Cat de important este sa folosesti un dezinfectant de suprafete profesional?

dezinfectanti profesionali suprafete

Igienizarea suprafetelor este esential sa se faca corect, metodic si cu dezinfectanti profesionali pentru suprafete. Piata dezinfectantior abunda de produse si devine obositor la un moment dat sa alegi dezinfectantii potriviti. Sunt mai multe criterii de care se poate tine seama pentru alegerea unui dezinfectant pentru suprafete, primul fiind destinatia acestuia.

Dezinfectanti pentru suprafetele medicale

dezinfectanti medicali suprafeteInfectiile sunt foarte usor de transmis, mai ales in mediile medicale. Contaminarea suprafetelor este inevitabila, mai ales in zonele de consult, in saloanele pacientilor si salile unde se fac interventii chirurgicale.

Virusii care provoaca infectii pot fi tinuti sub control daca sunt folositi dezinfectanti pentru suprafete medicale care au proprietati inalte de curatare si igienizare. Nu orice dezinfectant poate avea actiune asupra virusilor. Un dezinfectant profesional ofera garantia unei igienizari corespunzatoare.

Dezinfectantii pentru suprafete medicale sunt speciali creati si testati in laboratoare pentru a asigura o igiena stricta si pentru a reduce riscul de contaminare.

Dezinfectanti pentru suprafete fara clatire

Usor de folosit, dezinfectantii pentru suprafete care nu necesita clatire sunt ideali pentru cele mai multe suprafete care necesita o dezinfectare frecventa. Usile , mobilierul sau obiectele cu care se intra frecvent in contact pot fi dezinfectate usor cu dezinfectanti gata preparati, sub forma de spray.

Dezinfectanti biocid pentru suprafete

Un dezinfectant biocid pentru suprafete inlatura microorganismele si bacteriile de pe suprafata acestora si asigura o curatare eficienta in vederea inlaturarii posibilitatii de contaminare. Garantia unui mediu curat este data de dezinfectanti biocid cu actiune sigura si rapida.

Dezinfectantii pentru suprafete si COV-idul

S-a vorbit enorm despre Covid, s-au speculat teorii, s-au spus adevaruri dar au circulat si stiri fara nici un sambure de adevar. Da, dezinfectantii cu continut de alcool de peste 70% sunt eficienti in uciderea Sars-CoV-2. Folosti corect, acestia pot reduce riscul de infectare prin contactul cu obiecte sau suprafete.

Cat timp traieste virusul care provoaca Covid?

In functie de suprafata cu care intra in contact, virusul traieste de la 3-4 ore (in aer) si pana la 72 de ore pe suprafete lucioase (otel, sticla). Igienizarea cu dezinfectanti de suprafete profesionali este una din masurile de siguranta in lupta cu acest virus.

Dezinfectanti suprafete cu actiune rapida

Cei mai multi dintre noi, pe langa virusi, ne luptam si cu timpul. Salutam producatorii de dezinfectanti cu actiune rapida si fara clatire care ne permit o igiena corespunzatoare acasa, la locul de munca, in magazine si in orice loc in care contactul mainilor cu obiectele din jur este inevitabil.

Dezinfectarea suprafetelor cu produse de calitate, este alaturi de spalarea mainilor o masura pentru stoparea contaminarii cu virusuri si bacterii. O suprafata nu trebuie sa fie vizibil murdara pentru a fi contaminata. De asemenea dezinfectantii pentru suprafete difera in functie de tipul de suprafata pe care se aplica:  dezinfectanti pentru suprafete neporoase, dezinfectanti pentru suprafete textile, dezinfectanti pentru electronice, dezinfectanti pentru instrumentar medical, dezinfectanti clorigeni etc.