Categorie: Articole

De ce sa cumperi un ecograf 4D pentru cabinetul tau de obstetrica-ginecologie?

Ecograf 4D Doppler

Sa fii gravida este minunat, traiesti sentimente pe care nu le pot descrie in cuvinte. Pe cat de minunat este, pe atat de costisitor va deveni pentru buzunarul tau, mai ales daca medicul care iti urmareste sarcina functioneaza intr-un cabinet privat.

Pana ajungem la partea cu ecograf 4D zic sa facem o scurta trecere in revista a cecografiilor pe care o gravida le face in cele 3 trimestre de sarcina.

Ecograf 2 D si confirmarea sarcinii

De cele mai multe ori femeile isi dau seama imediat daca au ramas insarcinate. Nu stiu nici una care sa alerge imediat in cabinetul medicului, atat eu cat si prietenele mele ne-am achizitionat teste de sarcina pentru confirmare si abia apoi ne-am programat la medicul ginecolog.

Medicul iti confirma prezenta si te ia in urmarire.

Pret ecografie realizata cu ecograf 2D: 150 lei

Ecograf 2D sau 3D trimestrul 1 de sarcina

Intre saptamanile 11 si 14 esti asteptata in cabinetului ginecologului pentru morfologia de trimestru 1.

Ce iti pot reda imaginile unui Ecograf 2D in timpul consultatiei?

 • prezenta gemenilor sau a unei sarcini multiple (nu a fost cazul meu :))) )
 • lugimea fatului (in functie de aceasta si de ultima menstruatie medicul va estima cu aproximatie data nasterii)
 • dezvoltarea bebelusului conform graficelor medicale
 • riscul unor sindroame genetice sau a unor malformatii (in asociere cu dublul test)

Pret ecografie realizata cu ecograf 2D sau 3D: 300 lei

Ecograf 2D sau 3D trimestrul 2 de sarcina

Intre saptamanile 20 si 24 urmeaza inca unul din ecografele „obligatorii” pe care o gravida trebuie sa le bifeze in cele 9 luni de sarcina.

Ce iti pot reda imaginile unui Ecograf 2D sau 3D in timpul consultatiei?

 • sexul bebelusului
 • o analiza morfologica amanuntita a organelor interne ale fatului
 • locul in care se afla placenta si dimensiunea acesteia
 • cantitatea de lichid amniotic
 • dimensiunea colului uterin
 • riscul de Sindrom Down, Eswards si altele
 • greutatea bebelusului
 • anomalii de dezvolltare sau malformatii
 • daca ai primit un CD cu imagini tridimensionale ale fatului inseamna ca medicul a folosit in timpul consultatiei un Ecograf 3D sau 4D, acestea putand transmite prin soft date pe CD

Pret ecografie realizata cu ecograf 2D sau 3D: 350 lei

Este probabil cea mai importanta ecografie din perioada sarcinii, sfatul meu este sa nu o ratezi.

Ecograf 3D sau 4D trimestrul 3 sarcina

Acum am ajuns la intrebarea din titlu: „De ce sa cumperi un ecograf 4D pentru cabinetul tau de obstetrica-ginecologie?” Pentru aceasta ecografie medicul meu mi-a recomandat sa merg la alt cabinet in ideea in care colegul lui are un ecograf 4D mai nou si mai precis. In 10 secunde s-au derulat in mintea mea o multime de scenarii.

Oare a observat ceva si nu imi spune? Are nevoie de inca o parere? E ceva legat de copil sau de mine? A incercat el sa ma linisteasca, dar samanta intrebarilor a ramas in sufletul pana dupa ecograf.

In alta ordine de idei, nici nu e comod, psihic vorbind. Tu ai o relatie cu medicul tau, ai un istoric, stii pana unde sa duci o discutie sau chiar o glumita.

Imi aduc si azi aminte cu cata emotie m-am prezentat la alt cabinet pentru fidelitatea unor imagini de Ecograf 4D.  La inceput, in cabinet mi se parea ca se desfasora un scenariu sumbru. Medicul, tacut, isi plimba transductorul linear dintr-o parte in alta a burtii si privea foarte concentrat in monitor. Cand pulsul a inceput sa-l alerteze s-a oprit, m-a luat de mana, mi-a zambit si mi-a spus ca totul e ok. Face toate masuratorile cu atentie si apoi imi explica.

Pfiu!… Nu stiu ce m-a facut sa ma linistec, poate zambetul. 🙂 Peste inca vreo 15-20 de minute a inceput sa vorbeasca linistit si sa imi dea detalii despre bebelus, despre faptul ca fiecare organ intern este dezvoltat perfect, despre activitatea lui cerebrala , despre inimioara, rinichi etc.

Apoi a vorbit despre placenta, cordon ombilicat si circulatia sanguina. Faptul ca el foloseste un ecograf Doppler ii permite sa vada fluxul de sange si de oxigen care circula prin cordonul ombilical.

Ce iti pot reda imaginile unui Ecograf 3D sau 4D in timpul consultatiei numita si Ecografie Morfologica Placenara?

 • prezenta celor 2 emisfere ale creirului fatului
 • defecte ale intestinelor
 • probleme ale inimii fatului
 • probleme renale
 • maturitatea si dezvoltatea placentei
 • o imagine clara si detaliata a bebelusului (seamana cu tatal lui, pot spune asta deja)

Daca medicul meu avea cabinetul dotat cu un astfel de Ecograf 4D scapam de o parte din emotiile pe care le-am trait.

Pret ecografie realizata cu ecograf 4D: 450 lei;

Eu am spus preturile pe care le-am platit in timpul celor 4 ecografii dar nu am spus cat a costat dublul test sau celelalte analize pe care medicul mi-a recomandat sa le fac cu exceptia celor standard. Faptul ca eu mi-am vazut la fiecare ecografie bebelusul si mi s-a confirmat ca este ok, a meritat fiecare banut. ♥

Energie verde, regenerabila si gratuita

panouri fotovoltaice brasov

Populatia globului a crescut foarte mult. Odata cu ea a crescut si progresul si consumul de energie, de gaz, de resurse care sunt limitate sau nu se pot regenera cu viteza cu care noi le consumam.

Soarele este o sursa de energie care nu este folosita la capacitate maxima. Pentru a ne proteja pe noi insine si pentru a proteja planeta care ne ofera gazduire este nevoie sa ne indreptam atentia catre surse de energie regenerabile si mai putin poluante, catre energia verde.

Gazele de sera si poluarea pot fi controlate daca fiecare dintre noi ia masuri, atat la nivel micro cat si la nivel macro.

Energia solara, o solutie altenativa si nepoluanta de energie

Soarele ne gadila si ne incalzeste chiar si pe timp de iarna. Panourile fotovoltaice sunt o alternativa pentru a avea curent electric fara a polua si fara a consuma vreo resursa. Soarele il primim gratis si putem folosi energia lui si pentru a produce curent electric.

Pot spune ca sunte favorizati si la capitolul energie solara, avem un numar mare de zile insorite pe an. Ma bucura enorm faptul ca tinerii care se muta in suburbii si contruiesc case iau in calcul si varianta de a avea curent electric, chiar si partial, cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Iti poti lumina curtea, casa si poti chiar stoca elergie pentru zilele in care soarele refuza sa se arate. Iluminatul public cu elergie solara este o solutie pe care cel putin partial, primariile ar trebui sa o abordeze.

Da, necesita investitii, dar se amortizeaza iar apoi te poti bucura de lumina fara a plati facturi. Un alt beneficiu este reducerea poluarii. Panourile fotovoltaice si producerea de energie verde nu prezinta risc de poluare.

Sa folosim radiatiile solare in folosul nostru

Auzim dec vorbindu-se de radiatiile solare si de efectele nocive ale acestora. Nu le contestam, doar le directionam catre panouri care le capteaza si le transforma in energie. Ele oricul vor cadea pe pamant, fie ca ne place sau nu. Important este sa le folosim si sa produsem energie verde.

 

Ce preturi au serviciile funerare Bucuresti?

servicii funerare bucuresti pret

In cele mai multe cazuri, atunci cand ai nevoie de servicii ai si timp la dispozitie sa cauti, sa studiezi piata, sa compari. In cazul unul deces, esti pe repede inainte si ceasul ticaie in defavoarea ta. Asa ca e bine sa ai ideea despre preturile practicate de cei care ofera servicii funerare Bucuresti.

Servicii funerare Bucuresti de la 0 lei

servicii funerare 0 lei BucurestiStiu ca pare greu de crezut, dar este real. Poti organiza o inmormantare gratuita Bucuresti sau orice alt oras  din tara daca persoana decedata era asigurata sau avea statut de pensionar. Si cei neasigurati pot beneficia de ajutor de inmormantare dar intr-un cuantum mai mic daca un membru al familiei este asigurat (sot/sotie supravietuitor/oare, copil, parinte, tutore sau o persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile de funerare).

Firma care ofera servicii funerare Bucuresti calculeaza valoarea cuantumului si face un pachet de baza ca familia celui decedat sa se poate incadra in banii primiti de la institutiile statului. Tocmai de accea am spus ca serviciile de pompe funebre pleaca de la 0 Lei. In functie de paleta de servicii si de numarul de persoane care participa la inmormantare, respectiv pomana se poate crea un pachet personalizat fix pe bugetul pus la dispozitie firmei care ofera servicii funerare.

Consultanta gratuita predeces Bucuresti

consultanta gratuita predecesDaca ai in familie o persoana grav bolnava si care, din nefericire, se apropie de finalul povestii, poti apela la servicii funerare Bucuresti din timp pentru a beneficia de consultanta in vederea organizarii funeraliilor.

Stiu ca pare morbid, dar bunica mea si-a achizitionat din timp tot ce a avut legatura cu inmormantarea: sicriul cu tot trusoul, hainele de inmormantare, batistete si prosoapele care se prind conform traditiei de lumanari si alte maruntisuri. Ne-a lasat la fiecare sarcini de indeplinit ( i-a placut sa fie sefa 🙂 ). Totul s-a desfasurat coform notitelor sale cu ajutorul firmei de pompe funebre.

Daca stii ca evenimentul se apropie te poti pregati din toate punctele de vedere. Firma care ofera servicii de pompe funebre Bucuresti va fi pregatita si tot procedeul complex al inmormantarii va fi mai simplu.

Locuri de veci in Bucuresti

ajutor obtinere loc de veci bucurestiGasirea unui loc de veci poate fi dificila. Daca vrei ca funeraliile sa fie facute in acelasi loc cu restul familiei este bine sa achizitionezi un loc din timp. Este adevarat ca vei plati taxa anualla pentru el, dar asa stau lucrurile.

In cazul in care nu exista un loc de veci achizitionat, cei care ofera servicii funerare Bucureti te vor ajuta si cu achizitionarea unui loc de veci. De fapt, ei se vor ocupa de acest lucru, bineinteles, cu acordul tau.

Stiu ca sunt multe povesti despre locurile de veci din Bucuresti si din tara. Inca nu m-am documentat serios pe acest subiect, desi este unul de real interes. Va trebui sa imi fac timp si sa studiez baza legala, felul in cere acestea sunt administrate, felul in care se fac vanzarile etc.

Voi reveni.

Cate firme de servicii funerare sunt in Sector 4 Bucuresti?

servicii funerare sector 4 bucuresti

Chiar daca oamenii se nasc si mor de cand lumea, asta nu inseamna ca suntem pregatiti pentru acest lucru, din nici un punct de vedere. Acesta este si motivul pentru care exista multe firme de servicii funerare. Ne dam seama de importanta lor doar atunci cand avem nevoie de serviciile pe care acestea le presteaza.

Sa facem un studiu de caz, mai exact, un sector din Bucuresti.

Servicii funerare Sector 4

Conform ultimelor statistici, in Sectorul 4 al Bucurestiului traiesc 288. 000 de lucuitori, aproximativ 8,5 locuitori/mp, din care doar 15% reprezinta populatie de peste 65 de ani. Am putea spune ca este un sector tanar. Cu toate acestea exista multe firme care ofera servicii funerare sector 4. De ce?

1 Selectia naturala nu este direct proportionala cu varsta

Cand vii pe lumea asta nu semnezi nici un contract, nu ai nici o clauza si nu stii cand iti expira „termenul de valabilitate”. Chiar daca nu te mai vaneaza nimeni, ai inamici invizibili care iti pot scurta brusc durata de viata. Exista boli care inca nu si-au gasit leacul si apar mereu altele noi care ne pot curma fericirea.

Acesta este un motiv pentru care exista servicii funerare Sector 4 atat in marile cartiere precum Berceni, Giurgiului, Oltenitei, Tineretului, Vacaresti, Timpuri Noi cat si in cartierele mici, la coltul srazii, cum ar zice unii.

2. Paleta de servicii funerare

Fiecare companie funerara are o plaja de servicii, unele facilitand si servicii conexe precum organizarea de pomeni si parastase. Acest lucru este bine de stiut atunci cand sunteti in cautare de servicii funerare sector 4. In plus, unele firme de pompe funebre ofera servicii complete: constatare deces si eliberare certificat de deces, imbalsamare si cosmetica, incinerare, locuri de veci, accesorii si transport funerar.

Foarte multe firme de servicii funerare din sectorul 4 Bucuresti si-au construit pachete de inhumare, pachete funerare care sa se plieze pe nevoile si bugetul familiei indoliate.

3. Accidente rutiere

Zilnic se petrec accidente in sectoarele Bucurestiului. Daca uneori exista doar pagube materiale, alteori insa exista si pierderi omenesti. Aceste momente sunt greu de suportat si gestionat pentru familiile indoliate si intra in scena prestatorul de servicii funerare sector 4 sau orice alt sector din Bucuresti.

Chiar de curand a fost un acccident in sectorul 4, la intersectia b-dlui C-tin Brancoveanu cu str. Vasile Nitu. 6 autoturisme au fost implicare intr-un accident si, ca prin minune, nici o viata omeneasca nu a fost curmata tragic. Dar nu intotdeauna lucrurile se termina cu „happy end”.

Cu cat cel plecat este mai tanar, cu atat durerea este mai mare. Toamai de accea este nevoie ca firma sau compania care presteaza servicii funerare sector 4 sa fie inarmata cu intelegere, respect, seriozitate si flexibilitate. Famila indoliata si nevoile ei sunt pe primul plan.

Lasand „raul” deoparte, viata este frumoasa si merita traita la intensitate maxima in fiecare clipa. Ar trebui sa ne pese mai putin de nimicuri si sa ne concentram pe ceea ce iubim.

Va dorim viata lunga si linistita, fara evenimente care sa va intristeze.

Mobila la comanda Arad – Diamant Mobila

Firma Diamant Mobila din Arad va prezinta o gama variata de mobila la comanda care cuprinde atat mobila din lemn masiv cat si mobila din pal melaminat, atat pentru copii cat si pentru adulti.

http://www.diamantmobila.ro/ro/ site-ul nostru

Portofoliul nostru cuprinde:

Mobilier la comanda Arad
Diamant Mobila va ofera:

 

 • Mobila Arad,
 • Mobila la comanda Arad,
 • Mobila din pal Arad,
 • Mobila din lemn masiv, 
 • Paturi din pal,
 • Paturi cu lada,
 • Paturi cu spatiu depozitare,
 • Paturi din lemn masiv,
 • Dressing dormitor,
 • Noptiere dormitor din pal melaminat,
 • Mobila dormitor din pal Arad,
 • Mobila de bucatarie Arad,
 • Mobila la comanda bucatarie Arad,
 • Dormitor la comanda Arad,
 • Bucatarie la comanda Arad,
 • Mobilier camera copii din pal melaminat,
 • Paturi copii la comanda,
 • Dulap dormitor Arad,
 • Dulap bucatarie Arad.