De ce sa alegi luminatoare pentru acoperis?

luminatoare

Conform specialiștilor de la GBA Plastik, felul în care alegi să luminezi mansarda este foarte important pentru aspectul și atmosfera camerelor de la acest nivel. Astfel, când vine vorba despre tipuri de luminatoare, distingem trei categorii generice: fixe, cele care permit ventilarea și tunelurile solare. Pe lângă acestea, unii includ și fereastra de mansardă, urmând a fi folosită acolo unde circumstanțele permit.

La o analiză amănunțită se poate constata faptul că astfel de accesorii reprezintă soluția optimă pentru iluminatul natural, în timp ce amplasarea pe acoperiș permite pătrunderea în clădire a unei cantități de lumină de până la cinci ori mai mare decât în cazul ferestrelor verticale.

Așadar, e lesne de înțeles recomandarea profesioniștilor din domeniu, în privința dimensiunii: 1/8 – 1/10 din suprafața totală a camerei, pentru iluminarea uniformă.

Luminatoare – avantaje și dezavantaje

Și dacă „gurile rele” ar pune accent pe dezavantaje precum:
✔️murdărire rapidă
✔️întreținere cu atât mai multă cu cât înclinația este mai mare
✔️supraîncălzirea camerei vara sau îngreunarea aerisirii încăperii din cauza zăpezii, iarna,
parcurgând textul până la final, vei înțelege că totuși există mai multe motive pentru care montarea de luminatoare merită să fie luată în considerare.

Nu-i așa că ți-ar plăcea să privești cerul înstelat? Sau să te bucuri de mai multă lumină în camerele întunecate? Dar cum ar fi să reduci probabilitatea mucegaiului, grație circulației îmbunătățite a aerului?

Nu mai spun de accentuarea elementelor din amenajarea interioară, ori despre designul inedit, elemente care, la final, conduc spre creșterea valorii locuinței.

Sigur că un grad sporit de confort implică niște costuri: cel de instalare și ulterior, cel cauzat de pierderile de căldură care apar atunci când zonele nu au fost bine izolate.

Cât despre montarea acestor luminatoare, experții estimează o perioadă cuprinsă între o jumătate de zi, până la trei zile, în funcție de factori precum vremea sau felul acoperișului.
Renunță la compromisuri și sporește-ți gradul de confort!