Jucarii crosetate, ideale pentru copii si bebelusi

papusi crosetate cu haine de schimb

Industia jucariilor s-a dus pe o panta cel putin ciudata. Producatorii par sa nu mai tina seama de ceea ce inseamna o jucarie pentru un copil, de rolul jucariei si nu in ultimul rand, de siguranta in manevare.

Prin acest articol vreau sa va intorc putin in trecut si sa va indrept atentia catre jucariile lucrate manual, catre jucariile din lemn si catre papusile crosetate.

Jucariile crosetate ne-au fost celor mai multi dintre noi prieteni in copilarie. Astazi ele au fost inlocuite cu jucarii de plus, mai mult sau mai putin sigure pentru cei mici.

jucarii crosetate pentru bebelusiJucarii crosetate versus jucarii de plus

  • jucariile crosetate sunt realizate din fir de bumbac sau mix cu fir acrilic / jucariile din plus sunt realizate din materiale sintetice, „puful” cu care sunt acoperite fiind un magnet pentru praf si alergeni
  • jucariile crosetate au umplutura Superball (este o umplutura care se foloseste si la perne si este antialergica), in timp ce multe jucarii de plus au drept umplutura bilute mici de siliciu care prezinta risc de inghitire in caz de deteriorare
  • papusile crosetate prezinta siguranta si nu au piese care se dezmembreaza, la cele mai multe plusuri ochii si alte accesorii sunt doar lipite de exteriorul jucariei
  • jucariile crosetate au suflet, sunt realizate manual de un om care in fiecare ochi crosetat daruieste o firmitura din suflet si isi doreste sa transmita bucurie si emotie.

Papusi crosetate versus papusi din plastic

Nu stiu ce ganditi voi, dar eu nu o suport pe Barbie si mesajul pe care il transmite. Fetitele traiasc de mici cu ideea de a fi perfecte, slabe, de a fi machiate, de a avea sani mari si o garderoba cat a lui Cher. Asta vrea un parinte pentru fetita lui?

Stiu ca marketingul ni le baga pe gat si ne invadeaza casa si familia cu tot ce este mai nociv. Tine si de noi sa luptam cu acest balaur cu mii de capete si sa alegem papusi unice, cu personalitate: papusi crosetate cu haine interschimbabile, caci da, fetitelor le place acest joc cu imbracatul si schimbatul hainelor papusilor.

Jucariile realizate manual vor fi intotdeauna „altfel”, vor avea o poveste de spus. Copiii le adora si le poarta peste tot. Copiii nu au nevoie de sute de jucarii, au nevoie de cateva pe care sa le iubeasca si care sa le stimuleze creativitatea.

Tu ce jucarie ai alege pentru copilul tau?