Ce înseamnă Certificare ISO și care sunt beneficiile?

certificare iso Brasov

Organizația Internațională de Standardizare (ISO), ca și instituție independentă, este recunoscută pentru abilitatea de a dezvolta standarde ce asigură calitatea, siguranța și eficiența serviciilor. Fiecare domeniu de activitate trebuie să obțină certificare ISO, cu scopul de a deveni mai eficient și totodată, de a îmbunătăți gradul de satisfacție a clienților. De aceea, dacă nu ai cunoștințele necesare despre standardele și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească afacerea ta, solicită ajutorul Indigo Consulting, societate specializată în certificare ISO Brașov.

Cele mai cunoscute standarde de management ISO 9001, ISO 14001, sau ISO 45001, care fac referire la calitate, mediu și securitatea în muncă, contribuie, în esență, la menținerea relevanței produselor și serviciilor oferite.

Cunoaștem faptul că, de exemplu, sistemul de management al calității, ISO 9001, reprezintă indicatorul ce măsoară calitatea produselor și impune o îmbunătățire continuă. Explicația este logică: atunci când competiția din domeniul de activitate devine aprigă, ISO 9001 confirmă îndeplinirea obiectivelor setate.

Astfel, compania de certificare ISO Brașov garantează minimizarea riscului de achiziționare a unui produs de slabă calitate.

În plus, acreditarea este însoțită de avantaje precum: obținerea încrederii partenerilor de pe piață, găsirea unor oportunități de dezvoltare și mai ales, adăugarea unui plus de valoare pentru companie.

Dacă ne referim la ISO 14001, constatăm că standardul, recunoscut internațional, conține cerințe obligatorii legate de respectarea reglementărilor de mediu, cu misiunea de prevenire a poluării.

Implementarea acestuia conduce la reducerea riscurilor de mediu, creșterea încrederii clienților și costuri reduse datorită acțiunii sistematice pro-active.

ISO 45001, un alt sistem de management arhicunoscut acoperă tematica sănătății și securității ocupaționale. O certificare de acest fel înseamnă dovada respectării și protejării angajaților, prin intermediul unui sistem pre-stabilit. Avantajele se regăsesc în motivarea crescută a personalului, reducerea pierderilor materiale și financiare, precum și îmbunătățirea imaginii companiei.

Iar dacă te întrebi ce costuri implică serviciul de certificare ISO Brașov, află că acestea diferă, în funcție de domeniul de activitate, de numărul de angajați și de punctele de lucru în care se desfășoară activitatea.

Solicită cu încredere serviciile de consultanță și certificare Indigo Consulting!