Boala neurologică și implicațiile asupra vieții sociale

neurolog cluj

Majoritatea celor dintre noi s-a confruntat, măcar o dată în viață cu situația când medicul de familie a recomandat o consultație la medicul neurolog. Ce înseamnă neurologia, ce afecțiuni tratează și de ce să alegi un neurolog Cluj, sunt câteva aspecte pe care le voi trata în cele ce urmează.

Personal, am traversat o perioadă în care durerile de cap mă chinuiau și, ajungând la specialist, am descoperit cauza: spondiloza cervicală.

Studii recente au revelat că există peste șase sute de tipuri de afecțiuni neurologice, ceea ce înseamnă că mai mult de unul din zece oameni suferă de o formă de boală neurologică. Printre cele mai frecvente se regăsesc : scleroza multiplă, boala Parkinson, epilepsia, migrena, tumorile craniene.

O dată cu evoluția tehnologiei, această ramură a medicinii, neurologia, a cunoscut o dezvoltare extraordinară. Centre medicale precum Mind Reset au elaborat o bază de diagnostic electrofiziologic, ce acoperă cea mai mare parte a patologiei neurologice.

Bola neurologica si interventia promta a unui neurolog Cluj

neurologie cluj

Indiferent de boala suferită, un neurolog Cluj va acorda o deosebită atenție fiecărui pacient și se va axa pe soluționarea problemelor apărute.

Mai mult decât atât, specialiștii din centrul medical soluționează dificultățile psihologice și tulburările de comportament, acoperind toate nevoile apărute la nivel neurologic și psihiatric.

Sigur că aceste afecțiuni sunt generate de factori externi precum: stresul profesional sau emoțional, fapt ce declanșează modificări profunde ale stării individului.

Din acest motiv, dacă vă confruntați cu probleme de somn, anxietate, oboseală, tristețe sau dureri de cap, luați în serios varianta evaluării neurologice, psihologice și psihiatrice.

Un neurolog Cluj vă va îndruma în acest sens și va identifica agenții cauzatori.
Să reținem că bolile care afectează creierul, impactează puternic calitatea vieții. Majoritatea acestor maladii sunt degenerative și provoacă invaliditatea permanentă sau chiar decesul, iar costul financiar și uman al afecțiunilor este imens, atât pentru pacienți și familiile lor, cât și pentru societate.

Nu uitați, așadar, că obiectivul medicilor este să ajute oamenii să ducă o viață mai bună, alături de cei dragi.