenta lui si de mostenirea pe care trebuie sa o duca mai departe. Mi-ar placea sa mai cunoasc oameni ca el. Cumpara sarea terapeutica direct de la producator, de la Geotera si daun bust sanatatii tale. E cu adevarat terapeutica.

Asta a fost pentru azi. Ramai apropape. Revin cu informatii care ti-ar putea fi de folos intr-o zi.

Cand ai nevoie de lucrari de instalatii in Brasov, ai nevoie de Griegers

instalatii brasov

Toti cautam astazi sa lucram cu oameni seriosi si dedicati meseriilor lor, toti cautam servicii de calitate si o executie fara cusur. Tocmai de aceea iti spun azi si aici ca exista o firma care poate indeplini toate conditiile in materie de proiectare si executie instalatii Brasov.

Griegers are o vechime in piata de instalatii de peste 15 ani, timp in care a cumulat experinta pe care o foloseste atat la lucrari mici pentru persoane fizice cat si la lucrari mari pentru persoane juridice, case, blocuri sau cladiri industriale in constructie sau intr-o faza de reabilitare.

Iti recomand profesionistii de la Griegers si pentru ca iti ofera servicii complete care includ proiectarea de instalarii, realizarea acestora si iti ofera garantia lucrarii cat si servicii de mentenanta.

Nu are importanta daca vorbim despre servicii de instalatii sanitare, termice si HVAC sau electrice sau  retele apa si canalizare sau bransamente si racorduri sau instalatii PSI si gaze naturale. Pentru oricare dintre acestea se cauta cea mai buna solutie calitate-pret si se urmareste un impact minim asupra mediului inconjurator.

In plus, cand lucrezi cu o firma care este autorizata sa efectueaze lucrari de instalatii, care investeste atat in oameni cat si in utilaje, ai mai multe sanse ca lucrarea de instalatii sa fie un succes. Echipele multidisciplinare se ocupa fix de tipul de instatie pentru care au pregatire: sanitare, gaz, apa, curent electric sau PSI.

Instalatii noi Brasov

Atunci cand realizezi lucrari de instalatii in Brasov din faza de proiect si pana la predarea lucrarii, lucrurile sunt cursive si urmeaza sa se desfasoare pe etape. Chiar si atunci cand se lucreaza in parteneriat cu alte firme, daca se respecta toate etapele proiectului si sefii de echipe se coordoneaza, nu apar surprize neplacute.

Reabilitare instalatii la cladiri vechi

Cea mai mare provocare o reprezinta lucrarile de instalatii la cladirile vechi. Chiar daca „surprizele” apar una dupa alta si se porneste pe un drum anevoios, la final, satisfactia este pe masura. Experienta in aceste lucrari este obligatorie.

Acum intelegi de ce ii recomand in lucrari de instalatii Brasov pe cei de la Griegers?

4 afaceri care nu au nici o treaba cu pandemia de Covid

4 afaceri care nu au nici o treaba cu pandemia de Covid

Este foarte adevarat ca exista multe afaceri pe care prezenta pandemiei le-a pus in dificultate dar exista si afaceri care au inflorit in aceasta perioada sau nu au fost afectate. Iata cateva exemple de afaceri care nu au avut de suferit:

1. Mutari mobilier si servicii conexe

Daca vei cauta mutari mobilier Bucuresti vei fi surprins de multitudinea de oferte care te va asalta de la primul click. Pandemie sau nu, lumea cumpara apartamente noi, se muta, se relocheaza, etc.

Chiar daca suntem usor limitati, nimeni nu ne opreste sa ne mutam domiciliul sau sediul afacerii, motiv pentru care serviciile de relocari si mutari la cheie Bucuresti au ramas la fel de cautate. Nu este nevoie sa dai zeci de telefoane si sa cauti masini de mare tonaj pentru transport, nu este nevoie sa mobilizezi prietenii, ai la indemana servicii profesioniste de mutari mobilier si garantia integritatii obiectelor transportate.

2. Lucrari din fier fojat

Foarte multi oameni in aceasta perioada s-au concentrat pe lucrarile din sau de pe langa casa. Moldovenilor le plac modelele de  porti si garduri din fier forjat Iasi realizate de Atelier Fier Forjat Sia si nu a fost o surpriza pentru ei cererea de oferte si lucrari care i-au invadat in aceasta perioada.

Multa lume s-a concentrat pe lucrarile de infrumusetare a casei, cei mai multi au avut acum timpul necesar si au reusit sa se ocupe de lucrarile pe care le-au tot amanat. Portile si gardurile din fier forjat au „inflorit” in Iasi si in toata zona Moldovei, acestia fiind renumiti pentru modelele realizate din fier, foc si pasiunea pentru frumos.

3. Confectii metalice si prelucrari prin aschiere

Atunci cand esti producator si realizezi cu ajutorul CNC-urilor si a aparatelor de sudura MIG Mag sau in in puncte diverse obiecte, nu are cum sa iti mearga rau in pandemie.

Cei de la Darmold sunt recunoscuti la pentru confectii metalice Baia Mare si nu numai, faima lor s-a raspandit la nivel national. Pe langa confectii metalice, acestia efectueaza si obiecte care implica prelucrari prin aschiere precum balamale sau accesorii metalice folosite in productia de mobilier, usi etc.

Stiu ca sudorii si lacatusii cu experienta sunt greu de gasit. Nu stiu in ce masura mai exista specializari in domeniu, sper din toata inima ca aceste meserii sa-si gaseasca un curs normal pentru este nevoie de produse care implica executii de confectii metalice atat la nivel national cat si peste hotare.

4. Productia de cabluri

Toate aparate electrice functioneaza cu ajutorul unui cablu care se conecteaza la priza. Daca esti producator de cabluri diverse, ai dat lovitura.

Energy Cab din Oradea este o firma romaneasca care produce cabluri de instrumentatie si  cabluri speciale pentru sectoarele tehnice cu consumatori foarte mari:

 • cabluri pentru domeniul energetic
 • cabluri pentru industria aerospatiala
 • cabluri pentru industria alimentara
 • cabluri pentru industria cimica si farmaceutica
 • cabluri pentru sectorul metalurgic
 • cabluri pentru uz in sectorul rafinariei.

Iata 4 afaceri care au nu au fost influentate de pandemia de Covid. Nu stiu cat va mai tine aceasta situatie, eu voi continua sa iti prezint diverse afaceri si servicii care nu au avut de suferit in ideea in care acestea te pot inspira.

Acces la apa cu pompe submersibile Grundfos

pompe sumbersibile Grundfos

Pompele submersibile Grundfos sunt disponibile intr-o gama larga de materiale tocmai pentru a reusi sa satisfaca nevoile majoaritatii clientilor si industriilor in care urmeaza a fi utilizate. Acest tip de pompe sunt ideale din punct de vedere energetic, avand un motor permanent capabil sa economiseasca energia. Datorita acestui motor, pompele submersibile Grundfos pot sa consume cu 80% mai putin in comparatie cu alte tipuri de pompe conventionale.

Cand vine vorba de pompe submersibile Grundfos, trebuie sa stiti ca acestea functioneaza cu o tehnologie avansata care nu necesita interventii complicate. Ele se pot monta si folosi de aproape orice persoane, fara a fi nevoie de setari complicare. Pur si simplu montati pompa in sistemul dorit si este gata de lucru; setarile predefinite din fabrica sunt suficiente pentru ca aceasta sa isi indeplineasca sarcinile. Puteti fi siguri ca va functiona in mod corespunzator fara a fi nevoie de interventii asupra ei.

Rezultatul este un confort optim si un consum minim de energie. Pe langa acest lucru, pompele Grundfos prezinta un nivel redus de zgomot pentru a nu deranja fonic, indiferent de mediul in care vor fi folosite. Acest aspect, pe langa durata lor lunga de viata si fiabilitatea ridicate, le fac ideale pentru utilizare in orice industrie.

De ce pompe submersibile Grundfos?

In ultimii ani s-a vazut o crestere imensa in ceea ce priveste domeniul pompelor; totul datorita progresului in tehnologie care a marit nevoia de pompe pentru a putea face fata sarcinilor de zi cu zi. Datorita consumului redus de energie si a performantei din ce in ce mai bune, pompele au deschis calea pentru o aplicabilitate sporita in industriile de uz final. Dintre acestea amintim apa si apele uzate, petrolul dar si gazele. Toti acesti factori mentionati mai sus au facut ca piata de pompe industriale sa ajunga probabil la 99,3 miliarde USD pana in 2027.

Astfel, puteti apela cu incredere la pompe submersibile Grundfos pentru afacerea dumneavoastra si veti beneficia si de consultanta de specialitate in acest sens.

Despre pompe submersibile, ce sunt si cum functioneaza

pompe submersibile

O pompa submersibila este un dispozitiv care are un motor inchis ermetic cuplat aproape de corpul pompei. Intregul ansamblu este scufundat in fluidul de pompat. Principalul avantaj al acestui tip de pompa este ca previne cavitatia pompei, o problema asociata cu o diferenta mare de cotatie intre pompa si suprafata fluidului. Pompele submersibile imping fluidul la suprafata, spre deosebire de pompele cu jet care creeaza vid si se bazeaza pe presiunea atmosferica.

Submersibilele folosesc lichid presurizat de la suprafata pentru a conduce un motor hidraulic in profunzime si sunt utilizate in diverse aplicatii. In cele ce urmeaza vom vorbi despre pompe submersibile Grundfos.

Pompele submersibile se utilizeaza in multe aplicatii. Pompele cu o singura treapta sunt folosite pentru drenare, pompare de canalizare, pompare industriala generala si pompare a namolului. Sunt, de asemenea, populare pentru utilizarea in iazuri. Pompele submersibile cu mai multe trepte sunt de obicei coborate intr-o gaura de foraj si sunt utilizate in mod obisnuit pentru extractia apei rezidentiale, comerciale, municipale si industriale, in puturile de apa si in puturile de petrol.

Unde mai sunt utilizate pompele submersibile Grundfos

Alte utilizari pentru pompe submersibile Grundfos includ statiile de tratare a apelor uzate, manipularea apei de mare, stingerea incendiilor (deoarece este un cablu ignifug), forarea puturilor de apa si a puturilor adanci, deshidratarea minelor si sistemelor de irigare.

Pompele submersibile inovatoare pe care le comercializam sunt raspunsul la cerintele extrem de stricte de fiabilitate operationala de pe piata. Ele au o durata de viata si o eficienta crescuta. Mii de pompe submersibile au fost instalate in Romania, functionand cu succes in cele mai severe conditii in aprovizionarea cu apa, distributie si deshidratare, minerit si aplicatii offshore. Indiferent care sunt nevoile dumneavoastra in materie de pompe, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de Instalgeneration.

Indiferent de nevoile afacerii tale sau de nevoile personale, te poti indrepta catre site-ul Instal Generation pentru a te documenta legat de produsele disponibile. Daca nu gasesti ceea ce cauti, echipa iti sta la dispozitie cu informatii pentru orice nelamurire.

Pompe Grundfos, sisteme de pompare potrivite pentru afacerea ta

pompe grundfos

Nu a fost niciodata mai usor de atat sa gasesti pompa sau sistemele de pompare potrivite! Cu ajutorul echipei Instal Generation, utilizatorii vor gasi rapid tehnologia de pompare de care au nevoie pentru aplicatia lor industriala si pot solicita informatii suplimentare, asistenta sau chiar o oferta. Profitati de numeroasele informatii si instrumente utile care va vor ajuta in procesul de selectie pentru tehnologia potrivita de pompe Grundfos.

Instal Generation este un distribuitor cunoscut de pompe Grundfos, venind in ajutorul utilizatorilor pentru a le oferi suport sa gaseasca si sa selecteze pompa potrivita – indiferent daca vorbim de constructii, de instalatii sau in industrie. Fiecare utilizator ar trebui sa gaseasca pompa potrivita pentru aplicatia lor, si o vor gasi cu ajutorul site-ului cuprinzator.

Site-ul Instal Generation este o acumulare concentrata de expertiza si sfaturi de specialitate, unde utilizatorii profesionisti economisesc mult timp in cautarea si selectia produselor dorite.

Pompe Grundfos pentru afacerea ta

De la pompe Grundfos utilizate in domeniul privat (retele mici, sisteme de irigatii, locuinte) si pana la pompe industriale, veti putea gasi ceea ce cautati, dispunand in acelasi timp si de informatii precise despre produse.

Bazate pe tehnologia producatorului de renume international, veti avea mereu garantia calitatii. Avand o istorie de peste 70 de ani, Grundfos este unul din principalii producatori mondiali de pompe destinate alimentarii cu apa.

Pompele de circulatie sunt utilizate pentru incalzire, ventilatie si aer conditionat in case, cladiri de birouri, hoteluri etc. In industrie, pompele sunt utilizate in procese tehnologice si chimice, pentru intretinerea instalatiilor si ca piese incorporate in produsele producatorului de echipamente originale (OEM) . In sectorul alimentarii cu apa si al apelor uzate, Grundfos ofera pompe pentru irigatii, sere si pentru aprovizionarea cu apa municipala, privata si industriala, precum si pentru aplicatii de canalizare.

Indiferent de nevoile afacerii tale sau de nevoile personale, te poti indrepta catre site-ul Instalgeneration pentru a te documenta legat de produsele disponibile. Daca nu gasesti ceea ce cauti, echipa iti sta la dispozitie cu informatii pentru orice nelamurire.

Aspecte care influenteaza vanzarea-cumpararea unui apartament

Aspecte care influenteaza vanzarea-cumpararea unui apartament

Cand vrei sa cumperi un apartament nou te lovesti de o multime de factori de care poate ai auzit razant, dat nu au intrat in raza ta de actiune sau de studiu.

Unul din ele este certificatul de audit energetic. Desi are un caracter informativ, bucata asta de hartie poate afecta pretul de vanzare-cumparare al unui apartament.  Si un chirias poate cere de la proprietar un astfel de certificat, in ideea in care vrea sa estimeze costurile pe care le va avea cu incalzirea apartamentului sau a cladirii pe timp de iarna.

Un alt aspect tine de facilitatile zonei. Este important pentru cei mai multi dintre noi sa avem in apropiere magazine, spitale, scoli, gradinite, parcuri samd. Sa nu radeti, dar am intalnit oameni care erau interesati si de cea mai apropiata statie de distibutie carburanti. Pentru cei care circula doar cu masina personala, acest aspect poate fi important.

Amenajarile interioare din apartament sunt un alt factor care infuenteaza pretul. Cand te horatasti sa cauti vanzare mochete sau covoare PVC, tine cont de faptul ca gusturile difera. Cu cat modelele alese sunt mai simple si mai armoniose, cu atat cresc sansele de vanzare. Cauta pardoseli simple, frumoase si usor de intretinuit.

Reabilitarile aduse locuintelor sunt un plus. Daca vrei sa faci o lucrare de aploare, nu uita, poti apela la masinile de tencuit. Sapele mecanizate sau tencuiala mecanizata inseamna timp redus de lucru, consum mai mic de material si de resurse.

Reabilitarile, chiar daca cresc pretul de vanzare al imobilului, il fac justificat.

Sunt multe aspecte de care vanzatorii si cumparatorii tin cont. Azi am punctat doar cateva, asa cum v-am obisnuit, scurt si la obiect.

Cum iti protejezi reteau electrica?

Digitop-relee de tensiune

E drept ca mai sunt catune unde curentul elecric nu a ajuns si nici nu trag speranta ca cei ce traiesc la lumina lumanarii vor avea o sursa de energie in secolul acesta. Noi ceilalti, suntem norocosi. Cam tot ceea ce folosim in gospodarie si la serviciu este conectat la o priza, la curent electric.

De ce ai avea nevoie de protectie pentru reteaua electrica?

Daca nu te confrunti cu oscilatiile de tensiune, inseamna ca tu ai reteau protejata cu ajutorul unui releu de tensiune.  Oscilatia de curent electric ar putea produce daune majore aparatelor legate la reteau respectiva.

Ce este un releu de tensiune?

Ei bine, vorbim de un dispozitiv electronic care masoara tensiunea electrica, in cazul in care aceasta este peste limita admisa sau scade sub limita memorata de dispozitiv, releul deconecteaza circuitul retelei electrice.

Care sunt componentele releelor de tensiune?

 • elementul de masurare
 • elementul de comparatie
 • elementul de control

Care sunt tipurile de relee cel mai des intalnite pentru protectia echipamentelor industriale si de uz casnic?

  • electromagnetice
   • de inductie
   • electrodinamice
   • electrotermice
   • cu bobina in miscare
 • statice

Releele de curent ofera protectie pentru intrega retea de distributie a curentului electric. Ele mentin o calitate optima a curentului electric care ajunge la aparatura noastra electrica. Ofera siguranta prin deconectarea automata.

 

Intre miscarea ecologista si confort

rezistente electrice, vyp, colectare deseuri brasov, fabrica de pavele

Eu v-am mai povestit si cu alte ocazii despre visul meu de a a vea o casuta undeva la marginea unei paduri, departe de civilizatie. Daca nu vreau vecini in apropiere si am nevoie de curent electric, se pare ca trebuie sa suport costurile pentru rezistente electrice, stalpi,  cabluri si toate echipamentele industriale necesare tragerii curentului electric pana la casa mea.

Zic pas si ma orientez catre panouri salore. Stiu ca si aici ma voi lupta cu o armata de birocrati, ma vor trimite de la o usa la cealalta, voi aduna brate de hartii si voi completa cereri catre diverse institutii. Trecand peste toate acestea, eu zic ca merita. Voi fi independenta si voi reduce consumul de resurse. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar e un semn bun.

Cei mai multi dintre cunoscutii mei si-au pavat curtea cu diverse modele de pavele de beton provenite de la o fabrica din Ploiecti. Si-au creat alei cu pavele decorative fara a invada prea mult spatiul verde. Cu ajutorul imaginatiei,  a modelelor diversificate si a paletei de culori se pot crea spatii demne de un peisagist.

In ceea ce ma priveste, inca nu stiu ce sa aleg, dar cu siguranta voi avea mult spatiu verde in curte. Incerc sa fiu cat mai ecologista cu putinta si sa folosesc materiale care sunt biodegradabile sau care consuma cat mai putina energie si resurse.

Sunt constienta de utilitatea pavelelor decorative din beton, mai ales atunci cand ploua. Le iau in considerare ca o posibila solutie pentru alei, asta pentru ca tin mult la cateva perechi de incaltari sport.

Nu imi place sa recunosc, dar am in dulap cateva articole de imbracaminte si incaltaminte originale de la brand-uri sport si casual cu nume cunoscute. Este doza mea de snobism si mi-o asum! Am si magazine preferate, pentru ca vreau sa ma asigur ca banii mei se duc pe produse originale, nu fake-uri. O pereche de bascheti converse all star ma tin cativa ani buni.

Ca tot am ajuns la capitolul fashion, mai nou si hainele pot fi reciclate si refolosite. Da, exista producatori care folosesc bumbac reciclat si sper din toata inima ca numarul sa cresca. Sa recunoastem, de la un sezon la altul ne schimbam garderoba si simtim mereu nevioa sa ne cumparam ceva nou (psihologii stiu de ce).

Pe mine ma linisteste faptul ca hainele care nu le mai port pot fi reciclate si reintroduse in circuit. De ce sa reciclam doar hartie, aluminiu, plastic si fier vechi? Se poate mai mult! Cautati un centru de colectare deseuri si reciclare  Brasov si scapati de tot ceea ce nu aveti nevoie.

Colectarea selectiva a deseurilor ar trebui introdusa ca materie in scoli. Este, dupa parerea mea, o metoda buna de educare si de constientizare a tot ceea ce inseamna materie reciclabila, economie si salvarea resurselor naturale de la un consum excesiv.

 

Instalatii electrice de joasa si medie tensiune.

Ce s-ar intampla daca ar avea loc o intrerupere generala de alimentare cu energie electrica?
Acum mai mult de 70 de ani, au existat companii care au avut o viziune si de atunci pana in prezent a continuat sa dezvolte pentru a oferi protectie impotriva pericolelor generate de curentul electric.

Aceasta viziune a continuat sa fie implementata mai multi ani la rand si aplicata in germania si in intreaga lume.

Alimentarea cu energie electrica este indispensabila pentru industria moderna iar noi o protejam inca de la inceput. Sistemele din ziua de astazi devin din ce in ce mai complexe si vulnerabile, necesitand monitorizari moderne, pentru a creste siguranta electrica.

Pentru monitorizarea rezistentei de izolatie se utilizeaza dispozitive moderne si performante capabile sa masoare si sa protejeze in acelasi timp. O echipa moderna si competenta de cercetare are in vedere design-ul, siguranta standardelor, vitalitatea si timpul de raspuns.

Trebuie sa consideram prioritar continua perfectionare si specializare a angajatilor astfel incat produsele sa continue sa ofere solutii in prezent si in viitor.

Societatea Electro & Construct din Buzau, ofera servicii de instalatii electrice de joasa si medie tensiune.