Categorie: Servicii

Aspecte care influenteaza vanzarea-cumpararea unui apartament

Aspecte care influenteaza vanzarea-cumpararea unui apartament

Cand vrei sa cumperi un apartament nou te lovesti de o multime de factori de care poate ai auzit razant, dat nu au intrat in raza ta de actiune sau de studiu.

Unul din ele este certificatul de audit energetic. Desi are un caracter informativ, bucata asta de hartie poate afecta pretul de vanzare-cumparare al unui apartament.  Si un chirias poate cere de la proprietar un astfel de certificat, in ideea in care vrea sa estimeze costurile pe care le va avea cu incalzirea apartamentului sau a cladirii pe timp de iarna.

Un alt aspect tine de facilitatile zonei. Este important pentru cei mai multi dintre noi sa avem in apropiere magazine, spitale, scoli, gradinite, parcuri samd. Sa nu radeti, dar am intalnit oameni care erau interesati si de cea mai apropiata statie de distibutie carburanti. Pentru cei care circula doar cu masina personala, acest aspect poate fi important.

Amenajarile interioare din apartament sunt un alt factor care infuenteaza pretul. Cand te horatasti sa cauti vanzare mochete sau covoare PVC, tine cont de faptul ca gusturile difera. Cu cat modelele alese sunt mai simple si mai armoniose, cu atat cresc sansele de vanzare. Cauta pardoseli simple, frumoase si usor de intretinuit.

Reabilitarile aduse locuintelor sunt un plus. Daca vrei sa faci o lucrare de aploare, nu uita, poti apela la masinile de tencuit. Sapele mecanizate sau tencuiala mecanizata inseamna timp redus de lucru, consum mai mic de material si de resurse.

Reabilitarile, chiar daca cresc pretul de vanzare al imobilului, il fac justificat.

Sunt multe aspecte de care vanzatorii si cumparatorii tin cont. Azi am punctat doar cateva, asa cum v-am obisnuit, scurt si la obiect.

4 lucruri banale care au schimbat lumea

benzi transportoare, seminee, colectarea selectiva a gunoiului, etichetele in rola

In jurul nostru zi de zi se inventeaza lucruri, se imbunatatesc sisteme si se concep noi instalatii care ajuta intr-o industrie sau chiar mai multe. Robotii iau locul oamenilor care trec la butoane, care nu mai trebuie sa faca munci grele, ci doar sa supervizeze.

Eu sunt un mare fan al emisiunii „Haw is made” si ma minunez de capacitatea oamenilor de a crea roboti si utilaje care sa produca la scara industriala, care sa transporte sute sau chiar mii de produse in cateva minute, care sa fie capabile de finete.

1.Benzi transportoare

Cred ca una din cele mai mari realizari ale secolelor 20 si 21 sunt benzile transportoare. Produsele din ciclul de fabricatie se pot „plimba” chiar si cativa kilometri, timp in care asupra lor se efectueaza diverse operatii. Produsele trec prin mai multe etape fara a fi nevoie sa fie mutate, sa fie stivuite, depozitate, etc.

Benzile transportoare pot fi si de nivel macro, pot transporta obiecte mari, pamant din excavatii, pietris, cereale etc.

2. Cosuri de fum si seminee

Nu stiu despre voi dar eu nu suport frigul. Probabil asta este si motivul pentru care m-am nascut intr-o epoca in care casele sunt incalzire fix la temperatura dorita.

Constructia de cosuri de fum si de seminee a fost dusa la un alt nivel. Pe langa factorul functional (evacuarea fumului si a gazelor de ardere) cosurile de fum s-au transformat in obiecte decorative ale caselor.

Ati vazut voi vreo scena romantica care sa nu se petreaca langa semineu? Semineele sunt la fel de romantice ca intotdeauna, sunt piese de design si aduc incaperilor un farmec aparte.  Si ce ma bucura si mai mult este ca avem in tara producatori de seminee si cosuri de fum profesionale.

2. Colectarea deseurilor

Producem tone de gunoi, munti intregi. Niciodata in istoia omenirii nu cred ca ne fi confruntat cu o situatie asemanatoare. Cu cat gradul de confort creste, cu atat producem mai mult gunoi, mai multe deseuri.

Colectarea de deseuri reciclabile nu doar ca este un lucru banal, dar a dat posibilitatea „gunoaielor” de a deveni materie prima pentru alte produse. Pe langa faptul ca salveaza planeta de tone de gunoi, trebuie sa salutam ideea de a recicla si de a salva macar o parte din resursele naturale.

Deseurile reciclabile, pe langa faptul ca pot fi reutilizate, reprezinta o afacere cu multe cifre.

4. Etichetele autocolante in role

Ca ambalajul vinde nu mai este nici un secret. Cu cat este mai personalizat, cu atat produsul tau se va brendui de la sine. Un alt criteriu care s-a facut remarcat este eticheta. Etichetele autocolante in role au ajutat enorm la diferentierea produselor.

Etichetele in rola, usor de aplicat pe produs, au devenit repede preferatele producatorilor. A fost lesne de inteles ca eticheta personalizata este parte din marketing si va produce nu doar efecte vizuale, va aduce o crestere a vanzarilor.

In articolul de azi v-am prezentat 4 lucruri banale care au schimbat lumea. Sunt atat de comune ca de cele mai multe ori nici nu suntem constienti de utilitatea lor si de revolutia pe care au produs-o.

Revenim curand cu noi episoade.

Nou sau vechi?

produse care merita schimbate sau reconditionate

Orice produs este supus uzurii. Sunt produse care au nevoie de schimbare sau care cedeaza in timp si produse care pot fi reconditionate si folosite lung timp. Care merita salvat? Care merita inlocuit?

1,Tapiteria auto

Oricat am fi de atenti, accidentele se intampla… Daca ai si copii, sunt in asentimentul tau: pete de ciocolata, fructe, resturi de mancare, papucei murdari si alte. Ce poti face? Te apuci de curatat superficial? Ai facut asta deja… 🙂 Petele s-au intins si sunt tot acolo?

Injectie-extractie este raspunsul. Ai nevoie de un serviciu de curatate tapiterie auto cu aburi. Nu numai ca iti curata masina, ti-o si igienizeaza cu adevarat. Te alegi cu o tapiterie ca noua in maxim o ora si poti folosi masina imediat.

2, Marcare industriala

Coduri, coduri si iar coduri… Totul este marcat pentru a facilita o vanzare mai usoara, o urmarire a stocurilor fara a face numaratori fizice, un retur fara batai de cap. Solutiie de marcare industriala au schimbat in bine tot sistemul de achizitii si vanzari.

Pentru asta ai nevoie de echipamente pentru marcare industriala. Se intampla sa functioneze multi ani sau, din anumite motive, sa cedeze. Partea buna este ca acestea beneficiaza de service si se gasesc piese si consumabile care sa fie de folos. De ce sa cumperi unul nou daca ai posibilitatea sa-l repari cu usurinta pe cel vechi?

3, Instalatii electrice

La asta nu v-ati asteptat… Uneori, mai ales in cazul cladirilor vechi, pentru siguranta, apelam la lucrari de instalatii electrice.

Te muti intr-un apartament construit in anii 70. Te bazezi pe faptul ca prizele si intrerupatoarele merg? Pentru cat timp? Siguranta ta trebuie sa fie inainte de orice. Ai nevoie de un specialist care sa verifice instalatia electrica si faca lucrari  de modernizare sau sa iti schimbe tabloul electric cu unul actual.

Ai construit o cladire noua in Arad, de exemplu? Ai nevoie de o firma specializata in bransamente electrice, in realizarea de proiecte  pentru iluminat si in executia acestora cu fidelitate.

Cate aparate ai in casa sau la serviciu care merg cu ajutorul curentului electric?

4, Produse IT si de suport tehnic

Copiatoare, imprimante, multifunctionale, calculatoare, cantare electronice, case de marcat si alte lucruri de birotica necesare oricarui birou sau afacere, toate sunt supuse uzurii si se pot strica oricand. Uneori, sa repari, poate fi echivalent ca pret cu un produs nou.

Produsele IT se imbunatatesc de la an la an, primesc functii noi si performantele cresc cu o viteza ametitoare. Uneori aceastea merita schimbate chiar daca sunt functionale, cele noi aducand o viteza mai mare de lucru si noi posibilitati de folosinta.

Produsele IT si de suport tehnic imbunatatesc performantele angajatilor. Priviti in urma cu 5 ani la casele de marcat, spre exemplu. Cate functii au cele noi? Cat de usor functioneaza cititoarele de bare? Astfel de investitii se amortizeaza rapid.

Exista produse care merita reconditionate  si folosite mult timp si exista articole care in timp isi pierd din valoare chiar daca sunt perfect functionale la prametrii la care au fost construite.

Demolari, mituri si adevaruri

demolari si excavatii bucuresti

Orasele se exting, se transforma, se adapteaza noilor cerinte de confort si siguranta. Cu parere de rau, unori este necesar sa apelam la servicii de demolari pentru ca unele cladiri devin un adevarat pericol pentru viata oamenilor din Bucuresti sau din orice oras din tara sau, pur si simplu,  pentru ca lucrarile de reabilitare ar depasi cu mult lucrarile de noi constructii.

Nu este o crima sa demolezi

De cele mai multe ori, cuvantul „demolare” atrage recenzii negative, este egal cu distrugerea. Asta poate si din cauza demolarilor din timpul „epocii de aur” in care multe cladiri si biserici cu importanta istorica si arhitecturala au fost rase de pe fata pamantului peste noapte (unele au avut noroc si au fost mutate!).

Am ajuns la o anumite maturitate sociala care ar trebui sa impiedice astfel de dezastre. Trebuie sa fim constienti ca uneori este nevoie sa renuntam la anumite cladiri daca nu mai exista sansa realbilitarii sau daca starea de degradare este mult prea avansata. Daca nu mai putem face nimic pentru ele, nu este un motiv sa asteptam ca timpul sa le transforme in praf.

Putem interveni acolo unde este nevoie si apela la demolari controlate pentru a repune in circuit un teren care poate fi valorificat.

Cele doua motive majore pentru o demolare sunt:

 • siguranta publica
 • nevoia de spatiu

Demolarea controlata necesita experienta

Sa demolezi este nevoie de cunostinte de structura si rezistenta. In timpul procesului de daramare a unei constructii trebuie sa produci cat mai putine pagube: praf, moloz imprastiat, distrugerea spatiului imprejmuit, imprastiere de azbest (substanta interzisa azi in constructii ).

Demolarea cuprinde si indepartarea fundatiei.  Daca nu este vizibila, nu inseamna ca nu exista. 🙂 Operatiunea se face prin lucrari de excavatii cu utilaje de mare putere.

Reciclarea si refolosirea materialului din demolari

Cele mai multe cladiri sunt realizate din beton. Betonul si fierul de legatura din acesta pot fi reciclate si folsite in lucrari de asfaltari si in lucrari de fundatii.

Scheletele metalice pot fi demontate piesa cu piesa precum un lego si refolosite. Daca au suferit degradari, atunci pot si domolate controlat. Fierul poate si revalorificat in proportie de 100%.

Demolarea este un pas catre reconstructie

In locul unei cladiri care se darama oricum,  se poate construi una noua, sau, de ce nu, un parc sau un loc de joaca, un cinematograf, orice. In orase este mereu nevoie de spatiu, de noutate, de confort si curatenie.

Demolarea nu este un lucru rau, poate fi o solutie salvatoare.

Aveti recomandari pentru o firma de demolari si excavatii?

demolari Bucuresti

Nu stiu cum este in alte orase, dar in Bucuresti este greu de cele mai multe ori sa faci alegerea potrivita. Daca cauti pe internet o firma de demolari si excavatii Bucuresti o sa ramai interzis: sute de anunturi!

Cum alegi? Cum triezi informatia astfel incat sa faci alegerea potrivita? Care sunt criteriile care stau la baza deciziei?

1. Recomandari pentru demolari si excavatii de la straini

Grupurile! Nu stiu cand s-a lansat moda asta cu grupurile pe retelele de socializare, dar exista. Exista grupuri cu specific de activitate, grupuri cu intindere regionala, grupuri cu interese comune, grupuri pentru orice.

Daca intri pe un astfel de grup din Bucuresti si ii rogi pe membri sa iti recomande societati cu care au colaborat in vederea de lucrari de demolari, vei primi sute de raspunsuri. Cum stii ca  respectivii recomanda o firma cu care chiar au colaborat sau e vorba doar de prietenie?

Nu ai cum… Poti lua 3-5 recomandari si apoi sa cauti recenzii dupa numele firmei sau dupa numarul de telefon.

2. Intreaba un prieten

Poate printre cunostintele sau prietenii tai exista persoane care au avut nevoie de servicii de excavatii sau demolari si atunci poti avea parte de o recomandare sincera. Poti sa iti faci macar o idee cu privire la seriozitatea firmei prestatoare de servicii.

3. Vechimea pe piata

Vechimea unei firme ar trebui sa insemne ceva. Nu poti rezista daca nu esti serios, daca nu oferi servicii calitative. In plus, vechimea ar trebui sa fie echivalenta cu acumularea de experienta.

4. Suna! Trimite mailuri! Cere oferte detaliate!

Nu lasa nici un detaliu din ceea ce te intereseaza sa scape nespecificat. Daca nu intrebi, colaboratorul tau nu are cum sa iti raspunda:

 • ce utilaje detin?
 • pretul este per lucrare sau se aplica un tarif pe ora?
 • ce se intampla cu molozul sau pamantul excavat, ofera si servicii de transport?
 • in cat timp preconizeaza ca vor termina lucrarile?
 • mai sunt servicii pe care le ofera si care iti pot fi de folos (cu cat achizitionezi mai multe servicii dintr-un loc cu atat cresc si sansele de a negocia pretul!)?

5. Pret sau calitate?

Pretul cel mai mare nu inseamna calitatea cea mai buna asa cum pretul cel mai mic nu inseamna proasta calitate. Pe net gasesti si preturi ale serviciilor de excavare sau al serviciilor de demolare si chiar daca sunt orientative, tot poti sa iti faci o idee.

Recomandarile pe care e vei primi pentru servicii de demolari Bucuresti pot fi calde (de la prieteni) sau reci ( de la cei care au vazut intrebarea ta si sunt dornici sa iti ofere un raspuns). Alege intelept!

 

 

 

Arata ce poti!

avantajele firmei tale

Concurenta! Mie imi place cuvantul asta. Daca nu ar fi concurenta te-ai putea opri din evolutie, nu ai avea motivatia de a fi mai bun, indiferent daca este vorba de tine ca individ sau de o afacere pe care o manageriezi.

Uite asa, cel putin in afaceri, trebuie sa arati mereu ce poti la acel moment si sa dai de inteles ca nu te vei opri. Prezinta-ti afacerea frumos, fa-ti un plan de branding (daca ai sigla si carti de vizita nu inseamna ca ai o strategie de branding, este doar inceputul unei identitati vizuale).

Daca ai mai multe activitati, mai multe coduri CAEN diferite, este bine sa sa ii informezi pe cei cu care colaborezi. Poate ai o sala de festivitati si o firma de confectii metalice in Iasi. Este bine pentru tine daca clientii cunosc acest lucru. Celor care vin sa organizeze o nunta in locatia ta poti sa le spui si ca le vei construi gardul primei lor case. 🙂

Daca te ocupi cu lucrari de mecanica generala arata-i posibilului client ce tipuri de etansari mecanice produci, repari sau montezi pentru pompe, compresoare si turbine. Clientul are nevoie de informatie, nu o ascunde, din contra, fa-o cat mai vizibila.

Nu lasa nimic la voia intamplarii. Diferentiaza-te de concurenta: produse mai bune, servicii mai calitative, livrare gratuita, rapsuns promt la solicitari. Alege unul sau mai multe aspecte care sa te faca remarcat in piata.

Nici in agricultura lucrurile nu stau altfel. Nu esti singurul producator de catina, spre exemplu. De ce sa cumpar de la tine? De ce soiurile cultivate de tine sunt mai bune decat ale concurentei? Ce ingrasaminte folosesti, organice sau chimice?

Imparte informatia cu ceilalti, de la materialul saditor si pana la recoltarea catinii. Vorbeste despre catina de la cultivare si pana la expluatare si nu uita de sol. Vorbeste despre ingrijirea solului, despre obstacolele cu care te confrunti si despre cum le depasesti. Totul este important si aduce valoare produsului tau.

Piata de constructii este in plin avant. Daca activezi intr-un sector care are legatura cu constructiile, ajuta-i pe cei care au nevoie se serviciile sau produsele tale sa ajunga la ele. Daca oferi servicii de transport agregate in Bucuresti informeaza-l pe client cat mai bine: ce tip de basculante detii, care este capacitatea de transport, ce fel de moloz, nisip, pamant din excavatii sau alte materiale poti transporta.

Ai un buldozer si te ocupi de demolari? Stii cata nevoie este de tine? Pe langa asta, utilajul iti mai permite sa faci lucrari de decopertare, sapaturi santuri si canale, degajari etc. Specifica toate lucrarile de pe care le poti face cu utilajul tau.

Sper ca exemplele de mai sus sunt graitoare. Orice coltisor din domeniul tau de activitate trebuie sa fie prezentat si expus spre informarea clientului. Nu-l lasa sa ghiceasca. Ofera informatie clara.

Mituri din lumea lui online

motive sa fii online

Vorbeam intr-un articol trecut despre trecerea afacerilor si in online sau exclusiv in acest mediu virtual. Si in acest spatiu ai nevoie de marketing, poate chiar mai mult decat in cel fizic.

Brandingul, intre mit si adevar

Multi folosesc termenul pentru ca suna bine si poti impresiona auditoriul la o discutie, dar putin cunosc faptul ca branding de companie inseamna mai mult decat o sigla sau un logo.

Brandingul este o constructie, este un proces continuu de stabilire si sustinere a unei imagini. Vrei un exemplu concret? Bautura racoritoare cea mai cunoscuta in lume: nume firma,  logo, slogan ( a avut mai multe de-a lungul timpului ), grafica, culoara, forma sticlei, gustul unic, reclamele de Craciun.

Stii care este rezultatul brandingului? Loialitatea si fidelizarea cumparatorului.

Orice afacere poate avea clienti in mediul online

„Nu ma promovez online, clientii mei nu cumpara online. Poate nu cumpara online, dar te cauta aici si daca nu esti, cum ajung ei la tine?. Indiferent de tipul de afacere pe care o gestionezi, sunt clienti pe care ii poti identifica in mediul online.

Cel mai clar exemplu este un producator roman de tocatoare industriale. Daca cineva isi deschide o statie de sortare a deseurilor sau vrea sa faca bani din deseuri, va avea nevoie de tocatoare pentru prelucrarea acestora din nevoia de spatiu. Te va cauta pe internet? Daca nu esti tu, este altul. Cine pierde?

Daca esti cunoscut in domeniu tau, mai ai nevoie de publicitate?

Absolut! Ne intoarcem la bautura de mai sus. A incetat vreodata compania sa mai faca campanii de marketing si publicitate? Isi sustine brandul continuu, creaza relatii cu cu publicul tinta, il tine aproape.

Daca ai o companie de constructii de drumuri si poduri, cu ce te ajuta online-ul? Iti tii clientii la curent cu tot ceea ce faci, cu ceea ce construiesti, cu materialele folosite, cu achizitiile de echipamente, etc. Arati ca esti in continuare pasionat de ceea ce faci si orientat catre tot ce este nou in domeniul tau. Intotdeauna, altul lucreaza sa iti ia locul.

Vand la mine in oras, ma cunoaste toata lumea

Minunat! Faptul ca esti cunoscut de cei care au nevoie de produsele tale sau de serviciile pe care le oferi este laudabil. Mai este o paleta de oameni care a prins gustul comenzilor online, care au descoperit ce practic si comod este sa nu trebuiasca sa te deplasezi.

Sa presupunem ca ai mai multe depozite de pal si accesorii pentru mobilier. Cei mai multi producatori de mobila vin la tine sau te suna sa vada daca ai pe stoc pal de culoarea si grosimea de care ai nevoie.

Pretul nu este singurul factor il intereseaza pe cumparator. Calitatea produselor si serviciilor este imediat precedata de timp. Timpul economisit este pretios. Online, ai usa mereu deschisa. 😉

Fii vizibil, fii online! Ai doar de castigat.

 

Unde organizezi un eveniment business?

sala evenimente corporate business

Daca vrei sa imbini utilul cu placutul in cadrul unui eveniment business, e de preferat sa alegi o locatie cat mai aproape de natura, cum ar fi o statiune turistica. In functie de numarul de participanti alege o locatie care, pe langa facilitatile de cazare, sa iti ofere o sala de conferinte perfecta pentru evenimentul tau.

Fa o impresie frumoasa participantilor!

Sala de conferinte trebuie sa fie echipata astfel incat comunicarea sa fie una eficienta si usora. Este important ca intreaga incapere sa transmita profesionalism: mobilierul sa fie unul de calitate, scaunele sa fie confortabile, sa nu existe ecou, sala sa prezinte draperii pentru vizionari video, semnalul wi-fi sa fie unul de mare viteza etc.

Intreaga locatie va afecta succesul prezentarii sau a team building-ului. Scopul tau va fi mai usor de atins daca locatia este una care transmite, cate te ajuta.

Cum poti aranja o sala de evenimente in functie de numarul participantilor?

Exista mai multe modalitati de aranjare a unei sali. Sala de evenimente trebuie sa corespunda nu doar numarului de participanti, ci si tipului de eveniment organizat:

 • sedinta;
 • prezentare produse sau servicii;
 • team building.

Aranjarea salii de conferinta in U

Poti opta pentru aceasta aranjare atunci cand evenimentul tau corporate este sub 30 de persoane. Acest tip de aranjare a salii de conferinta ofera vizibilitate si contact vizual permanent.

Aranjarea salii de evenimente in model scolar, pe randuri

Daca numarul de participanti este mai mare si vrei ca acestia sa aibe loc de manevre, iti recomand aranjarea pe randuri a cate 3-4 locuri. In caz ne nevoie, un participant se poate retrage fara a produce disconfort pentru cei din sala.

Aranjarea salii in forma de amfiteatru

Este o aranjare care se recomanda pentru evenimentele la care participa peste 50 de persoane. Partea buna este ca in acest fel pot incape foarte multi, partea mai putin buna este ca atunci cand cineva de la mijlocul unui rand trebuie sa paraseasca sala de evenimente, acest lucru produce disconfort celorlalti participanti.

Aranjarea salii de conferinta tip banchet

La un team bulding sau o intalnire la care auditoriul nu trebuie sa fie concentrat la o prezentare, acest tip de aranjare creaza lejeritate. Daca participantii servesc si masa, este modelul de aranjare ideal.

Acestea fiind zise, sper sa va fie mai usoara alegerea locatiei pentru un eveniment de tip corporate sau business.

Succes!

Cum organizezi un eveniment privat de calitate?

evenimente private predeal: nunti, botezuri, cununii, banchete

De ori cate ori esti invitat la un eveniment privat, incerci sa anticipezi ceea ce te poate astepta, din toate punctele de vedere: primire, servire, profesionalism, calitatea serviciilor, calitatea si gustul preparatelor, aranjarea salii, serviciile suplimentare, etc

Am avut placuta surpriza in cadrul unor evenimente private Predeal sa constat ca toate eforturile s-au concentrat pe confortul si nevoile invitatiilor. Fiind vorba de o nunta, te-ai fi asteptat ca totul sa fie cu si despre cei doi miri. Dar nu a fost asa si asta a fost un lucru bun.

Succesul unui eveniment, fie el privat sau corporate, sta in organizare. Cine se ocupa de tot ceea ce inseamna sala de evenimente, mancare, bauturi si servire? De ce sunt ele atat de importante?

Sala de nunti

Daca tot am dat un exemplu mai sus, zic sa continuam pe acelasi fir si sa acordam atentie si salii de nunti sau evenimente al hotelului din Predeal unde a avut loc sindrofia. Este important ca sala sa fie adecvata evenimentului si numarului de participanti.  O sala prea mare pentru un eveniment mic ar crea un peisaj trist, iar o sala cu o capacitate sub numarul de participanti ar insemna haos. E musai ca sala sa fie compatibila numarului de participanti.

Ce trebuie sa mai iei in calcul referitor la sala de evenimente?

 • evenimente private predeal rozmarinmeniul, cu cat mai mai multe variante de alegere, cu atat mai bine;
 • bautura, open bar sau meniu de bauturi prestabilit pentru fiecare participant;
 • bauturi sau alimente din afara unitatii: verifica daca exista posibilitatea sa aduci fructe, prajituri sau alte preparate care nu exista in meniu (exist aposibilitatea ca restaurantul sa aiba colaborari in acest sens);
 • fete de masa si aranjamente,  mise-en-place festiv din partea organizatorilor;
 • care este numarul de chelneri pus la dipozitie, mai exact, de cati invitati se ocupa un chelner;
 • durata evenimentului, atat in Predeal cat si in toata tara exista restaurante sau sali de evenimente care au interval orar alocat sau care iti sunt la dispozitie in timpul evenimentului fara a te conditiona in vreun fel;
 • locuri de cazare pentru participanti ( hotelul pe care l-am luat drept exeplu a oferit mirilor si nasilor camere cadou pe toata durata evenimentului).

Calitatea serviciilor este esentiala in timpul unui eveniment, indiferent de amploarea lui. Rezolvarea rapida a cerintelor, zambetul si comportamentul profesionist cantareasc greu in evaluarea origanizarii unui eveniment privat sau de tip business.

Daca invitatii se simt bine, se simt maguliti prin meniu si servicii, inseamna ca ai dat lovitura. Ai reusit sa organizezi un eveniment privat pe care si-l vor aduce aminte cu drag sau care va deveni un etalon de calitate si bun gust.

 

Cum sa ai grija de tine cel mai bine?

centru medical de recuperare Brasov

Se intampla uneori sa uitam de noi, sa amanam anumite actiuni menite sa ne intretina starea de sanatate, menite sa ne mentina in forma. Un tonus bun inseamna o stare de sanatate buna, dar si o stare mintala excelenta. Pentru fiecare, pe langa sport si dieta, exista alternativa unui centru de recuperare Brasov menit sa gaseasca punctele slabe de corectat sau de imbunatatit.

6 motive sa apelezi la un centru de recuperare Brasov

1.Ai un job care presupune sa stai multe ore pe scaun?

Bine ai venit in lumea mea! Nu stiu cum te gestionezi tu dar mie mi se intampla de multe ori sa uit sa ma ridic de pe scaun sau sa aman momentul. Imi spun ca mai am putin si ma pierd iar in ceea ce am de facut. Stii ce inseamna asta in timp? Hemorioizi, varice, probleme legate de coloana vertebrala, probleme de metabolism si lista poate continua.

Cu ce te poate ajuta un centru de recuperare Brasov? O multitudine de proceduri fizioterapeutice si de masaj te asteapta pentru a corecta eventualele „daune” pe care le produci cu sau fara stiinta corpului tau.

Ai auzit de hidroterapie? Ei bine, puterea apei este magica! Iti va pune sangele in miscare si toti muschii tai vor invata ce inseamna cu adevarat cuvantul RELAXARE.

2. Job-ul tau presupune sa stai ore intregi in picioare?

Sincer, eu nu stiu cum reusesc oamenii sa stea 6-8 ore in picioare. Nu pot! In plus, trebuie sa ramana concentrati si asupra a ceea ce fac. Ce faci cand obosesti? Iti contrabalansezi greutatea de pe un picior pe altul? Mmmm, trebuie sa fie greu.

Daca te numeri printre ei sigur ai nevoie de proceduri de fizioterapie Brasov intr-un centru medical de recuperare care sa acorde atentie fix nevoii fale fizice. Poti apela si la exercitii prin miscare, la kinetoterapie. Stii ce mai este fain? Poti merge impreuna cu colegii la proceduri de grup! Nu recomand  sa mergeti si la bere dupa. 😉

3. Ai probleme cu greutatea?

Nu trebuie sa fii obez ca sa afirmi ca ai probleme cu greutatea. Poti sa ai 5-10 kg in plus fata de ceea ce recomanda medicii ca fiind ideal pentru inaltimea si varsta ta. Ai multe variante la indemana dar putin timp. Personal, nu am timp sa merg la sala, chiar nu am. Nici cu dietele nu ma impac. De cate ori am vrut sa tin o dieta, parca atunci corpul si creierul meu lucrau impotriva mea.

Cine s-at fi gandid ca la un centru medical de recuperare din Brasov poti sa megi pentru a scapa de kilogramele in plus? Nici eu pana nu am ajuns acolo din alte motive. Stiti ceva? Functioneaza!

4. Traumatisme noi sau vechi

De multe ori ne oprim dintr-un tratament in momentul in care durerea a trecut. Se prea poate ca durerea sa nu mai persiste dar problema cauzata de traumatism sa nu fie pe deplin rezolvata. Stiti ce se intampla de cele mai mai multe ori? Revine! Si revine cand ne e lumea ai draga…

Intr-un cabinet de fizioterapie din Brasov care nu se rezuma doar la proceduri standard, vei avea parte de tratamente specifice care nu numai ca rezolva problema pana la radacina, dar iti va gasi rezolvarea si pentru alte efectiuni (stiute sau nu). Starea ta de sanatate se va modifica considerabil in bine. Vei fi mai vesel, mai energic, mai optimist.

5. Probleme de sanatate care iti creaza disconfort

Suferi de rinite, sinuzite, alergii? Crezi ca doar medicamentele sunt solutia? Ce ar fi sa incerci si cateva proceduri recomandate de Centrul Medical „Sfantul Luca al Crimeii”?  Procedurile dureaza 10-20 de minute si costa pana in 20 de lei, unele din ele fiind doar 8-10lei.  Nu voi intra cu bocancii in bugetul nimanui! Fiecare judeca pentru el! Pontul vi l-am dat.

6. Varsta

Ne degradam pe zi ce trece chiar daca nu observam. Job, familie, cumparaturi, treburi casnice si alte lucruri care ne cer atentia isi lasa amprenta asupra noastra. Nu trebuie sa fii expert ca sa iti dai seama ca nu mai este la fel de usor ca acum 20 de ani.

Te trezesti obosit, cu ochii unflati, cu rigiditate si greutate in miscari? Nu mai astepta. Ai grija de tine. Nu primesti alt trup cand se uzeaza asta. Poti incepe cu proceduri de gimnastica medicala, de fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie sau impachetari cu parafina.

Cu cat inaintezi in varsta, cu atat ai nevoie de mai multa sustinere atat din punct de vedere fizic cat si psihic..

Sa auzim de bine!