Pompe de circulatie, solutii Grundfos pentru economii

pompe circulatie Grundfos

In mod normal, cand deschideti robinetul de apa calda, trebuie sa asteptati putin inainte sa se incalzeasca apa. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa din teava s-a racit de cand a fost folosita ultima data. Uneori si vechimea instalatiei va determina cat timp trebuie sa asteptati. Cu pompe de circulatie a apei rezolva aceasta problema trimitand apa inapoi pentru a fi reincalzita. Astfel, ea va fi fierbinte de fiecare data atunci cand aveti nevoie.

Casele unde au fost instalate sisteme de circulatie vor avea o linie de retur dedicata, dar casele modernizate pot utiliza totusi o pompa de circulatie folosind linia rece drept conducta de retur. Sunt mai multe tipuri de pompe Grundfos care pot veni in ajutorul dvs:

Tipuri de pompe circulatie

Exista mai multe tipuri de pompe circulatie disponibile proprietarilor de case sau apartamente. Tipul pe care il alegeti va depinde de avantajele pe care le cautati.

  • Standard: Initial, o pompa de circulatie a fost proiectata sa functioneze continuu pentru a mentine apa fierbinte in orice moment. Acesta este tipul de sistem pe care l-ati vedea in cladirile comerciale, cum ar fi restaurantele si hotelurile. Insa, acesta nu este mereu la fel de atragator pentru proprietarul de locuinte obisnuit, cu exceptia cazului in care cauta maxima comoditate. Da, apa va fi fierbinte in momentul in care deschideti robinetul, dar costul de functionare a pompei va fi putin mai ridicat.
  • La cerere: Un sistem de circulatie a apei la cerere incepe sa circule apa fierbinte doar atunci cand doriti. Inseamna ca va trebui sa asteptati inca un moment pentru apa fierbinte, dar nu la fel ca la un robinet obisnuit. Acest sistem va va economisi atat apa, cat si bani, fiind cel mai recomandat pentru locuinte.
  • Timp si temperatura: daca stiti in general la ce ore din zi aveti nevoie de apa calda, un sistem de timp si temperatura ar putea functiona bine pentru dvs. Aceste sisteme va permit sa alegeti timpi si chiar temperaturi specifice la care doriti apa calda. Folosite in mod corespunzator, aceste sisteme pot economisi atat bani, cat si apa.