Birouri directoriale: lux, extravaganta si bun gust

mobila birou orient

Un birou nu este doar un obiect de mobilier, este un ecou al personalitatii tale, o reflexie a valorilor si a lucrurilor in care investesti. Cand alegi un produs dintr-o gama de birouri directoriale lux este clar ca ai un mesaj de transmis catre cei din jur.

Luxul nu trebuie confundat cu opulenta, el trebuie asimilat calitatii, materialului din care este confectionat si tendintelor pe care acesta le urmareste.

Lemnul masiv in productia birourilor de lux

Primul material care imi vine in minte atunci cand vorbesc despre un birou „cu pretentii” este lemnul masiv. Din umilul meu punct de vedere, nu exista material mai frumos si mai expresiv decat lemnul atunci cand vorbim despre mobilier. Nuantele blande si texturile naturale ale lemnului deseneaza aspecte unice si greu de imitat.

Un birou de lemn masiv aduce o bucata de natura, de viata in incapere. Lemnul traieste si dupa taiere si imbatraneste frumos in urmatorii cativa zeci de ani, Da, un birou de calitate te poate tine mult, mult timp, motiv pentru care nu il poti compara cu un articol din PAL.

Fiecare esenta de lemn este unica si se prelucreaza diferit, caracteristicile mecanice difera de la o specie la alta. Este nevoie de multa rabdare si de multa munca pentru a da nastere unui birou directorial de lux.

Detaliile conteaza, uneori defectele se transforma in calitati

mobila birou orientMie imi plac acele „noduri” pe care copacii le dezvolta in mod natural. Contrar asteptarilor, tocmai aceste „imperfectiuni” pot da un plus de personalitate unui birou managerial, asta daca producatorul stie unde si cum sa potriveasca perfectul imperfect. 🙂

Lemnul poate fi sculptat in diferite moduri, limita fiind doar imaginatia producatorului si, uneori, duritatea lemnului. Micile detalii realizate manual sau modelele mai elaborate pot transforma un birou intr-un obiect de lux. Accesoriile evidentiate precum locul destinat laptopului sau agendei, diversele orificii si sertare pentru incadrarea diferitelor obiecte pot adauga valoare piesei de mobilier. Grilele de aerisire pentru calculator sau spatiile special concepute pentru a permite trecerea cablurilor electrice sunt realizate cu maiestrie.

Birou directorial de lux inseamna si feronerie de calitate

Chiar daca nu este la vedere, feroneria conteaza. De la sisteme de imbinare,  la sistemele de inchidere/deschidere a sertarelor si pana la manarele folosite, totul trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Feroneria trebuie sa  fie la fel de rezistenta precum lemnul.

Manarere folosite pentru sertare pot fi adevarate bijuterii si pot adauga biroului un plus de farmec.

Un birou directorial lux devine piesa centrala a incaperii

Un designer de interior porneste de la o piesa in jurul careia alcatuieste o poveste. Fiecare piesa de mobilier, fiecare accesoriu va fi ales in functie de obiectul vedeta, in cazul nostru, biroul. Un birou masiv, robust va fi punctul de atractie al incaperii.