Coroane dentare pe implant

COROANE DENTARE PE IMPLANT

Știm cu toții că există o multitudine de factori care conduc la pierderea dinților, astfel că indicația unor coroane dentare se adresează pacienților care recurg la implantul dentar.

Aceștia vor primi tratament personalizat și reguli de respectat pentru a menține lucrarea în cea mai bună stare, pe o perioadă îndelungată.

Specialiștii afirmă că aceste coroane dentare pe implant rezistă până la 15 ani, dacă sunt îngrijite corespunzător.

Cabinetele stomatologice agreează trei tipuri de coroane dentare, pentru protezarea permanentă :

1.Coroana metalo-ceramică

Este fixată pe implanturi prin bonturi metalice din titan sau realizată prin frezare, în funcție de buget și preferințe. Nu afectează mucoasa bucală și prezintă rezistență la sarcini masticatorii semnificative.

2. Coroana din zirconiu

Se potrivește mai bine cu smalțul dinților, având proprietăți estetice ridicate. Nu provoacă reacții alergice și este rezistentă la uzură.

3. Coroana integral ceramică

Recomandată pentru dinții anteriori, arată exact ca dinții naturali și nu are efect negativ asupra țesuturilor moi din cavitatea bucală.

Există însă situația fericită în care pacientul are țesut osos și de calitate, suficient pentru a atașa coroane dentare temporare. Acestea se recomandă din considerente estetice astfel încât pacientul să nu resimtă „gaura” în gură.

Medicii din cadrul clinicilor dentare precizează și importanța tipului de bont ,căci acesta acționează ca un suport ce face tranziția între implant și proteză.

În concluzie, în era tehnologiei, când avem acces nelimitat la informație, când serviciile medicale au avansat considerabil și prezintă transparență, să profităm de cei mai buni specialiști în protetică dentară și să avem grijă de sănătatea noastră.