Care este tipul de gard potrivit pentru casa ta?

garduri metalice brasov

Cand te gandesti la casa visurilor tale, te gandesti si la garduri metalice ?

Probabil raspunsul e nu, sau cel putin, eu una sigur nu.

Te gandesti la interior, forma casei, curtea, mobilier, culoare pereti, stilul casei dar gardul este mereu, ultima etapa, care poate parea la inceput mai putin importanta.

Aceasta alegere este una extrem de importanta nu doar pentru amenajarea curtii dar si pentru efectul estetic pe care aceste garduri metalice il ofera intregii tale locuinte.

Trecand prin aceasta etapa, m-am gandit sa punctez aici cateva detalii importante in alegerea celui mai bun gard metalic pentru casa ta

Eu am ales gardul in functie de nevoile mele, ca de exemplu : intimitatea.

Vreau sa ma simt libera la mine in curte, nu vreau sa fiu deranjata de trecatori sau curiosi.

Am vrut neaparat sa ma simt si in siguranta si bineinteles, sa se potriveasca stilului meu, asadar designul a fost greu de ales.

Cum gusturile nu se discuta, am vecini care considera ca amenajarea gradinii este mai importanta decat intimitatea proprie, asadar, si-au ales un gard cu vedere in curte.

Sunt si acei vecini care au gard de aproape 2 m jumate si opac, unde acolo zilnic ma intreb daca mai locuieste cineva.

Existe mai multe tipuri de garduri

Gardul de lemn, gardul din beton, gardul din tabla, gardul din caramida, gardul din piatra, gardul viu, sau gardul din fier forjat.

Eu l-am ales pe cel din urma si va explic pe larg si de ce :

Poate ati observat si voi ca, atunci cand vine vorba de garduri metalice, fierul forjat este cea mai intalnita alegere, cu diverse forme, eleganta lui este una aparte.

Chiar daca acest tip de gard este cel care lasa la vedere intreaaga curte, poti plata copacei de tuia sau vegetatie bogata incat sa nu mai fie atat de deschis.

Daca alegi si un gard inalt si tepuse, ai atins si obiectivul privind siguranta iar hotii or sa stea deoparte.

Rezistenta sa in timp, duritatea, costul, faptul ca nu necesita o ingrijire speciala, fata de celelelate tipuri de garduri, pentru mine s-au mulat ca o manusa.

Aveam nevoie de ceva care sa arate estetic bine, sa fie practic, usor de intretinut si nu foarte scump.

Realizez de fiecare data cand ajung in fata casei faptul ca, gardul metalic a fost cea mai buna alegere pentru mine si casuta mea.