Categorie: Investitii

ASE TRADE BARS SRL – cine este, ce face și de ce ar trebui să știm de această firmă?

ASE TRADE BARS SRL

Simbol al statutului social și expresie a bunăstării, aurul s-a dovedit a fi, în ultimele două milenii, una dintre cele mai sigure și stabile investiții. Nevoia oamenilor de a avea economii a devenit motivația celor de la Ase Trade Bars SRL, din Brașov, un jucător important pe acest segment.

Prin urmare, compania și-a luat în serios rolul de a facilita accesul spre o astfel de investiție, iar astăzi valori precum: adevărul, transparența sau responsabilitatea o recomandă ca fiind alegerea numărul 1 în materie de tranzacții sigure, rentabile și accesibile.

Misiunea Ase Trade Bars SRL de a ușura schimbul de monedă în aur și viceversa, completată de autentificare și controlul calității ca și piloni de bază ai instituției, au contribuit la consolidarea brandului, atestând în același timp, seriozitate și implicare.

ASE TRADE BARS SRL – dealer aur

Căci dincolo de ideea de a comercializa lingouri de aur și monede care pot fi oricând un cadou special, nu doar o investiție rentabilă, compania și-a dorit să le asigure tuturor clienților sentimentul de siguranță, atunci când fac cumpărături prin intermediul platformei deja consacrate sau direct din magazinul recunoscut atât în Brașov, cât și în țară.

Însă profesioniștii de la Ase Trade Bars SRL și-au propus să atingă absolutul, așa încât nu s-au limitat doar la a comercializa aurul, ci au plusat cu un „atu de zile mari”: consultanța. E lesne de înțeles că pentru tranzacții de succes intervine necesitatea identificării nevoilor clienților, în mod corect.

Din acest motiv s-a insistat pe explicarea faptului că procesul simplificat de fabricație a lingourilor și monedelor presupune costuri de achiziție raportate la valoarea de piață a aurului, fără a mai adăuga manoperă, ca în cazul bijuteriilor.

Pentru că știm cu toții nu-i așa, că un client informat este un client câștigat! Încrederea se obține în timp, fapt dovedit de existența pe piață de peste 20 de ani, ca și garanție a lucrului bine făcut.

Investește într-un viitor mai sigur!

Casa de vacanta in Rasnov? Absolut! Iata si de ce!

casă vacanță Râșnov

Ești iubitor de munte? De liniște și voie bună? Știm cu toții că vacanțele de neuitat, (în cuplu sau alături de cei dragi) presupun, de cele mai multe ori, costuri ridicate. Dar oare cum ar fi dacă ai îndrăzni să îți transformi visul în realitate și să te orientezi spre o investiție casă vacanță Râșnov?

Vă avertizez că în rândurile ce urmează se regăsesc argumente întemeiate care justifică necesitatea unei locuințe speciale pentru pauzele de la rutina cotidiană. Doar pasionații de escapade vor înțelege că refacerea echilibrului psihic și fizic merită orice efort.

Și pentru că în topul preferințelor rămâne Brașov, cea mai iubită destinație pentru odihnă și relaxare, iată că, în apropierea orașului, a prins viață un cartier rezidențial, Comir Villas, menit să asigure confortul și intimitatea mult dorite.

Un apartament nou pentru o casă de vacanță în Râșnov

Sigur că ideea de investiție casă vacanță Râșnov te poate speria dacă analizezi cheltuielile pe care le implică, deoarece va trebui să „te lipsești” de o sumă importantă de bani. Pe de altă parte însă, la o analiză detaliată, vei constata că beneficiile obținute pot depăși așteptările.

Astfel, oricât ți-ai dori să fii într-o continuă vacanță, realitatea te aduce „cu picioarele pe pământ”. De aceea, în perioadele în care nu locuiești acolo, o poți închiria în regim hotelier, pentru un venit suplimentar.

casa re vacanta rasnov comir villas

 

 

 

 

 

 

 

Ba mai mult, dacă îndrăznești să privești această investiție casă vacanță Râșnov ca pe un instrument financiar vei fi plăcut surprins să descoperi că de fapt, închirierea reprezintă cea mai sigură variantă de a recupera, parțial, bugetul consumat.

Vezi si „Apartamente noi Râșnov – noutăți de la Comir Villas

Totuși, dincolo de aceste aspect, o locuință de vacanță înseamnă oaza ta de liniște și inspirație. Căci stresul zilnic și ritmul alert în care se desfășoară lucrurile reușesc de cele mai multe ori să ne îndepărteze de ceea ce contează cu adevărat.

În fond, atunci când ești departe de casă, îți dorești să găsești o cazare care să asigure confortul de acasă. Ce loc mai bun decât locuința ta de vacanță?

Cumpărare lingou de aur, de știut

cumparare lingouri aur

Atunci când ne raportăm la lichiditate, aurul rămâne cea mai bună investiție. Sugestia de cumpărare lingouri de aur vine într-un moment în care fluctuațiile pe piața economică zdruncină valutele, astfel că metalul prețios câștigă teren, mai cu seamă pentru că, la nivel internațional este acceptat în egală măsură de dealeri de lingouri, instituții financiare și investitori.

Sigur că dacă nu ai cunoștințele necesare, nu este recomadat să investești, doar de dragul de a te alinia unor idealuri.

Spre exemplu, mulți oameni asociază lingourile cu bucăți masive de aur. În realitate, termenul se referă la greutatea și calitatea aurului ștampilat.

Decizia de cumpărare lingouri de aur trebuie luată după ce, în prealabil, te-ai documentat despre dealerul de la care achiziționezi, gramaj și locul de depozitare.

Cumpărare lingou de aur, sfaturi de la experți

Experții avertizează că, pentru siguranța tranzacției, este de preferat să te adresezi unui dealer listat în U.S Mint’s database. La fel de liniștitoare este achiziția aurului de pe site-uri precum: JM Bullion, American Precious Metals Exchange sau SD Bullion.

Când vine vorba despre cumpărare lingouri de aur, așa cum spuneam anterior, constatăm că ele sunt disponibile într-o varietate de greutăți, începând cu un gram. Marii investitori preferă însă lingourile grele, întrucât pot fi depozitate în siguranță într-o instalație specifică metalelor prețioase, care este asigurată.

În ciuda faptului că economisești bani la capitolul accesorii, există totuși și o latură negativă a acestei achiziții: lingourile mari sunt mai greu de vândut și mai scump de cumpărat și pot fi dificil de utilizat pentru schimburi.

Pe final, aș evidenția faptul că lingourile sunt deținute de ETF-uri (Exchange Traded Fund) în numele tău și se tranzacționează în cursul zilei asemeni acțiunilor, însă prezintă rate scăzute ale cheltuielilor. Și cum întreprinderile miniere nu au o constanță în performanța operațională, iată că acțiunile din domeniul aurului nu se mișcă mereu în același ritm cu prețurile lingourilor. Din acest motiv, dacă firmele pe care le cumperi dau faliment, se pierde siguranța custodiei fizice a metalului.

Investește inteligent!

Garsoniere si apartamente noi in Rasnov, noi tendinte

Garsoniere si apartamente noi in Rasnov

Piata imobiliara este dinamica, motiv pentru care cererea de garsoniere si apartamente noi in Rasnov a crescut, mai ales in contextul unui val de mutari din Brasov in Rasnov. Tendintele sunt clare, cei mai multi dintre cei tineri si cei trecuti de prima tinerete preferand garsoniere si apartamente noi in Rasnov, Cristian, Sacele, Codlea si alte localitati aflate in imediata vecinatate.

Poti achzitiona o locuinta noua la 10-15 minute de Brasov si, pe langa un pret mai mic, poti beneficia de o serie de avantaje, vezi articolul „Se cauta apartamente noi in Rasnov„.

Garsoniere si studiouri noi Rasnov

garsoniere si studiouri noi rasnov

Recunosc, imi plac maxim apartamentele tip studio, doar ca nu ma mai incadrez la capitolul varsta si situatie familiara, acestea nu se muleaza pe un astfel de apartament. 🙂 Cei tineri, casatoriti sau nu, dar fara copii pot alege o garsoniera sau un studio in Rasnov.

Posibilitatile de amanajare sunt nelimitate, mai ales in cazul studiourilor. Si pentru ca pretul conteaza, Comir Villas din Rasnov are in derulare un proiect grozav. Iata si preturile:

garsoniera Rasnov de la 46.492 €
studio Rasnov de la 54.235 €

Apartamente noi cu 2 si 3 camere in Rasnov

apartamente cu 2 si 3 camere rasnov

Asa cum aminteam si mai sus, nu mai este un secret tendinta cumparatorilor de a achizitiona apartamente noi in zone linistite si cu mult spatiu verde la dispozitie. Priectul imobiliar in constructie de la Iesirea din Cristian spre Rasnov este ideal atat din acest punct de vedere cat si in ceea ce priveste tendinta cumparatorilor de a prefera zone cu densitate demografica redusa, mai pe romaneste, cu locuitori putini.

Paleta de apartamente noi cu 2 camere, respectiv 3 camere in Rasnov este diversificata, fiecare isi va gasi in proiectul Comir Villas tipul de apartament cautat.

apartament 2 camere Rasnov de la 61.828 €
apartament 3 camere Rasnov de la 72.141 €

Penthouse Rasnov

penthouse rasnov

De ce nu? Hei! Este sub 100.000 €! Asadar, daca banca iti aproba un astfel de imprumut, go for it. Sincer, eu as cumpara un astfel de apartament pentru a-l folosi in regim hotelier. E aproape de partiile ofertante de schi din Rasnov, e la 10 minute de Poiana Brasov si imediat poti ajunge si pe Valea Prahovei. Suna bine?

penthouse Rasnov de la 93.305 €

In concluzie, daca esti in cautarea unei solutii locative in Brasov, ia in considerare si o garsoniera, un apartament tip studio, un apartament cu 2 camere sau un apartament cu 3 camere la iesirea din Cristian catre Rasnov. 😉

Sisteme fotovoltaice Brasov la cheie

sisteme fotovoltaice Brasov

Cererea de sisteme fotovoltaice in Brasov este din ce in ce mai mare, lucru de laudat si de luat in considerare pentru o independenta energetica partiala sau chiar totala. Si pentru ca e mai ieftin atunci cand achizitionezi un sistem complet decat pe bucati, Rosilo Engineering vine cu o propunere inteligenta, sisteme fotovoltaice la cheie.

Astfel, ai atat sisteme fotovoltaice de inalta performanta cat si o echipa specializata in montajul profesionist al acestora. Fie ca este vorba de sisteme solare fotovoltaice on grid, off grid sau hibrid, vei avea parte de o oferta personalizata conform nevoilor tale si posibilitatilor reale din teren.

Sisteme fotovoltaice Brasov

Eu nu sunt experta in sisteme fotovoltaice, tocmai de aceea apelez la specialisti. Lasand deoparte factura la curentul electric, imi place ideea de a contribui la o lume mai ecologica. Sunt o ecologista practicanta (daca termenul asta exista la religii nu vad de ce nu s-ar aplica si in cazul de fata) si fac tot ce pot eu, personal, pentru o lume mai buna. Da, stiu, cu o floare nu se face primavara, dar exista speranta. 🙂 Nu mi-am propus sa schimb lumea, mi-am propus sa ma schimb pe mine insami.

panouri solare Brasov

Rosilo Engineering Brasov, solutii la cheie pentru energie verde

Fara batai de cap, poti apela la specialisti pentru un sistem fotovoltaic complet cu montaj inclus. In plus, ei stiu si ce tip de sistem solar s-ar potrivi pentru fiecare caz in parte. Poti citi pe internet, te poti familiariza cu tipurile de sisteme solare, dar stii si tu ca socoteala de acasa nu mai este valabila in targ.

Tinind cont ca ai nevoie de panouri solare, structuri de sustinere, controlere, acumulatori, invertere si alte elemente care tin de reteaua electrica, iti recomand un sistem la cheie. Este mai ieftin si, in plus, mai rapid de montat.

Energie gratis

Energia solara si aerul pe care il respiram sunt printre putinele lucruri gratuite. 🙂 Mai in gluma, mai in serios, energia soarelui este gratuita si, cu o investitie ce poate fi decontata de stat prin pragramul „Casa Verde”, poti obtine independenta energetica totala sau partiala.

Energia verde a devenit din ce in ce mai permisiva si asta se datoraza evolutiilor in domeniul tehnologic si a investitiilor facute atat in cercetare si dezvoltare, cat si in implementare.

Asadar, inchei indrumandu-te sa apelezi la serviciile all inclusive ale firmei Rosilo Engineering pentru achizitionare si montaj sisteme fotovoltaice Brasov.

Apartamente noi Rasnov, la doar 10 minute de Brasov

apartamente noi rasnov

Dezvoltatea de apartamente noi in Rasnov a atras o patura destul de mare de oameni care prefera sa faca 10 minute de naveta si sa locuiasca intr-o zona mai sigura, mai curata, mai ofertanta atat din punct de vedere financiar cat si al confortului.

Piata imobiliara din urbea noastra este intr-un dezechilbru usor de observat chiar de de catre cei fara experienta. Preturile pentru apartamentele vechi au crescut nejustificat. Daca in ceea ce priveste constructia de apartamente noi pretul este justificat de criza fierului si a betonului cat si de cresterile salariale, pretul crescut al apartamentelor vechi nu are nicio relevanta.

Apartamente noi Rasnov construite de Comir Villas

Nu mai este un secret faptul ca atunci cand achizitionezi apartamente noi in Rasnov, Brasov sau oriunde in tara si acestea se afla in faza de proiect poti beneficia de preturi mai mici. Tocmai de aceea este imortant ca dezvoltatorul sa isi fi castigat increderea prin proiectele anterioare. Asa ai certitudinea ca antecontractul de cumparare apartament va fi respectat intocmai, inclusiv in ceea ce priveste termenul de predare.

Comir este un nume cunoscut in Rasvov si Cristian, apartamentele si casele construite in ultimii zeci de ani fiind un exemplu in categoria „asa da”. Asa ca iti dau un pont, au inceput lucrarile de constructii pentru un ansamblu imobiliar la intersectia dintre Rasnov si Cristian.

Blocuri tip vila in Rasnov si apartamente fabuloase

Iata inca un aspect deosebit, si anume, regimul mic de inaltime. Pe langa faptul ca vei avea vecini mai putini, ai si avantajul unei privelisti neopturate de blocuri sau cladiri cu inaltime mare. Zi de zi te vei putea bucura de o priveliste splendida atat catre muntii Piatra Craiului cat si spre Varful Postavarul sau Muntii Bucegi.

Apartamente spatioase la 10 minute de Brasov, in Rasnov

Confortul si spatiul aferent unui apartament merg mana in mana. Asadar, Comir Villas propune apartamente spatiose, luminoase si, asa cum spuneam mai sus, cu o panorama extraordinara. Totul a fost gandit pentru a oferi un standard inalt de calitate, designul fiind un element pus la egalitatea cu calitatea materialelor oferite.

Nou, apartamente cu 2,5 camere

Stiu cum suna, dar exista. Daca ai vrea un apartament cu 3 camere dar nu iti permiti decat 2, afla ca exista si varianta de apartament cu 2,5 camere. Afla mai multe de aici, www.comir-villas.ro/apartament-2-5-camere/

Spatii comerciale in blocul tau

Si pentru ca s-au gandit sa iti ofere cat mai multe avantaje, Comir Vilas a pregatit 4 spatii comerciale disponibile spre inchiriere. Cu siguranta vei avea aproape surse de aprovizionare pentru consumul zilnic si servicii de interes pentru comunitate.

Mai multe nu iti spun, daca esti in cautarea unui apartament nou, cu siguranta stii ce ai de facut.

Sa auzim de bine!

Pretul aurului, dobanzile bancare si criza economica din Europa

Pretul aurului, dobanzile bancare si criza economica din Europa

Cei care au credite stiu deja ca ratele vin mai mari pentru ca DAE a crescut in contextul unei noi crize economice la nivel global. Ce se intampla cu pretul aurului de investitie cand dobanzile bancare cresc?

Dupa cresterea dobanzilor din 2018, s-a observat clar si cresterea pretului aurului, lucru care se intampla din nou dupa ce bancile centrale au marit dobanzile cheie. Pretul aurului este bineinteles afectat si de razboiul dintre Rusia si Ucraina, situatiile de criza mobilizand lumea in cautarea unor active sigure pentru investitii.

Investitorii cunosc mecanismele si logica dupa care functioneaza dinamica pretului aurului in timpul unei crize si isi protejeaza portofoliul de investitii alegand lingourile de aur, bitcoinul si alte monede virtuale care si-au castigat un teren stabil in indicii bursieri.

Creste rata dobanzii, deci creste si pretul aurului

Da, istoria recenta ne-a demonstrat ca cele doua merg mana in mana. Cresterea ratei bancare intr-un context economic nefavorabil creaza un efect de bula care atunci cand explodeaza duce la cresterea preturilor si la o inflatie si mai mare.

Retragerea de bani din circulatie ar fi o masura inspirata pentru reducerea inflatiei, politica monetara fiind una greoaie in acest sens. Avand Turcia ca exemplu de „ASA NU!” se cauta masuri care atat pe termen scurt cat si pe termen lung sa fie viabile si sa reduca riscurile bulelor financiare.

Cumparam aur acum?

Specialistii spun ca da. Contextul pentru a investi in aur este unul favorabil, mai ales in contextul socio-economic actual. Economia a fot lovita in plin de Covid, de criza economica creata de Razboiul dintre Rusia si Ucraina, de pretul carburantilor la pompa si de pretul gazelor naturale, inclusiv de declinul pietelor bursiere.

Investitorii cumpara lingouri de aur, guvernele fac la fel. Daca puterea de cumparare scade, banii fiduciari se devalorizeaza deoarece economiile sunt depasite de inflatie. Varianta investitiilor in aur ramane una salvatoare.

Tractoare Brasov de la Duotrac

tractoare brasov

Cu ceva timp in urma, expresia „tractoare Brasov” era ceva obisnuit, firesc. In Brasov se produceau tractoare si mii de oameni erau antrenati intr-un proces amplu care deservea atat tari comuniste cat si tari capitaliste, cu potentil ridicat.

Chiar daca locul in care uzina de tractoare Brasov dainuia cu zgomot specific s-a metamorfozat intr-un centru urbanistic modern, nostalgicii isi aduc aminte de vremea in care la noi in urbe se produceau cu mandrie tractoare agricole, camioane, utilaje, rulmenti si subansable.

Nu mira pe nimeni ca Duotrac, disitribuitor de tractoare si utilaje agricole are sediul in Brasov. Orasul nostru ramane un centru de legatura catre toata Romania. Pozitionati strategic, avem infrastructura necesara de a ajunge rapid in cele 4 puncte cardinale.

Tractoare de vanzare la Brasov

Daca nu mai producem, asta nu inseamna ca nu mai vindem. Astfel, Duotrac, ofera tractoare de vanzare in Brasov si in toata tara. Daca nu mai vindem din productia de „tractoare Brasov”, vindem tractoare produse in China si alte tari de pe continentul Asiatic.

Grupul WEICHAI & SHANDONG are filiale in toata lumea si produce la scara globala tractoare, utilaje, masini. Weichai Lovol Heavy Industry  este „vinovata” de productia de tractoare Lovol vandute cu succes de Duotrac din Brasov.

Tractoare Lovol, perfecte pentru fermierii romani

Fiabile, cu puteri cuprinse in 12 si 100 cai putere (cp), micile tractoare Lovol, sunt baza lucrarilor gospodaresti. Fermierii romani se pot bucura acum de tractoare de dimensiuni reduse dar puternice si durabile.

tractoare lovol Brasov

Micile tractoare Lovol pot fi folosite atat in gospodarii cat si in lucrari se intretinere a culturilor, viilor si livezilor. Cand vine vorba de amenajere peisagistica, de cele mai multe ori, sunt prima alegere a peisagistilor si a celor care se ocupa de administrarea domeniilor comunale.

Tractoare Brasov si utilaje agricole

Si cum munca campului presupune diverse proceduri in functie de sezon, tractoarele trebuie echipate cu utilaje agricole performante. De la pluguri si scarificatoare agricole la grape cu discuri sau rotative, de la rotosape la semanatori, toate pot fi achizitionate la preturi accesibile pentru fermierii romani de la acelasi Duotrac din Brasov.

Asadar, pentru lucrari de prelucrare a solului, pentru lucrari de intretinere a culturilor sau pentru semanat si recoltat, recomand tractoare si utilaje agricole vandute de Duotrac Brasov.

Cum functioneaza investitia in aur ?

lingou aur 100g 24k

Ideea de baza a acestor investitii in aur este ca valoarea aurului creste in timp. Daca privim in urma, valoarea investitiei pentru un lingou aur 100 g a crescut considerabil. Aceasta investitie in aur de care auzim tot mai des se poate referi la lingou aur 10 g, lingou aur 100 g, monede fizice sau fonduri de actiuni in aur.

De ce aur in aceasta perioada intre pandemie si razboi ?

Pentru ca aurul, spre exemplu, un lingou aur 100 g, este un activ unic   este intr-adevar un activ lichid de lux. Putem sa il privim, fara dubiu, ca pe un pion fundamental intr-un portofoliu de investitii.

La fel de des, se discuta pe piata de investitii despre bitcoin si cat de safe este in portofoliul nostru. Daca le punem unul langa altul, aurul si bitcoinul au cel putin o trasatura comuna : acoperirea pietei si a inflatiei.

Daca as face un top cu cele mai importante motive pentru a investi in aur, acestea ar fi :

  • Simbolul bogatiei.
    Asa a fost vazut aurul de sute de ani, deoarece este limitat dar extrem de pretios. Cei mai multi alearga dupa bogatie si daca nici aurul nu o mai arata cu ochiul liber, atunci ce ?
    Internetul spune ca tot mai multe state renunta la banii de hartie si prefera metalul galben. Stiati ca Banca Nationala a Romaniei are o rezerva de peste 140 de tone de aur ? Totusi, productia de aur este scazuta, zacamintele sunt din ce in ce mai rare iar procesul de extractie al acestuia este de asemenea costisitor. 😉
  • Aurul isi pastreaza valoarea in timp. Acesta nu doar ca s-a mentinut, ci a crescut in ultimii 40 de ani.
  • Dupa cum spuneam si mai sus, acesta este un bun protector in cazul inflatiei. Si analistii vorbesc despre o noua crestere a inflatiei.
  • Poate sa fie destul de usor transformat in valuta.

Citeste si articolul „Lingouri aur 1g, investitii mici cu randamente mari

In incheiere iti recomand sa achizitionezi lingouri de aur de inalta puritate. Cumpara un lingou de aur de 100g, de 50g, 20 g sau chiar si de un gram, ori de cate ori ai ocazia.

Lingou aur 5 grame. Investitie sigura cu pret mic

lingou aur 5g

Aurul, simbol al bogăției, a fost o perioadă lungă de timp accesibil celor care dețineau puterea, în timp ce omului obișnuit îi era imposibil să atingă acest nivel. Lucrurile au evoluat, astfel că astăzi, investiția în metalul prețios este la îndemâna majorității dintre noi. Iar dacă îți dorești stabilitate financiară pe termen lung, soluția e să pui banii să lucreze pentru tine. Cum? Investind! In lingou aur 5g.

Specialiștii ne avertizează însă că plasarea de fonduri în aur nu este potrivită tuturor și că dacă nu ai cunoștințe despre ceea ce presupune această acțiune, este de preferat să stai deoparte.

Mai mult decât atât, să reținem că oricât de frumoase ar fi, bijuteriile de aur reprezintă doar obiecte prețioase, iar costurile de achiziție raportate la valoarea de piață sunt mai mari, întrucât se ține cont și de manoperă.

Mai mult despre investitia in lingou aur 5g

Din acest motiv, achiziția unui lingou aur 5g înseamnă profitabilitate, iar transparența costurilor practicate de către dealerii profesioniști aduce un beneficiu în plus: în orice moment știi câți bani poți obține pe produsele de investiție deținute.

Intrând în profunzimea subiectului, analiștii financiari precizează că un lingou aur 5g are valoare intrinsecă, prin urmare, investițiile de acest tip sunt stabile și rentabile pe termen lung. Achiziționând aurul sub formă de lingou, obții independență, o rezervă financiară stabilă, lichiditate (căci poate fi vândut oricând și oriunde în lume) dar mai ales, siguranță (acesta constituind una dintre cele mai palpabile forme de păstrare a unei averi).

Poate că ar trebui subliniat faptul că nu există o sumă minimă impusă pentru investiție, dar este important să cumperi cel mai ieftin produs. Și asta pentru că un produs mare aduce cu sine diferențe de cost mai mari.

Atenție: lingourile ambalate în vid, vor fi livrate cu certificat emis de rafinărie, iar dacă pachetul se deschide sau distruge, prețul obținut în urma vânzării va fi mai mic.

În consecință, banii tăi capătă valoare atunci când investești inteligent în lingou aur 5g.