Neurolog Cluj – neurologie pediatrică

neurolog cluj pediatric

Diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului nervos central și periferic la copii, cunoscută sub numele de neurologie pediatrică, joacă un rol important în evaluarea neurologică periodică la vârstele cheie de dezvoltare a copiilor născuți prematur, precum și tuturor nou-născuților cu risc de a dezvolta sechele neurologice. Un medic neurolog Cluj poate identifica afecțiuni precum: tulburări de dezvoltare și mișcare, malformații congenitale, convulsii, ADHD, tulburări de somn, deficit intelectual, boli neuromusculare, paralizii cerebrale.

Tehnologia avansată, la fel ca și necesitatea dezvoltării acestei specializări au condus la crearea condițiilor necesare pentru depistarea timpurie a patologiilor sistemului nervos la copii.
De exemplu, în centrul medical Mind Reset din Cluj, fiecare mic pacient beneficiază de atenție sporită, așa încât toate consultațiile și sesiunile de recuperare medicală se desfașoară „în joacă”. În acest mod copiii colaborează, iar investigațiile sunt adaptate la nevoile specifice fiecăruia în parte.

Mai mult decât atât, medicul neurolog Cluj adună toate informațiile necesare unui diagnostic precis. Discutăm aici despre colectarea unui istoric amănunțit pornind de la date din familie ce pot avea legătura cu patologia neurologică de care suferă pacientul și concluzionând cu examenul neurologic propriu-zis.

Acesta din urmă cuprinde teste de reflexe, de coordonare, de limbaj, precum și cele specifice recomandate de neuropediatru.

Cât despre investigații, medicul neurolog Cluj de la clinica Mind Reset a menționat o parte dintre cele mai importante: consultații electrofiziologice de tip video encefalograma EEG (veghe sau somn), cu sau fără stimulări și monitorizarea activității cerebrale prin Holter EEG a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani.

Tratamentul minim invaziv , atenta monitorizare atât în timpul copilăriei cât și în adolescență, precum și abordarea afecțiunilor de neurologie pediatrică în colaborare cu psihologi, kinetoterapeuți sau logopezi vor transforma îngrijirea micului pacient într-un real succes.

Iar dacă solicitați, specialistul neurolog Cluj eliberează documente medicale pentru adopție, încadrare în grad de handicap și rapoarte cu evoluția pacientilor.

Mind Reset: aproape de copiii dumneavoastră!