Sunt sigura ca cei mai multi dintre noi au cumparat cel putin o data mobila „la cutie”, indiferent daca a fost vorba despre un dulap pentru haine sau de un set complet de mobilier pentru living sau dormitor.
Desi fac parte din categoria celor care prefera mobila la comanda recunosc ca am cumparat un „soldat” pe care a trebuit sa il montam acasa. L-am cumparat dintr-un magazin renumit din Brasov care oferea si montaj, pretul fiind jumatate din valoarea de achizitie. O fi mult? O fi putin? Va las pe voi sa judecati.
Nu pot spune ca a fost foarte complicat, dar nici usor. Din fericire aveam la indemana tot ceea ce este necesar ( nu eu, ci consoarta mea, eu am fost doar pe post de „da-mi, te rog”). Dar daca n-ai acasa o masina de infiletat, o ruleta, un boloboc si un om indemanatic, te lasi pagubas.
Asa cum spuneam mai sus, sunt adepta mobilierului pe comanda. Vine omul acasa, i-a masuratori, face o proiectie 3D si iti da posibilitatea sa fii creativ. In plus, iti poti alege grosimea palului, culoarea si partea de feronerie.
De exemplu, atunci cand am vorbit cu producatorul de mobilier pentru bucatarie, am cerut dulapuri suspendate cu sistem hidraulic de deschidere / inchidere. Pentru sertare am ales varianta cu deshidere prin atingere si inchidere usoara, fara a exista posibilitatea ca acestea sa fie trantite (cine are copii stie ce spun).
Daca unii au cateva pasarele la mansarda, eu recunosc cu mana pe inima ca am stol intreg si, pe deasupra, nici nu pleaca toamna in tarile calde. Asa se face ca am foarte multe idei (sper ca ma incadrez la cetegoria ideologilor, nu a idiotilor 🙂 ) Pentru ca nu am tocmai o bucatarie spatioasa am obtat pentru varianta in care fiecare spatiu sa fie folosit la maxim, fiecare raft sa aibe dimensiuni optime si diferite, in functie de vesela detinuta.
Si pentru ca sunt femeie este absolut normal sa nu am niciodata loc in dulap. Loc pentru dressing nu am, motiv pentru care atunci cand m-am hotarat asupra mobilierului de dormitor pe comanda, l-am uimit din nou pe om. I-am spus ca nu vreau o bara clasica pentru umerase, vreau un dulap ingust, cu umerasele puse exact invers.
Nici nu vreau sa stiu ce i-a trecut prin cap… 🙂 Dar stiti ce? A iesit o frumusete, ceva intre dressing si dulap care desi se intinde pe un perete intreg, este ingust si nu ocupa spatiul unui dulap clasic. Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa am dulapuri adanci, raman in jur de 20-30 de cm care nu sunt folositi, sunt pierduti.
Raman fidela mobilei pe comanda si ori de cate ori vreau sa fac o schimare in micul meu apartament din Brasov, apelez la acelasi om care se ocupa cu proiectarea si realizarea de mobilier in functie de nebuniile clientului.
Cine vrea numarul lui de telefon, sa ma caute!