Masa consiliu sau conferinta: ovala versus dreptungiulara?

mese conferinta

Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi a luat parte la o conferinta. Cum eu am avut „norocul” sa particip la mai multe, am studiat putin salile si mesele de conferinta care, de cele mai multe ori, ocupa locul central.

Cine-i seful?

Cand intr-o camera de conferinte masa de consiliu este dreptunghiulara, intotdeauna coordonatorul sau seful va fi orientat in cea mai indepartata zona a laturei scurte si in directia opusa usii.

Masa de consiliu ii permite acestuia sa aiba un spatiu clar delimitat, sa aiba vizibilitate asupra tuturor celor prezenti si sa fie dirijorul intalnirii. Pozitia arata clar cine este seful la masa de conferinta. 😉

O masa conferinta in forma dreptunghiulara este si usor de incadrat in spatiul oferit de camera respectiva. In plus, aranjarea scaunelor si delimitarea spatiului pentru fiecare participant este mai usoara.

Egalitate si energie pozitiva

O masa ovala permite egalizarea pozitiilor celor care participa la conferinta. Daca cel care prezideaza intalnirea nu vrea sa atraga atentia sau nu vrea sa iasa in evidenta, cu siguranta va alege pentru sala destinata conferintelor o masa consiliu ovala sau rotunda ce creaza o atmosfera mai prietenoasa, mai putin protocolara si mai deschisa discutiilor libere.

Mesele rotunde stimuleaza curajul si creativitatea.

Totodata, pe o masa rotunda vor putea fi aranjate in diverse stiluri materialele pentru protocol. Lipsa colturilor permite asezarea scaunelor in diverse moduri, in functie de numarul de participanti.

Masa consiliu, parte dintr-un set de mobilier pentru birou

Daca ti-ai mobilat biroul si, ulterior, doresti sa adaugi si o masa consiliu sau conferinta, este bine ca acest articol sa faca parte din aceeasi poveste, daca exista posibilitatea sa fie dintr-un set de mobilier cu acelasi design, cu atat mai bine, se va incadra perfect, indiferent de forma. Daca ai optat pentru mobilier office din lemn masiv este elegant sa alegi o masa conferinta din acelasi material care sa pastreze elementele de baza ale designului de interior.

Acum trebuie sa tinem cont si de numarul frecvent de persoane care va participa la conferinte intr-un birou. Mesele de conferinte se gasesc in diferite dimensiuni, tocmai pentru a-ti personaliza cu usurinta biroul..

Dupa alegerea mesei consiliu ideale pentru birou se poate continua si cu alegerea scaunelor. Cu cat conferintele sunt mai lungi, cu atat scaunele trebuie sa fie mai comode. Pe langa aspectele legate de functionalitate, sa nu uitam de partea de design, alegerea unor scaune elegante, cu detalii din lemn si cu tapiterie din piele naturala sau ecologica va fi mereu una din cele mai bune alegeri.

Fa cea mai buna alegere pentru tine, pentru business-ul tau si pentru participantii la astfel de conferinte.

Succes!