Soundbar sau home cinema ?

difuzoare brasov

In sfarsit am inceput sa ne amenajam apartamentul, este gata mobila, au venit si electrocasnicele. Pare ca suntem aproape de final. Intr-una din zile, il aud pe partenerul meu discutand la telefon despre difuzoare Brasov. In primele momente nici nu mi-a trecut prin cap la ce se refera. M-am gandit ca poate doreste sa cumpere un difuzor de aromaterapie, dar de fapt, el se referea la sistemele audio.

Curioasa, am vrut sa stiu ce noutate aduce apartamentului, stiind ca este pasionat de boxe, lumini, leduri. Iar de aici a inceput o discutie de cateva ore despre soundbar si home cinema. Sa imi spuna si mie cineva care este diferenta intre ele. Bineinteles, el pregatit fiind, informat si mai ales, dornic sa ma convinga sa cumparam unul din cele doua sisteme de mai sus, mi-a adus toate argumentele, in cateva minute, fara sa mai pot argumenta de ce nu am avea nevoie de asa ceva in casa.

Mi-a amintit cat de mult imi place ca atunci cand gatesc sa am muzica pe fundal, la fel este si atunci cand impreuna cu un pahar de vin citesc cartea preferata. De asemenea, fiind o cinefila convinsa, ador sa creez atmosfera similara cu cea de la cinematograf. Data fiind situatia actuala, serile la cinema se vor muta la noi in apartament.

Ce mi-a mai ramas de facut ? Sa ma gandesc daca doresc home cinema sau soundbar.

Asadar, m-am asezat pe canapea si am inceput sa caut : soundbar sau homecinema ?

Inteleg inca de la primele cautari faptul ca home cinema-ul este conceput pentru a crea acea mica sala de cinematograf chiar la tine acasa. Este compus din : un DVD player si un sistem de boxe. Ideea este ca acest sistem iti ofera o acustica superioara atat pentru filme cat si pentru jocuri ( sa nu uitam cat ne place sa ne delectam cu un joc duminica seara )

Soundbar-urile sunt alternativa mai simpla si mai ieftina pentru aceste sisteme de sunet. Sigur le-ati intalnit pe la prieteni si cam in toate magazinele. Au forma aceea specifica alungita, fiind special facute pentru a fi montate sub televizor. Dimensiunile sunt mult mai reduse decat un home cinema dar calitatea sunetului o sa fie una destul de ridicata.

Ok, cunosc detaliile despre fiecare in parte si diferentele. Dar acum, de care sa cumparam ?
Sistem audio 2.1, 5.1 sau 7.1?

In functie de suprafata incaperii unde o sa fie montat, alegi si tipul de sistem audio.
Sistemele audio 2.1 cu doua boxe si subwoofer sunt mai mult pentru a asculta muzica, in timp ce sistemele 5.1 sunt mult mai potrivite pentru jocuri si filme, deoarece ofera un plus de realism sunetului si actiunii. Cand discutam de cele 7.1, acestea sunt potrivite numai incaperilor foarte spatioase. Asadar, noi locuind la bloc, intr-un apartament cu o suprafata medie, nu are rost sa investim intr-un sistem de genul acesta.

Cred ca sunt decisa, vom lua home cinema !