Categorie: Siguranta si protectie

Întreținere trape fum și mentenanță preventivă cu GBA Plastik

intretinere trape de fum

Conform reglementărilor legale în vigoare, începând cu August 2014, persoanele ce efectuează lucrări de instalare și întreținere trape fum, trebuie să fie autorizate de către Centrul Național pentru Securitate la Incendiu și Protecție Civilă. În completare, normativa EN 12101-4/ 2009 precizează că funcționalitatea sistemelor implică verificare anuală, iar anumite componente necesită înlocuire în mod regulat.

Veți fi de acord cu mine când afirm că fiecare dintre noi își dorește un mediu de lucru sigur și confortabil, indiferent de domeniul de activitate. De aceea, sistemele de aerisire din clădiri trebuie să asigure condiții adecvate în caz de incendiu, cu scopul de a evita vătămarea sau decesul persoanelor aflate în interior.

În acest sens, tehnicienii autorizați de la GBA Plastik efectuează servicii de mentenanță preventivă, precum și intervenție rapidă pentru remedierea situațiilor urgente.

Procedura de întreținere trape fum vizează, în esență:

✔️verificarea instalației electrice și a întrerupătoarelor care comandă închiderea și deschiderea trapelor
✔️ungerea dispozitivelor mecanice
✔️verificarea integrității conductelor și a buteliei sub presiune de dioxid de carbon
✔️verificarea integrității și a etanșietății trapelor de evacuare a fumului și gazelor fierbinți.

Din dorința de a asigura servisare permanentă, profesioniștii GBA Plastik desfășoară activități de intervenție cu scopul de a depista din timp orice defecțiune a sistemelor. Astfel se diminuează costurile de reparație și se prelungește durata de funcționare a trapelor.

Când vine însă vorba despre reviziile periodice și întreținere trape fum, aceiași specialiști respectă cu strictețe „Ghidul pentru proiectarea, executarea și exploatarea dispozitivelor și sistemelor de evacuare a fumului și gazelor fierbinți din construcții în caz de incendiu”. Prin urmare, verificarea instalațiilor de desfundare va fi realizată în mod asumat și în detaliu.

În concluzie, să reținem că testarea și mentenanța componentelor păstrează sistemele funcționale, protejând în egală măsură, oameni și clădiri.

Programați periodic o evaluare a echipamentelor! În acest fel veți preveni eventualele probleme, veți schimba condițiile de funcționare, totul pentru siguranța deplină!

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, specialiști în arhivarea și conservarea documentelor

depozitare documente

Managementul performant al arhivei a devenit un subiect intens abordat în ultimii ani, datorită reglementărilor legale impuse de Arhivele Naționale. Întrucât orice persoană juridică ce creează documente are și obligația de conservare a acestora pe anumite perioade de timp, iată-ne în fața unei alegeri: arhivarea la sediu sau externalizarea fondului de date către o companie specializată? Cu siguranță, o astfel de decizie va fi luată corect doar dacă se conștientizează beneficiile arhivării.

Și dacă acum 15 ani, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare își începea activitatea cu scopul precis de a susține companiile și instituțiile din țară în procesul de organizare a arhivei, astăzi, experiența acumulată și viziunea de personalizare a soluțiilor, pliate pe cerințele clienților, au determinat compania să investească în educarea firmelor pe teme legate de eficientizarea activității de arhivare.

Articol recent: SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare în Topul Național al Firmelor

Astfel, în perioada 9 – 11 decembrie 2022, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare s-a alăturat grupului de consultanță în afaceri Rentrop & Straton, în calitate de partener la Seminarul Național de Fiscalitate și Contabilitate, precum și Seminarul Național de Legislația Muncii, ambele desfășurate în Poiana Brașov.

Acolo, experți din domeniile financiar – contabil și resurse umane au primit informații prețioase ce vizau ultimele noutăți legislative referitoare la conservarea documentelor și beneficiile arhivării.

Prezentările lectorilor au pus accent pe avantajele obținute în urma externalizării fondului arhivistic către o entitate specializată. S-a făcut așadar referire la:
✅optimizarea utilizării spațiului și a costurilor legate de depozitarea actelor
✅eficientizarea timpului de lucru al angajaților
✅securitatea informației
✅accesul facil la documente
✅consultanță pentru alegerea pachetului de servicii potrivit.

Mai mult decât atât, specialiștii SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare au reușit să aducă în lumină Ghidul actualizat „Cum faci economii optimizând activitatea de arhivare?” prin intermediul căruia se evidențiază alternative de lucru cu impact pozitiv asupra eficienței și profitabilității companiei.

Principalele subiecte abordate fac referire la:
✅Ce prevede legislația actuală legată de arhivare și termenele de păstrare?
✅Care sunt costurile reale ale arhivării la nivel intern?
✅Cum puteți eficientiza activitatea de arhivare?
✅Ce presupune evaluare gratuită a arhivei și conturarea unei soluții personalizate?
✅Ce implică distrugerea confidențială a documentelor?

Aplicat corect, managementul performant al arhivei poate aduce economii de până la 40% în bugetul arhivării.

În consecință, niciodată nu este prea târziu să vă bucurați de beneficiile arhivării: SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare continuă și în 2023 să fie alături de partenerii și colaboratorii săi.

Trape de fum acționate electric pentru securitate la incendiu

trape de fum actionate electric

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în calitate de instituție responsabilă cu autorizațiile privind securitatea la incendiu și protecția civilă a agreat gama de trape de fum acționate electric produse de GBA Plastik grație respectării Normativului European EN 12101-2, cu marcaj CE. O astfel de reglementare impune conformitatea trapelor cu minimele necesare pentru a asigura în mod eficient protecția în caz de incendiu.

Trape de fum acționate electric cu servomotor

Folosite în general în spații precum: casa scării, aule, săli de ședințe, în hoteluri sau clădiri de birouri, aceste trape de fum acționate electric sunt echipate cu un servomotor ce contribuie la închiderea și deschiderea lor, în procesul de desfundare sau de ventilație zilnică.

Discutând cu specialiștii din domeniu am aflat că acționarea automată se face prin intermediul unui detector de fum care, în caz de incendiu, trimite semnal la o centrală de desfumare electrică cu acumulatori, urmând ca, după alimentarea activatorului din trapă, aceasta să fie deschisă, după caz, la un unghi de 140° sau de 90°, în funcție de numărul de canate.

GBA Plastik produce trape de fum electrice

Totuși, cei de la GBA Plastik au subliniat și posibilitatea de comandă manuală, dintr-un buton legat la centrala de desfumare, montat într-o cutie cu geam, unde se regăsesc, de asemenea, trei senzori de stare, butonul de resetare și cel pentru închidere.

Și asta nu e tot, căci, aceste trape de fum acționate electric sunt echipate cu funcția confort. Ce înseamnă de fapt? Ei bine, răspunsul e foarte simplu: ventilația zilnică se va realiza cu același activator ce asigură și deschiderea pentru desfundare.

Ca și informație suplimentară mai adaug faptul că la centrala de desfumare poate fi conectată o centrală pentru detecția fenomenelor de ploaie și vânt. Astfel se va asigura protecția în caz de intemperii.

Prin urmare, dacă ai un proiect, apelează la cei mai buni: profesioniștii GBA Plastik se vor implica în totalitate pentru a oferi soluția optimă!

SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare în Topul Național al Firmelor

arhivare

Considerat reper al performanței în afaceri, Topul Național al Firmelor – Faza Județeană a devenit punct de întâlnire al celor mai importanți oameni de afaceri cu putere de decizie din Brașov. În ciuda dificultăților apărute în mediul economic, Camera de Comerț și Industrie, alături de partenerii săi, organizează anual un astfel de eveniment, cu scopul de a felicita eforturile susținute în companiile din județ. Categoria „activități ale bibliotecilor și arhivelor” a fost detașat câștigată de SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, grație profesionalismului în servicii de arhivare documente.

Locul I nu este însă întâmplător, căci, dincolo de aprecierea tuturor, stau peste 15 ani de muncă și pregătire continuă. Lider de piață atunci când vine vorba despre implementarea unui management eficient al arhivei, compania este cunoscută grație experienței și deschiderii pentru soluții personalizate de arhivare documente.

Vezi și „SDA îmbunătățește și extinde serviciile pentru clienți„.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu activitatea SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, consider important de punctat câteva elemente esențiale. Așadar, compania cu capital integral românesc operează la nivel național și se mândrește cu clienți (atât multinaționale cât și firme antreprenoriale autohtone) din domenii precum: financiar – bancar, farma, automotive, lanțuri de retail sau producție.

Sigur că astfel de parteneriate nu ar fi fost de succes dacă nu s-ar fi conștientizat avantajele implicite.

Prin urmare, cei care au ales să apeleze la serviciile de specialitate privind procesul de arhivare acte au descoperit importanța:
✅optimizării spațiului și a costurilor legate de depozitarea arhivei
✅consilierii în alegerea pachetului de servicii potrivit
✅eficientizării timpului de lucru al angajaților
siguranței fizice a documentelor, precum și accesului rapid la toate informațiile.
✅optimizării logistice datorită depozitelor de arhivă din București și Brașov.

Să reținem, în concluzie că, prin pasiune și perseverență, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare și-a respectat angajamentul la excelență. Încrederea acordată de către angajați, clienți și parteneri confirmă o dată în plus împlinirea misiunii.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare continuă povestea și în 2023!

Detectiv particular București și importanța Due Diligence

detectiv prticular bucuresti due diligence

Urmează să închei o tranzacție sau vrei să începi o colaborare cu un nou partener? Te-ai gândit cum să diminuezi ori chiar să eviți posibilele riscuri? Ei bine, astăzi propun un subiect mai puțin dezbătut, anume, serviciul „Due Diligence”. Discutând cu un detectiv particular București am înțeles că astfel de acțiuni previn posibile eșecuri în business.

Și deși nu mi-a plăcut în mod special Istoria, iată-mă nevoită să fac mici cercetări, cu scopul de a înțelege mai bine această practică. Așadar, Statele Unite ale Americii au „brevetat” activitatea anterior menționată, încă din 1933. Prin intermediul ei se urmăreau investigații amănunțite, cu scopul de a înțelege piața ca ansamblu. De multe ori, serviciile de Due Diligence s-au făcut pe mai multe firme din același segment competitiv, în ideea de a urmări trendul pieței precum și factorii ce conduc spre succes.

Prin urmare, când te interesează starea financiară a unei societăți, statusul fiscal, impactul asupra mediului sau aspecte tehnice importante, părerea obiectivă a unui detectiv particular București îți va aduce liniștea că ai luat decizii în cunoștință de cauză.

Investigație due diligence realizată de detectiv particular București

Nu ești pe deplin convins că e momentul să semnezi un contract important? Înainte de a lua o decizie, fii înțelept și solicită ajutor specializat din partea unui detectiv particular București. Experiența, profesionalismul și vastele cunoștințe se vor regăsi, la cerere, chiar și într-un raport detaliat privind trendurile pieței, eficiența strategiilor, factorii generatori de succes, reputația companiei sau tipul de management practicat.

În acest mod ți se va deschide orizontul, îți vei clarifica așteptările și implicit îți vei defini stilul de negociere.

Prin urmare, o investigație due diligence înseamna informație corectă, obiectivă și complexă, adică resursa de care are nevoie orice manager pentru a decide întru binele suprem al companiei.

Când vine vorba despre protejarea intereselor businessului tău, alege fără rețineri parteneriatul cu un detectiv particular București.

Detectiv particular București pentru managementul situațiilor de criză

detectiv particular Timispara criza

Fie că ne place sau nu, în cadrul companiilor vor fi mereu crize, de cele mai multe ori chiar neașteptate. Situațiile neplăcute pot fi manageriate corect dacă soliciți ajutor specializat din partea unui detectiv particular București

Cum faci să fie bine când totul e sumbru în jurul tău? Căci reputația unei firme se construiește în ani de muncă, iar o criză poate distruge totul, cât ai clipi.

Și știm cu toții că efectele se văd nu doar în sectorul operațional sau financiar, ci pot apărea, în mod direct ori indirect și ca atac la persoană.

Iată momentul în care un detectiv particular București e pregătit, grație experienței și profesionalismului, să se implice în toate aspectele care pot afecta imaginea firmei.

Atunci când neputința, disperarea și sentimentul de pierdere a controlului ating cote maxime, este necesară intervenția obiectivă a unei persoane calificate în managementul situațiilor de criză.

De exemplu, știai că „managementul situațiilor de criză” este studiat ca materie importantă în toate școlile de comunicare din lume? Că un specialist în comunicare precum acest detectiv particular București este actualizat cu situațiile de criză la nivel național și învață din greșelile altora pentru a-ți însuși strategii de aplicat în favoarea viitorului companiei tale?

Cum ar fi să ai o altă viziune și să transformi momentul dificil într-o oportunitate de schimbare internă? Sau să reușești, printr-o comunicare controlată, clară și eficientă, să redresezi imaginea și să treci cu bine de judecata publică?

Toate acestea devin posibile alegând colaborarea cu un detectiv particular București. Cu o minte lucidă, de strateg, investigatorul va reuși să evite înrăutățirea situației și să propună decizii corecte pentru a ieși din impas.

Ține minte: comunicarea este cheia! Dacă îți pasă de brandul tău, de oamenii cu care lucrezi, transformă astfel de situații în ocazii unice de organizare și relansare a companiei!

Detectiv privat București – Ce presupune meseria de detectiv

detectiv particular Iasi

Discutând deunăzi cu un prieten, detectiv privat București am aflat, spre marea mea surprindere că zilnic, tot mahttps://detectivpremium.ro/i multe persoane (fizice și juridice), apelează la ajutor calificat pentru deslușirea misterelor. N-am înțeles inițial ce voia să spună, dar a continuat cu:

„O societate în continuă schimbare, rețele de social media care în cele mai multe cazuri promovează non-valori, tineri ahtiați după succesul obținut pe căi facile, anturaje dubioase: iată câteva aspecte ce creează confuzie, dar și necesitatea investigării realității. Ultimii ani ne-au demonstrat că „în lupta pentru supraviețuire” suntem capabili de acțiuni mai puțin ortodoxe. Numărul cazurilor de divorț au crescut considerabil, mințim în CV-uri pentru un job mai bun, totul pentru binele nostru suprem.”

Am „rumegat” în tihnă discursul său și am înțeles că meseria pe care și-a ales-o este într-adevăr presărată cu adrenalină, însă, în egală măsură, presupune atenție și responsabilitate. Adaptarea în orice situație, seriozitatea și implicarea sunt elemente necesare, ce dau un plus de valoare unui detectiv privat București.

Detectiv particular București – proceduri

La întrebarea: „Cum voi colabora cu un investigator”? , acesta a precizat că există o procedură prestabilită ce respectă niște etape de la angajare până la finalizarea investigațiilor.

Astfel, la prima discuție se stabilește obiectivul, bugetul, numărul de detectivi participanți la caz și costul. După întocmirea contractului și a facturii începe efectiv misiunea de supraveghere, în urma căreia se întocmește un raport complet, cu toate dovezile obținute.

„Frumusețea meseriei de detectiv privat București (preciza el) constă în respectarea unor principii fără de care rezultatele nu ar fi vizibile”. Confidențialitatea, profesionalismul și experiența garantează succesul, tehnicile folosite sunt în concordanță cu prevederile legale, de aceea, probele obținute pot fi folosite chiar și în instanță.

Mai mult decât atât, munca de pe teren este completată cu cea de birou așa încât eforturile depuse să conducă spre informații concrete și complete.

Prin urmare, dacă ești în impas și nu știi ce să faci, acceptă că un „ajutor din umbră” poate fi salvarea!

Detectiv particular Iași pentru verificări pre-matrimoniale

Detectiv particular Iași - Verificări Pre- Matrimoniale

Ai spus marele Da! și urmează cel mai important eveniment din viața ta? Nu există femeie în lume care să nu tremure de emoție pe măsură ce se apropie nunta mult visată, nu există om care să poată evita starea de agitație și nervozitatea la gândul că „neașteptatul” va dărâma într-o clipă tot ce s-a clădit în ani. Ce faci când a încolțit urma de îndoială în inimă? Cu siguranță cel mai bun sfat este să ceri ajutorul unui detectiv particular Iași, specializat în verificări pre-matrimoniale.

Sună ciudat o astfel de recomandare, știu, însă, cel puțin cititoarele vor fi de acord că nu e loc de „surprize” la începutul căsniciei. De ce să faci un pas atât de important, de ce să riști viitorul, când al șaselea simț îți șoptește că ceva nu funcționează așa cum îți dorești?

Nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit, într-o discuție cu un detectiv particular Iași de la binecunoscuta companie Detectivul, că în ultima perioadă a crescut numărul solicitărilor de acest fel. Și dacă până acum eram ghidați de celebra replică: „ce va spune lumea”, iată că majoritatea au scăpat de prejudecăți și își pun interesul personal mai presus de orice.

Urmează întrebarea logică: „Cum mă poate ajuta un detectiv particular Iași?”

În mod evident, sunt pregătită cu răspunsul.

Folosindu-se de experiență, profesionalism și strategii specifice, acesta va obține cele mai bune informații și probe, pe care le va păstra în condiții de confidențialitate deplină, astfel încât să fie eliminate toate bănuielile.

Gândurile negative sunt cel mai mare inamic al nostru, însă specialistul va culege informații legate de istoricul persoanei investigate. În raportul de la final se vor regăsi date referitoare la vicii, violență, locurile anterioare de muncă, relațiile cu alte persoane, datorii sau orice tip de probleme care ar putea afecta starea de bine a familiei.

De ce să trăiești în incertitudine , când stresul poate fi eliminat într-o manieră sigură și discretă?

Detectiv privat Timișoara pentru verificarea fidelității partenerului

Detectiv privat Timișoara - Verificarea Fidelității

„Mulți bărbați găsesc că este dificil să rămână fideli unei singure femei”! – iată un citat care va încinge spiritele, căci vor fi voci ce vor afirma răspicat că în zilele noastre infidelitatea nu mai este un subiect tabu, dar că, mai ales, nu mai poate fi atribuită doar genului masculin.

Sunt întru totul de acord: personal, am cunoscut femei care au „practicat-o”. Din nefericire, dacă asupra ta planează astfel de suspiciuni, un detectiv privat Timișoara poate desluși misterul.

Când simți că lucrurile nu mai sunt ca înainte, că au survenit neînțelegeri în cuplu care îți apasă sufletul, îți recomandăm să ceri ajutor calificat.

Nimeni nu este mai în măsură să afle informații decât o persoană obiectivă, în speță un detectiv privat Timișoara din cadrul companiei „Detectivul”.

Te afli într-una din situațiile de mai jos?

📌partenerul întârzie nemotivat de la program
📌cheltuieli nejustificate
📌 adrese vizitate, necunoscute de tine
📌 partenerul frecventează localuri și face excursii cu persoane de sex opus

Poate că ar trebui să soliciți o investigație calificată, pentru a înțelege motivele care te-au adus în acest punct.

Prin operațiunea de supraveghere, un detectiv privat Timișoara va urmări:

✔️activitatea și comportamentul subiectului în anumite circumstanțe
✔️gradul de loialitate în raport cu solicitantul
✔️identificarea mediilor și locurilor frecventate de investigat
✔️viciile, pasiunile și înclinațiile supravegheatului
✔️obținerea probelor foto/video legate de preocupările investigatului.

Punctual vorbind, detectivul desfășoară procesul de filaj, caută informații lipsă și dovezi care să ateste, sau dimpotrivă, să demonteze bănuielile referitoare la fidelitatea persoanei iubite.

Mai mult decât atât, investigația va fi concluzionată într- un raport complet ce va conține datele colectate: fotografii, filmări, înregistrări audio, totul pentru a evidenția situația reală.

Să reținem că fiecare caz este unic și necesită o abordare diferită. Bazându-se pe experiență, profesionalism și strategii specifice, un detectiv privat Timișoara va readuce echilibrul în viața ta!

Detectiv Particular Timișoara – Verificări Conduită Profesională

detectiv particular timisoata tm

Înainte de a participa la un interviu de angajare, am primit sfatul: „Vorbește, vinde-te bine!” Cunoaștem cu toții tehnica aceasta prin care, din dorința de a avea un job mai bun, facem promisiuni și neglijăm faptul că, în esență, acțiunile din trecut ne demonstrează valoarea. Discutând cu un detectiv particular Timișoara de la Top Detectiv, am aflat, spre marea mea surprindere, că tot mai mulți angajatori apelează la firme specializate pe verificări conduită profesională.

Această necesitate a izvorât din dorința de a avea personal loial, ambițios și corect, care să contribuie la creșterea productivității în companie. Mai mult decât atât, verificarea conduitei personale a unui viitor angajat sau a unuia existent reprezintă, în esență, o măsură de protecție a colectivului, a relațiilor cu furnizorii și colaboratorii, totul pentru securitatea și reputația firmei. Și doar solicitând serviciile calificate ale unui detectiv particular Timișoara veți îmbunătăți calitatea proceselor de recrutare și implicit a viitorilor angajați.

Detectiv Particular Timișoara implicat în recrutarea de personal

Sigur că intervine întrebarea: „Ce acțiuni întreprinde investigatorul”?

Ei bine, fiecare caz are unicitatea sa, astfel că și abordarea este diferită. Experiența însă, precum și pasiunea pentru adevăr vor conduce spre relevarea situației reale.

Cum ar fi să descoperi prea târziu în profilul angajatului, un istoric de acte penale, furturi sau alte acțiuni netolerate (ex. hărțuire sexuală) care i-ar pune în pericol chiar pe angajații tăi?

Dar dacă ai afla din timp că acest candidat nu a dat dovadă de implicare la fostul loc de muncă, nu a fost devotat și nu a contribuit la dezvoltarea business-ului?

Noutatea în astfel de investigații constă în accesarea activității pe social media. Astfel, un detectiv particular Timișoara va analiza modul de comunicare în spațiul public vis-a-vis de locurile anterioare de muncă, va descoperi păreri radicale (uneori împotriva politicii firmei dumneavoastră), care pot afecta grav imaginea companiei.

Să reținem că aceste acțiuni reprezintă o normalitate peste hotare și că e timpul să ne aliniem practicilor de gen. În fond, mai bine previi, decât să combați, nu e așa?