Intre miscarea ecologista si confort

rezistente electrice, vyp, colectare deseuri brasov, fabrica de pavele

Eu v-am mai povestit si cu alte ocazii despre visul meu de a a vea o casuta undeva la marginea unei paduri, departe de civilizatie. Daca nu vreau vecini in apropiere si am nevoie de curent electric, se pare ca trebuie sa suport costurile pentru rezistente electrice, stalpi,  cabluri si toate echipamentele industriale necesare tragerii curentului electric pana la casa mea.

Zic pas si ma orientez catre panouri salore. Stiu ca si aici ma voi lupta cu o armata de birocrati, ma vor trimite de la o usa la cealalta, voi aduna brate de hartii si voi completa cereri catre diverse institutii. Trecand peste toate acestea, eu zic ca merita. Voi fi independenta si voi reduce consumul de resurse. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar e un semn bun.

Cei mai multi dintre cunoscutii mei si-au pavat curtea cu diverse modele de pavele de beton provenite de la o fabrica din Ploiecti. Si-au creat alei cu pavele decorative fara a invada prea mult spatiul verde. Cu ajutorul imaginatiei,  a modelelor diversificate si a paletei de culori se pot crea spatii demne de un peisagist.

In ceea ce ma priveste, inca nu stiu ce sa aleg, dar cu siguranta voi avea mult spatiu verde in curte. Incerc sa fiu cat mai ecologista cu putinta si sa folosesc materiale care sunt biodegradabile sau care consuma cat mai putina energie si resurse.

Sunt constienta de utilitatea pavelelor decorative din beton, mai ales atunci cand ploua. Le iau in considerare ca o posibila solutie pentru alei, asta pentru ca tin mult la cateva perechi de incaltari sport.

Nu imi place sa recunosc, dar am in dulap cateva articole de imbracaminte si incaltaminte originale de la brand-uri sport si casual cu nume cunoscute. Este doza mea de snobism si mi-o asum! Am si magazine preferate, pentru ca vreau sa ma asigur ca banii mei se duc pe produse originale, nu fake-uri. O pereche de bascheti converse all star ma tin cativa ani buni.

Ca tot am ajuns la capitolul fashion, mai nou si hainele pot fi reciclate si refolosite. Da, exista producatori care folosesc bumbac reciclat si sper din toata inima ca numarul sa cresca. Sa recunoastem, de la un sezon la altul ne schimbam garderoba si simtim mereu nevioa sa ne cumparam ceva nou (psihologii stiu de ce).

Pe mine ma linisteste faptul ca hainele care nu le mai port pot fi reciclate si reintroduse in circuit. De ce sa reciclam doar hartie, aluminiu, plastic si fier vechi? Se poate mai mult! Cautati un centru de colectare deseuri si reciclare  Brasov si scapati de tot ceea ce nu aveti nevoie.

Colectarea selectiva a deseurilor ar trebui introdusa ca materie in scoli. Este, dupa parerea mea, o metoda buna de educare si de constientizare a tot ceea ce inseamna materie reciclabila, economie si salvarea resurselor naturale de la un consum excesiv.