Cumpărare lingou de aur, de știut

cumparare lingouri aur

Atunci când ne raportăm la lichiditate, aurul rămâne cea mai bună investiție. Sugestia de cumpărare lingouri de aur vine într-un moment în care fluctuațiile pe piața economică zdruncină valutele, astfel că metalul prețios câștigă teren, mai cu seamă pentru că, la nivel internațional este acceptat în egală măsură de dealeri de lingouri, instituții financiare și investitori.

Sigur că dacă nu ai cunoștințele necesare, nu este recomadat să investești, doar de dragul de a te alinia unor idealuri.

Spre exemplu, mulți oameni asociază lingourile cu bucăți masive de aur. În realitate, termenul se referă la greutatea și calitatea aurului ștampilat.

Decizia de cumpărare lingouri de aur trebuie luată după ce, în prealabil, te-ai documentat despre dealerul de la care achiziționezi, gramaj și locul de depozitare.

Cumpărare lingou de aur, sfaturi de la experți

Experții avertizează că, pentru siguranța tranzacției, este de preferat să te adresezi unui dealer listat în U.S Mint’s database. La fel de liniștitoare este achiziția aurului de pe site-uri precum: JM Bullion, American Precious Metals Exchange sau SD Bullion.

Când vine vorba despre cumpărare lingouri de aur, așa cum spuneam anterior, constatăm că ele sunt disponibile într-o varietate de greutăți, începând cu un gram. Marii investitori preferă însă lingourile grele, întrucât pot fi depozitate în siguranță într-o instalație specifică metalelor prețioase, care este asigurată.

În ciuda faptului că economisești bani la capitolul accesorii, există totuși și o latură negativă a acestei achiziții: lingourile mari sunt mai greu de vândut și mai scump de cumpărat și pot fi dificil de utilizat pentru schimburi.

Pe final, aș evidenția faptul că lingourile sunt deținute de ETF-uri (Exchange Traded Fund) în numele tău și se tranzacționează în cursul zilei asemeni acțiunilor, însă prezintă rate scăzute ale cheltuielilor. Și cum întreprinderile miniere nu au o constanță în performanța operațională, iată că acțiunile din domeniul aurului nu se mișcă mereu în același ritm cu prețurile lingourilor. Din acest motiv, dacă firmele pe care le cumperi dau faliment, se pierde siguranța custodiei fizice a metalului.

Investește inteligent!