Despre pompe submersibile, ce sunt si cum functioneaza

pompe submersibile

O pompa submersibila este un dispozitiv care are un motor inchis ermetic cuplat aproape de corpul pompei. Intregul ansamblu este scufundat in fluidul de pompat. Principalul avantaj al acestui tip de pompa este ca previne cavitatia pompei, o problema asociata cu o diferenta mare de cotatie intre pompa si suprafata fluidului. Pompele submersibile imping fluidul la suprafata, spre deosebire de pompele cu jet care creeaza vid si se bazeaza pe presiunea atmosferica.

Submersibilele folosesc lichid presurizat de la suprafata pentru a conduce un motor hidraulic in profunzime si sunt utilizate in diverse aplicatii. In cele ce urmeaza vom vorbi despre pompe submersibile Grundfos.

Pompele submersibile se utilizeaza in multe aplicatii. Pompele cu o singura treapta sunt folosite pentru drenare, pompare de canalizare, pompare industriala generala si pompare a namolului. Sunt, de asemenea, populare pentru utilizarea in iazuri. Pompele submersibile cu mai multe trepte sunt de obicei coborate intr-o gaura de foraj si sunt utilizate in mod obisnuit pentru extractia apei rezidentiale, comerciale, municipale si industriale, in puturile de apa si in puturile de petrol.

Unde mai sunt utilizate pompele submersibile Grundfos

Alte utilizari pentru pompe submersibile Grundfos includ statiile de tratare a apelor uzate, manipularea apei de mare, stingerea incendiilor (deoarece este un cablu ignifug), forarea puturilor de apa si a puturilor adanci, deshidratarea minelor si sistemelor de irigare.

Pompele submersibile inovatoare pe care le comercializam sunt raspunsul la cerintele extrem de stricte de fiabilitate operationala de pe piata. Ele au o durata de viata si o eficienta crescuta. Mii de pompe submersibile au fost instalate in Romania, functionand cu succes in cele mai severe conditii in aprovizionarea cu apa, distributie si deshidratare, minerit si aplicatii offshore. Indiferent care sunt nevoile dumneavoastra in materie de pompe, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de Instalgeneration.

Indiferent de nevoile afacerii tale sau de nevoile personale, te poti indrepta catre site-ul Instal Generation pentru a te documenta legat de produsele disponibile. Daca nu gasesti ceea ce cauti, echipa iti sta la dispozitie cu informatii pentru orice nelamurire.