Se gasesc piese de schimb pentru utilaje?

piese schimb utilaje

Ma bucura sa vad ca si noi romanii ne aliniem la niste standarde si nu mai tragem de utilajele pana isi dau duhul la propriu. Le intretinem atat timp cat sunt fiabile si au un randament bun. Pentru intretinerea lor e nevoie insa de piese de schimb pentru utilaje de constructii.

Cat de usor o fi sa gasesti piese de schimb pentru utilaje grele folosite in constructii?

Daca ai utilaj de constructii care are doar cativa ani vechime iti va fi usor sa gasesti piese de schimb. De obicei, dupa ce se lanseaza un utilaj si piata raspunde pozitiv, se fabrica si componente, piese de schimb sau accesorii care se uzeaza mai usor.

Insa, daca utilajul este vechi, cu cat creste vechimea lui cu atat se reduc si sansele de a mai gasi pe piata piese de schimb. Utilajele evolueaza in functie de nevoile din domeniul constructiilor, motiv pentru care se opreste productia pentru cele vechi. La o perioada de timp de la oprirea productiei de utilaje se opreste si productia de piese de schimb pentru utilaje de constructii.

Lasand deoparte faptul ca pentru un utilaj foarte vechi nu vei gasi piese de schimb, scade si randamentul utilajului, creste consumul de conbustibil si cheltuielile incep sa se adune. Asa ca varianta cea mai buna este achizitia unui utilaj mai actual, nou sau second, pentru care se produc piese de schimb.

Piese de schimb pentru orice utilaj

Sunt firme care au ca activitate comercializarea de piese de schimb pentru utilaje de constructii indiferent de marca: CAT, Liebherr, Volvo, Komatsu, New Holland, Hitachi, Fiat-Hitachi, JCB sau Case. Ele iti pot furniza piese de schimb pentru excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, incarcatoare frontale, incarcatoare telescopice, miniexcavatoare, autogradere, cilindre compactoare sau alte utilaje de mari dimensiuni.

De obicei aceleasi firme sigura si partea de servisare: revizii tehnice, diagnoza, reparatii si instruire in vederea unei manipurari si intretineri corespunzatoare.

Daca vrei sa fii informat sau ai nevoie de piese de schimb pentru utilaje de contructii, vezu AICI