Importanta aparatelor ecograf si a ecografiilor

ecografe 4d

Ecografia 4D a fost introdusa recent in practica medicala si completeaza examinarea 2D si 3D prin obtinerea de imagini in timp real. Un ecograf 4D permite vizualizarea miscarilor embrionare cu doua saptamani mai devreme decat ecografia 2D. In comparatie cu ecografia 2D, ecografia 4D ofera beneficii reale pentru evaluarea starii prenatale a fatului. Cele mai multe beneficii ale ultrasunetelor 4D ar putea fi evaluarea in timp real a fetei fetale, grimase, monitorizare a respiratiei, etc. Intr-o perioada relativ scurta de timp, ultrasunetele 4D au stimulat studiile multicentrice asupra comportamentului fetal si chiar embrionar, cu imagistica mai convingatoare decat ecografia 2D conventionala. Din acest motiv consideram ca este un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din clinicile de ginecologie.

Ecografia 2D: daca ati mai fost la o consultatie, probabil ca ati experimentat deja o ecografie 2D (bidimensionala) si stiti ca poate fi un moment captivant si magic. Pentru acest examen, o bagheta este plasata pe burta pentru a trimite unde sonore prin corp. Undele ricoseaza de pe organele si fluidele interne, iar un computer transforma aceste ecouri intr-o imagine bidimensionala a fatului pe un ecran.

Ecograf 4D pentru orice clinica

Doppler: Cu ultrasunetele fetale Doppler, medicul dumneavoastra foloseste un dispozitiv cu ultrasunete pentru a amplifica sunetul batailor inimii fetale cu ajutorul unui gel special aplicat pe burta.

Ecograf 3D: Pentru ultrasunetele 3D, mai multe imagini bidimensionale sunt realizate in diferite unghiuri si apoi sunt asamblate pentru a forma o redare tridimensionala. De exemplu, in loc sa vedeti doar o vedere de profil a fetei copilului, intr-o sonograma 3D puteti vedea intreaga suprafata.

Ecograf 4D: Acesta este similar cu o ultrasunete 3D, dar imaginea arata miscarea ca un videoclip. Deci, intr-o sonograma 4D, l-ai vedea pe bebelus facand lucruri in timp real (cum ar fi deschiderea si inchiderea ochilor si suptul degetului mare).

Indiferent pentru ce aparatura medicala optezi, la noi poti fi mereu sigur ca vei beneficia de calitate. Va invitam pe site pentru a vizualiza ofertele noastre.