Sterilizare caini Pucioasa

sterilizare caini pucioasa

Printre primele intrebari pe care mi le-am pus, dupa ce am primit-o pe Luna, beagle-ul meu, a fost daca o voi steriliza sau nu. Am discutat cu un veterinat despre subiectul sterilizare caini Pucioasa si datorita lui am avut destula experienta in a lua o decizie.

Sunt extrem de multe intrebari legate de acest subiect, incepand de la metode, riscuri, beneficii, costuri.

In urma discutiei, am invatat si retinut multe aspecte pe care vreau sa le povestesc aici, caci aceasta este una dintre cele mai importante decizii, pe care trebuie sa le iei pentru cainele tau.
In primul rand, am facut mereu o confuzie intre cuvantul castrare si sterilizare, pana la discutia despre sterilizare caini Pucioasa.

Castrarea se refera la indepartarea prin operatie, a organelor de reproducere la masculi, iar sterilizarea se refera la exact aceeasi procedura doar ca la femele.

O principala grija de care am scapat de la prima discutie, caci a fost si prima intrebare pe care am pus-o : Luna o sa simta ceva pe perioada acestei interventii chirurgicale ? Raspunsul a fost nu, caci aceasta interventie se face sub anestezie totala.

O alta intrebare des intalnita este : cand stiu ca trebuie sa imi castrez catelul ?

Ei bine, aceasta procedura am aflat ca se poate face incepand cu 5-6 luni, dar depinde mult si de rasa de caine.

Dupa ce am inteles cand si cum, intrebarea De ce ar trebui sa o sterilizez pe Luna?, a sosit.

Am inteles ca principalele motive sunt cele de sanatate si comportament. Principalele avantaje pentru cainii de sex feminin ar fi urmatoarele : reducerea riscului de cancer mamar, reducerea riscului de infectii ale uterului dar si sarcinile nedorite.

Costurile difera de la cabinet la cabinet.

Tineti cont insa, ca pe langa preturile afisate pe site-uri pentru interventie, vor aparea si costuri ulterioare pentru analize, internare si alte investigatii.