Anvelope de iarna si de vara

anvelope vara iarna

Functiile principale ale unei anvelope de iarna sau de vara includ sustinerea incarcaturii vehiculului, transmiterea fortelor de tractiune si franare pe suprafata drumului, absorbtia socurilor rutiere si schimbarea si mentinerea directiei de deplasare. Pentru a va asigura ca aceste functii sunt indeplinite in mod corespunzator, sunt cateva lucruri importante pe care trebuie sa le inspectati periodic la fiecare dintre anvelopele vehiculului, inclusiv adancimea benzii de rulare a anvelopei, uzura, presiunea aerului si eventualele deteriorari sau semne de deteriorare.

Uzura si ruperea anvelopei este un rezultat normal al sofatului. Cu toate acestea, este posibil sa observati ca anumite zone ale anvelopei, sau chiar unul sau doua dintre anvelope pot avea o uzura mai mare decat altele. Uzura necorespunzatoare a anvelopei poate fi rezultatul unei varietati de cauze, inclusiv anvelopele sub sau suprainflate, uzura marginii interioare sau exterioare datorita alinierii necorespunzatoare a rotilor, etc. Uzura necorespunzatoare a anvelopei poate reduce semnificativ durata de viata a anvelopei, ceea ce ar putea sa va coste foarte mult.

Anvelope de vara si de iarna de la branduri de top

anvelope vara iarnaIndiferent daca vorbim de anvelope de vara sau de iarna, este important sa stim cum sa le mentionem si cum sa le verificam. Controlati suprafata de rulare si peretii laterali ai anvelopei pentru crapaturi, zgarieturi, taieturi, obiecte straine sau alte daune rezultate din utilizarea zilnica. Indepartati orice obiecte straine, cuie, suruburi etc. incorporate in banda de rulare, pentru a preveni deteriorarea ulterioara. Chiar si daunele minore si resturile pot duce la deteriorare si eventualele defectiuni ale pneurilor.

Atunci cand inlocuiti anvelopele, nu presupuneti ca toate anvelopele si marcile sunt similare. Exista zeci de marci de anvelope disponibile, fiecare dintre ele avand propriul ordin de calitate. Similar cu alegerea aparatelor de brand sau a designerului pentru nivelul lor de calitate, luati in considerare calitatea anvelopelor cu atentie. Pentru sfaturi despre cum sa alegeti anvelopele potrivite, echipa noastra va sta la dispozitie.