Categorie: Telecomunicatii

Certificate de urbanism in constructiea de drumuri si strazi

certificat urbanism

Pentru realizarea sau reabilitarea unei construcții, inclusiv în ceea ce privește drumurile și străzile,  vei avea întotdeauna nevoie de un certificat de urbanism. Prin acest document, solicitantului îi sunt aduse la cunoștință elementele ce constituie regimul juridic, economic și tehnic, precum și lista avizelor și acordurilor necesare în vederea autorizării executării lucrărilor de construcție.

Atenție însă, un certificat de urbanism are caracter pur informativ și nu ține loc de autorizație de construcție. Și cum orice solicitare către Instituțiile Publice trebuie să fie însoțită de documente, iată ce trebuie să conțină dosarul ce va fi înaintat Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei de care aparține terenul pe care se va face investiția:

✔️cerere tip completată și semnată
✔️copie după chitanța de achitare taxă
✔️copie extras carte funciară, emis de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară
✔️copie act identitate al proprietarului terenului
✔️copie act proprietate teren
✔️copie contract de închiriere sau de comodat, dacă cel care solicită certificatul de urbanism nu este proprietarul însuși
✔️plan de încadrare în zonă
✔️plan de situație existent.

Conform reglementărilor în vigoare, acest act se eliberează în termen de 15 zile, are valabilitate un an și se mai poate prelungi o singură dată, pentru încă un an.

Un certificat de urbanism, inclusiv cel pentru construcția sau modernizarea de drumuri și străzi, cuprinde de asemenea tipurile de avize necesare, precum: securitatea de incendiu, protecția civilă, utilități ( energie electrică, apă, canalizare, gaz).

Unde se depun avizele pentru obtinerea certificatelor de urbanism pentru drumuri si strazi?

Rețineți că pentru orice fel de lucrare, fiecare certificat de urbanism implică, în mod obligatoriu, avizul de mediu. Cât despre avizele privind traficul rutier și modalitățile de acces, menționăm că documentația va fi depusă la Inspectoratul Județean de Poliție (cu scopul de a determina semnalizarea rutieră, amplasarea indicatoarelor și a marcajelor), la Direcția Regională Drumuri și Poduri sau la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, pentru stabilirea legăturilor cu drumurile județene, naționale sau cu autostrăzile.

Bineînțeles că termenele de eliberare diferă, de la o instituție la alta, astfel că durata este cuprinsă între 7 și 30 de zile de la momentul depunerii, considerând că dosarul este complet și corect.

Pe final, pentru a evita neplăcerile, recomandăm ca în fiecare oraș să solicitați cererea tip, astfel încât documentația sa fie adaptată după modelul agreat de zona dumneavoastră.

Trecem noi si peste asta

Trecem noi si peste asta

Traim niste vremuri destul de tulburi… Nu stiu cum se va termina acest episod, dar pandemia asta incepe sa puna din nou bete in roate multor afaceri. Nici nu ne revenisem ca o luam de la capat. Multe teorii, multe conspiratii… In ce sa mai credem?! IN NOI!!!

Asa ca eu continui cu inca un episod cu firme romanesi, mai mici sau mai mari, care lupta.

1. Auto Stevi – Service auto Sibiu

Pana n-or inchide astia ca pe timpurile celor 2 razboaie mondiale mai e putin. Inca mai putem circula (in unele orase doar in anumite intervale orare) si de masini inca mai avem nevoie. Daca ai nevoie de serviciie unui service auto Sibiu iti recomand Auto Stevi.

Auto Stevi - Service auto Sibiu

O mana de baieti harnici te astepta cu servicii de mecanica auto, interventii la sistemul de climatizare, reglaj si geometrie roti, reparatii cutii de viteze, vulcanizare, diagnoza computerizata, electronica auto, tinichigerie si vopsitorie auto precum si servicii de ITP Sibiu.

Tot la ei gasesti si o gama de piese auto si consumabile in stoc.

2. Alta Tecnologia – sisteme de alarma Timis

Pe principiul „paza buna trece primejdia rea”daca ai nevoie de proiectare si instalare sisteme de alarma Timisoara, uite aici o recomandare calda: Alta Tecnologia – sisteme de securitate.

Daca vrei sa iti instalezi alarme sau sa iti automatizezi caile de acces (porti rezidentiale, porti industriale, usi de garaj) apeleaza la serviciile de consultanta a unei firme specializate in sisteme de alarma.

Alta Tecnologia - sisteme de alarma Timis

Siguranta ta, a familiei tale si a bunurilor tale poate fi intarita cu sisteme de securitate moderne, cu alarme si senzori de prezenta si alte sisteme care tin infractorii departe. Nu mai sta pe ganduri, cere sfatul celor de la Altra Tecnologia si monteaza-ti un sisteme de securitate sau alarme Timisoara.

3. Global Plast Colect – colectare si valorificare deseuri Arges

Producem mai mult gunoi decat produse de consum. Si eu si tu si toti cei pe care ii cunosc produc zilnic un sac de gunoi. Nu ti se pare ca aruncam prea mult? Noroc cu cei care se ocupa de colectare deseuri Arges sau orice alt oras ca mai putem respira si ca muntii de gunoaie nu ne inghit.

Global Plast Colect - colectare si valorificare deseuri Arges

De ce avem nevoie de servicii de colectare si valorificare Arges sau orice alt oras? Pentru ca fara colectare programata am inota la propriu in gunoaie si s-ar inmulti bolile si daunatorii.

Valorificarea este la fel de importanta. Sa reciclezi hartie, plastic, sticla, aluminiu si sa le repui in circuit inseamna economie de resurse naturale si bani.

4. Rent your road trip – inchirieri microbuze Bucuresti – PRE PMD Impex

Sunt convinsa ca nu o data ti s-a intamplat sa ai nevoie de inchiriere microbuze Bucuresti si sa constati ca esti putin limitat. Uite cum o nevoie de familie s-a transformat intr-un business de familie.

Flota a crescut si la acest moment sunt disonibile 10 microbuze de inchiriat Bucuresti pentru a transporta grupuri de colegi sau prieteni, familii numerose sau chiar invitati la evenimente private.

E mai ieftin sa apelezi la servicii de inchiriere micirobuze Bucuresti decat sa pleci intr-o escapada cu 2-3 masini. Daca esti din Bucuresti si ai nevoie de astfel de servicii de rent a car, apeleaza la „Rent your road trip”. Au preturi bune si conditii excelente de inchiriere.

Park Industrial Brasov: spatii industriale si logistice la cheie

Industrial Park Brasov

Au trecut ceva ani de cand activitatile industriale s-au mutat din centrul orasului in zone aflate la cativa kilometri distanta, usor accesbile atat angajatilor cat si tir-urilor pentru aprovizionare. Industrial Park  Brasov gazduieste  afaceri de succes din domeniul auto, al productiei industriale, al productiei de electronice sau de materiale tipografice.

Cel mai mare avantaj il prezinta localizarea. Pozitionat in centrul tarii, mai usor de ajuns in oricare punct cardinal, Industrial Park Brasov se afla la 1 km distanta pana la viitorul aeroport, la 1 km de calea ferata si permite accesul facil catre 2 rute importante: Sibiu-Timisoara si Bucuresti-Arad.

Cel de-al 2-lea mare avantaj este in directa legatura cu pachetul de servicii care vine odata cu platforma industriala, mai exact, se refera la toare utilitatile de care business-ul tau are nevoie pentru intreaga activitate: gaz, curent, apa si canalizare, retea de comunicatii, parcare si servicii profesionale de facility management. Mai mult decat atat, in parcul industrial se afla si un centru medical atat pentru medicina muncii cat si pentru servicii medicale de specialitate.

spatii la cheie brasov

Pentru ca am vorbit de facility management, permite-mi sa iti spun ca relocarea unui business intr-un parc industrial din Brasov inseamna ca ai scapat de o povara in ceea ce priveste serviciile de deszapezire, iluminatul exterior, toate automatizarile care tin de control acces si tot ce tine de intretinerea halelor si a spatiilor verzi.

Muta-ti afacerea in Industrial Park  Brasov si ai multe beneficii. Totul este construit si gandit pentru dezvoltarea afecerii tale pe toate planurile si pe termen lung.

Muta-ti afacerea la Brasov! Muta-ti afacerea in Industrial Park Brasov!

Suprafata construita in Industrial Park Brasov depaseste 140.000 mp. Si lucrurile nu se opresc aici. Infrastructura si pozitionarea permit devoltarea unui parc industrial Brasov si mai mare, perfect pentru orice tip de activitate de productie sau logistica.

Daca esti in cautarea unui spatiu industrial sau logistic la cheie, l-ai gasit. Bucura-te de avantaje si condu-ti afacerea la urmatorul nivel.

Intre miscarea ecologista si confort

rezistente electrice, vyp, colectare deseuri brasov, fabrica de pavele

Eu v-am mai povestit si cu alte ocazii despre visul meu de a a vea o casuta undeva la marginea unei paduri, departe de civilizatie. Daca nu vreau vecini in apropiere si am nevoie de curent electric, se pare ca trebuie sa suport costurile pentru rezistente electrice, stalpi,  cabluri si toate echipamentele industriale necesare tragerii curentului electric pana la casa mea.

Zic pas si ma orientez catre panouri salore. Stiu ca si aici ma voi lupta cu o armata de birocrati, ma vor trimite de la o usa la cealalta, voi aduna brate de hartii si voi completa cereri catre diverse institutii. Trecand peste toate acestea, eu zic ca merita. Voi fi independenta si voi reduce consumul de resurse. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar e un semn bun.

Cei mai multi dintre cunoscutii mei si-au pavat curtea cu diverse modele de pavele de beton provenite de la o fabrica din Ploiecti. Si-au creat alei cu pavele decorative fara a invada prea mult spatiul verde. Cu ajutorul imaginatiei,  a modelelor diversificate si a paletei de culori se pot crea spatii demne de un peisagist.

In ceea ce ma priveste, inca nu stiu ce sa aleg, dar cu siguranta voi avea mult spatiu verde in curte. Incerc sa fiu cat mai ecologista cu putinta si sa folosesc materiale care sunt biodegradabile sau care consuma cat mai putina energie si resurse.

Sunt constienta de utilitatea pavelelor decorative din beton, mai ales atunci cand ploua. Le iau in considerare ca o posibila solutie pentru alei, asta pentru ca tin mult la cateva perechi de incaltari sport.

Nu imi place sa recunosc, dar am in dulap cateva articole de imbracaminte si incaltaminte originale de la brand-uri sport si casual cu nume cunoscute. Este doza mea de snobism si mi-o asum! Am si magazine preferate, pentru ca vreau sa ma asigur ca banii mei se duc pe produse originale, nu fake-uri. O pereche de bascheti converse all star ma tin cativa ani buni.

Ca tot am ajuns la capitolul fashion, mai nou si hainele pot fi reciclate si refolosite. Da, exista producatori care folosesc bumbac reciclat si sper din toata inima ca numarul sa cresca. Sa recunoastem, de la un sezon la altul ne schimbam garderoba si simtim mereu nevioa sa ne cumparam ceva nou (psihologii stiu de ce).

Pe mine ma linisteste faptul ca hainele care nu le mai port pot fi reciclate si reintroduse in circuit. De ce sa reciclam doar hartie, aluminiu, plastic si fier vechi? Se poate mai mult! Cautati un centru de colectare deseuri si reciclare  Brasov si scapati de tot ceea ce nu aveti nevoie.

Colectarea selectiva a deseurilor ar trebui introdusa ca materie in scoli. Este, dupa parerea mea, o metoda buna de educare si de constientizare a tot ceea ce inseamna materie reciclabila, economie si salvarea resurselor naturale de la un consum excesiv.

 

Livrare imediata din stoc. Depozit de echipamente de protectie pentru motociclete.

imbracaminte moto

Iubitorii de adrenalina au acum o gama completa si variata din care sa isi aleaga echipamentele de protectie, accesoriile si piesele de schimb pentru motociclete. Depozitul din Brasov livreaza din stoc in toata tara echipamente de protectie pentru strada, enduro, cross sau touring. Urmareste ofertele speciale pentru a obtine cele mai bune preturi!

“Lupul isi schimba parul, dar naravul, ba! Powersports isi schimba imaginea, are un magazin online nou si ramane in continuare cel mai bun prieten al sporturilor pe doua roti. Acum va fi mult mai usor pentru iubitorii de motociclete si atv-uri sa isi gasesca castile potrivite, echipamentele de protectie pentru strada sau enduro si piesele de schimb sau anvelopele necesare.

Totul intr-un sigur loc!

imbracaminte motoCu un stoc permanent care depaseste 55.000 de articole, Powersports este magazinul complet unde un pasionat de motociclete, atv-uri, utv-uri sau snowmobile isi poate gasi imbracamintea de protectie adecvata si accesoriile necesare pentru a fi in siguranta.

Geci, pantaloni,veste, manusi, cizme si combinezoane vor proteja motociclistii pe strazile din orase, pe traseele montane sau la concursuri. Materialele speciale waterproof, protectiile de impact, fermoarele etanse si accesoriile de stil nu sunt doar pentru aspect, ele protejeaza in caz de accident. In functie de tipul de motocicleta ( strada, touring, cross sau enduro), echipamentele variaza.

Stim ca nu doar barbatii sunt pasionati de motociclete, motiv pentru care veti gasi mereu pe stoc articole de imbracaminte si protectie dedicate motociclistilor barbati, femei si chiar si copii.

Traieste senzatia de libertate pe care ti-o poate oferi o motocicleta! Pentru o protectie totala, alege echipamentul adecvat! Consultantii Powersports sunt pregatiti sa raspunda promt si sa te indrume, daca este cazul.

Gama variata de casti moto!

La Powersports veti gasi intotdeauna o gama diversificata de casti de protectie moto si atv: integrale, flip-up, dual sport, cross sau enduro, semi-integrale sau braincap care imita castile germane din al II-lea razboi mondial.

Protectie inainte de orice!

imbracaminte motoPe motocicleta ai nevoie sa fii cat mai bine protejat. De la genunchiere, cotiere, centuri si protectii pentru gat la protectii pentru coloana, piept sau armuri cu protectii omologate, toate pot face diferenta intre viata si moarte in caz de accident.

Conform principiului “Mai bine previi , decat sa tratezi”, magazinul Powersports vine in intampinarea motociclistilor cu echipamente si casti de protectie, piese de schimb, anvelope si accesorii pentru fiecare tip de motocicleta.

Tu ce motocicleta ai? Ce casca s-ar potrivi cel mai bine? Care sunt accesoriile de care nu te-ai putea lipsi sau care iti ofera confort?

Call-center: un sector business intr-o continua expansiune

Piata afacerilor nu  mai este ce era odata… din cauza lipsei de timp si pentru a optimiza cat mai bine raportul dintre timp si eficienta s-au dezvoltat de-a lungul timpului firmele de call-center.

De ce sa apelezi la o firma de call-center?

Unul din motive este acela ca cei care lucreaza in call-center sau telesales sunt oameni care au fost si sunt scoliti continuu in domeniul vanzarilor, atat directe cat si prin telefon. Un alt motiv este ca nu e nevoie sa faci angajari in acest sens (ai scapat de cautatea potentialilor angajati, de instruire, de salarii, de dari la stat, de logistica necesara desfasurarii activitatii etc), faci un parteneriat si proiectul tau devine proiectul firmei de callcenter, iti reduce costurile si totodata si riscurile.

In Brasov, daca doresti un partener care sa puna in valoare brand-ul tau iti recomandam cu caldura firma Brandbe, firma pentru care termenul de vanzari prin telefon este o definitie. Nu degeaba sunt partenerii unui brand care se identifica prin culoarea magenta… Ati ghicit, este vorba de Telekom.

Clientii castigati trebuie pastrati prin acordarea de atentie, grija, informare etc. Acesta este motivul pentru care Brandbe asigura servicii de customer care, servicii prin care clientul tau este mereu informat cu noutatile pe care firma ta le are si exista posibilitatea de renegociere a contractelor deja incheiate. Urmatorul pas nu poate fi decat un serviciu de loialitate, de fidelizare. Clientii loiali sunt o carte de vizita, o portita de intrare catre viitorii clienti. Recomandarile sunt vitale in orice tip de vanzare.

Lumea s-a obisnuit deja cu serviciile telesales, cu posibilitatea de a incheia anumite contracte direct prin telefon, fara deplasari la sedii, fara a astepta sa ii vina randul la ghiseu, fara un brat de hartii si acte. Totul se desfasoara simplu si clar, orice intrebare isi gaseste un raspuns.

Cum timpul a devenit o problema pentru toata lumea, serviciile de vanzari sau asistenta prin telefon vin sa acopere nevoile noastre de a ne satisfice anumite dorinte intr-un termen scurt si fara a fi nevoie sa ne deplasam. Firmele de callcenter sunt prezentul si viitorul din domeniul vanzarilor.

MOLINARO TOPO EXPERT – furnizorul tau de sisteme GPS

Daca ne spunea cineva in urma cu 20-30 de ani de avantul pe care il vor lua tehnica si domeniul informational, singurul ecou in mintea noastra ar fi fost spionajul. Acum ni se pare ca nu este de ajuns si cautam solutii pentru mai mult.

Ce sunt sistemele GPS?

Denumirea vine de la Global Positioning System (GPS), in romana, sistem de pozitionare globala, mai exact un sistem global de navigatie prin satelit si unde radio. Sistemele GPS preiau si trimt semnale catre receptoare GNSS (in cazul nostru).

Cei mai multi dintre noi folosesc sisteme GPS in calatorii pentru a se ghida mai usor, firmele de transport gasesc astfel cele mai fiabile rute pentru soferi. Sisteme GPS sunt folosite si in transportul aviatic sau cel naval, nu doar in cel terestru, gasindu-se astfel cele mai scurte si mai sigure rute.

Totodata, aceste sisteme GPS ofera toate informatiile necesare crearii si actualizarii hartilor. Aplicatia cea mai vasta a sistemului GPS este in momentul de fata in domeniul telefoniei mobile (nu vom insista aici, stim cu totii ce functii si aplicatii avem pe telefoane). Lasand deoparte transporturile ca si sisteme de navigatie si pozitionare, sistemele GPS sunt folosite in topografie si geodezie, in cercetare (seismologie), constructii, agricultura etc.

Societatea Molinaro Topo Expert din Brasov este distribuitor de sisteme GPS si receptoare GNSS de cea mai buna calitate, sisteme produse de compania CHC (Shanghai) care se regasesc in peste 50 de tari. Si asta nu e tot… Va oferim si unitati de control, drone (care pot oferi informatii in vederea cartografierii, care pot trimite fotografii, imagini 3D, care pot monitoriza parcuri nationale,culturi etc.), tablete, accesorii si softuri necesare. De asemenea, aveti tot suportul nostru si va oferim consultanta in orice moment si va informam asupra legislatiei in domeniu.

Este mai mult decat evident ca viitorul apartine tehnologiei si ca ceea ce noi credeam ca e pentru cartile SF este acum prezentul. Oare daca Asimov (1920-1992) ar mai trai si s-ar apuca azi de scris, cum ar fi aventurile imaginate de el?

Si pentru ca siguranta noastra, a caminului, a locului unde ne desfasuram activitatea este inca un obiectiv al firmei noastre, va informam pe aceasta cale ca vom aduce si instala in tara sisteme inteligente pentru locuinte. Pana atunci, va oferim toate prosusele si cunostintele noastre in materie de sisteme GPS si receptoare GNSS.

Web Design Premium Brasov

Trebuie doar să ne spui care este modelul de site care ți se potrivește, iar noi îl vom personaliza conform cerințelor tale! În doar 6 pași, site-ul tău va fi online și gata de lansare! Web Design Brasov
Contactează-ne dacă ai întrebări sau pentru o ofertă personalizată!

www.realizare-site-online.ro

 

Roner System

Roner System este firma din Suceava specializata in metode de protectie si semnalizare, alarmare si control acces.Noi am progresat in fiecare  an ajungand sa avem in acest moment o gama larga de echipamente si accesorii de la furnizori importanti ca Jablotron, DSC, Paradodox, Teletek, Commax si altii.

In programul nostru pe langa a va pune la dispozitie aceste echipamente la cele mai bune preturi si de cea mai buna garantie va oferim si servicii de instalare, monitorizare, consultanta si evaluare a echipamentelor.

Produse avute la vanzare:

 • Sisteme de securitate, 

 • Kituri Alarma Cablu, 

 • Kituri Alarma wireless, 

 • Kituri Supraveghere Video Suceava, 

 • Turbo hd, Hikvision, hdcvi , dahua, dsc, Paradox , Cerber, Jablotron, Teletek, 

 • Centrale Alarma, 

 • Control Acces si Pontaj, 

 • Avertizare la Incendiu, 

 • Antifurt Magazine, 

 • Interfonie si Videointerfonie Suceava , 

 • Commax, 

 • Camere Box Analogice Camere all in one Analogice,PTZ Analogice, 

 • DOME analogice, 

 • Accesorii camere Digitale si Analogice, 

 • Automatizari Porti| Bariere Auto, Lentile pentru Camere Analogice,Cablu Alimentare Suceava, Surse,Hard disk,

 • Microfon,Server IP, 

 • Router de exterior|Acces point, 

 • Cablu alimentare,Server IP,

 •  Sursa Alimentare,

 • Carcasa de Exterior,

 • Sursa tip Adaptor, 

 • Stalpi Limitare Acces,

 • Sisteme de Parcare SEKA, 

 • Automatizare Gsm pentru Porti Garaje,

 • Receptor activ, 

 • Video tranceiver,

 •  Sistem de Apelare Asistenta Non-Audio Asistenta Audio Adresabil,

 • Iluminator IR|Carcasa, Acumulatori ,Sirena, Buton Panica, Detector Miscare , Detector 

 • Geam spart, Contact Magnetic, Tastatura LED, 

 • Tastatura LCD, Kit Batant, Kit Culisant, Automatizare usi Garaj, Centrala Telefonica Panasonic, Telefon Digital Panasonic, Telefon dect Wireless,  kx-ns500ne , 

 • Cablu UTP cat5e, CAT6, Switch, Router Wireless, Patchcord, RJ45, RJ11,  UPS, Dulap rack 19 inch, Patch Panel.