SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, specialiști în arhivarea și conservarea documentelor

depozitare documente

Managementul performant al arhivei a devenit un subiect intens abordat în ultimii ani, datorită reglementărilor legale impuse de Arhivele Naționale. Întrucât orice persoană juridică ce creează documente are și obligația de conservare a acestora pe anumite perioade de timp, iată-ne în fața unei alegeri: arhivarea la sediu sau externalizarea fondului de date către o companie specializată? Cu siguranță, o astfel de decizie va fi luată corect doar dacă se conștientizează beneficiile arhivării.

Și dacă acum 15 ani, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare își începea activitatea cu scopul precis de a susține companiile și instituțiile din țară în procesul de organizare a arhivei, astăzi, experiența acumulată și viziunea de personalizare a soluțiilor, pliate pe cerințele clienților, au determinat compania să investească în educarea firmelor pe teme legate de eficientizarea activității de arhivare.

Articol recent: SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare în Topul Național al Firmelor

Astfel, în perioada 9 – 11 decembrie 2022, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare s-a alăturat grupului de consultanță în afaceri Rentrop & Straton, în calitate de partener la Seminarul Național de Fiscalitate și Contabilitate, precum și Seminarul Național de Legislația Muncii, ambele desfășurate în Poiana Brașov.

Acolo, experți din domeniile financiar – contabil și resurse umane au primit informații prețioase ce vizau ultimele noutăți legislative referitoare la conservarea documentelor și beneficiile arhivării.

Prezentările lectorilor au pus accent pe avantajele obținute în urma externalizării fondului arhivistic către o entitate specializată. S-a făcut așadar referire la:
✅optimizarea utilizării spațiului și a costurilor legate de depozitarea actelor
✅eficientizarea timpului de lucru al angajaților
✅securitatea informației
✅accesul facil la documente
✅consultanță pentru alegerea pachetului de servicii potrivit.

Mai mult decât atât, specialiștii SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare au reușit să aducă în lumină Ghidul actualizat „Cum faci economii optimizând activitatea de arhivare?” prin intermediul căruia se evidențiază alternative de lucru cu impact pozitiv asupra eficienței și profitabilității companiei.

Principalele subiecte abordate fac referire la:
✅Ce prevede legislația actuală legată de arhivare și termenele de păstrare?
✅Care sunt costurile reale ale arhivării la nivel intern?
✅Cum puteți eficientiza activitatea de arhivare?
✅Ce presupune evaluare gratuită a arhivei și conturarea unei soluții personalizate?
✅Ce implică distrugerea confidențială a documentelor?

Aplicat corect, managementul performant al arhivei poate aduce economii de până la 40% în bugetul arhivării.

În consecință, niciodată nu este prea târziu să vă bucurați de beneficiile arhivării: SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare continuă și în 2023 să fie alături de partenerii și colaboratorii săi.