Facility management sau externaizarea serviciilor de intretinere a cladirilor

roca facility management

Atunci cand ai o afacere de condus, de gestionat, este bine sa stii ca ai la indemana si serviciile din sfera „facility management„, cu alte cuvinte, poti externaliza servicii  precum cele de mentenanta a cladirii, de curatenie, de paza si protectie sau pentru situatii de urgenta catre acelasi prestator.

O singura firma, un singur partener va fi capabil sa gestioneze operatiile de intretinere a cladirilor.

Avantajele serviciilor de facility management:

Reducerea costurilor

Totul incepe cu o expertiza, o evaluare in urma careia vei primi recomandari cu privire la eficientizarea consumului de energie termica si electrica, eficentizarea consumului de apa, starea tehnica a echipamentelor, masurile pe termen scurt si mediu pe care le poti aplica pentru a eficientiza activitatile organizatiei.

Reducerea costurilor de intretinere este avantajul major serviciului de facility management.

Personal mai putin

Serviciile facility management iti permit sa reduci cheltuielile in mai multe sectoare ale organizatiei. Nu mai ai nevoie de electricieni, instalatori sau diversi ingineri pentru a asigura mentenanta echipamentelor.

Nu mai ai nevoie nici de personal in sfera serviciilor de curatenie si intretinere a cladirii si a spatiilor exterioare sau de echipamentele necesare efectuarii serviciilor de acest tip.

Nu mai ai nevoie de personal din sfera serviciilor de paza si protectie.

Mai putin personal, mai putine echipamente tehnice si de intretinere a cladirilor inseamna o semnificativa reducere a costurilor lunare.

Consultanta si asistenta tehnica

Informatia corecta este un avantaj de care beneficiarul se poate bucura. Deciziile corecte pot fi luate doar in urma unei evaluari corecte si competente. 😉

Declinarea responsabilitatilor catre un singur partener

Sa externelizezi serviciile de intretinere a unei cladiri catre mai multi furnizori se servicii poate fi un stres in plus. De ce sa ai 4 parteneri cand poti avea unul care raspunde de 4 servicii? Este mai usor de gestionat si „pisica moarta” nu poate fi arancata dintr-o curte in alta.

Recomandarea noastra este sa ii lasati pe cei specializati sa se ocupe de managementul proprietatii si sa profitati de avantajele enumerate mai sus si de lipsa unui stres in plus.