5 modele de gabioane si cum le poti folosi

gabioene brasov 7

Eu de cand am descoperit gardurile gabioan m-am indragostit de ele si le recomand oricui vrea sa imprejmuiasca o casa sau un teren. Ma bucura sa vad multe combinatii de lemn, plasa, tabla cu gabioane de piatra in Brasov, mai ales in zonele din jurul orasului. La marginea Brasovului s-au dezvoltat adevarate comunitati, multi tineri optand sa paraseasca zgomotul orasului pentru un trai mai echilibrat.

Iata 5 modele de gabioane Brasov pe care le-am descoperit la prietenii si vecinii mei. Eu le voi folosi ca sursa de inspitatie atat pentru viitorul gard cat si pentru diverse decoruri.

1. Garduri cu stalpi gabioane

gabioane brasov 1

Cat de frumos si de elegant poti sa spargi monotonia unui gard de plasa sudata cu ajutorul unor cosuri gabion… Umplute cu piatra  intr-o nuanta contrastanta, gabioanele devin elemente de decor cu rol de sustinere.

Cand vei zari gabioane Brasov asemanatoare cu cele de mai sus sa stii ca sunt sanse foarte mari sa-mi fi terminat proiectul. 😉

2. Gabioane cobinate cu gard de plasa si plante verzi

gabioane brasov 2

Daca vrei un aspect natural iti recomand un mixt intre gabioane cu pietre de dimensiuni mari si plasa pe care indrumi sa creasca plante agatatoare. Poti folosi plante care se mentin verzi indiferent de anotimp sau chiar plante agatatoare cu florescenta colorata pentru un plus de farmec in anotimpul cald.

In plus, cand partea de plasa va fi total acoperita de plante vei avea si intimitate. Poti face astfel de combinatii si cu arbusti pozitionati la distante egale astfel incat, atunci cand vor creste, sa acopere spatiile goale si sa creeze un gard natural uniform.

3. Gard gabion din piatra si lemn

garduri din piatra brasov

Lemnul si piatra au o istorie lunga impreuna si ma indoiesc ca se vor demoda vreodata. 2 elemente din natura combinate cu maiestrie si cu ajutorul cosurilor gabion dau nastere unor garduri spectaculoase, de efect. Puteti face multe combinatii, nu exista nici o limita.

Puteti opta pentru cosuri gabion cu ochiuri mari sau mici, in functie de acestea, marimea pietrei poate diferi.

4. Decoruri din cosuri gabion

gabioane brasov 4

Gasiti pe internet o multitudine de imagini cu decoruri care se pot realiza cu cosuri gabioane. Va puteti infrumuseta curtea cu suporturi de flori realizate din cosuri gabioane umplute cu pietre si apoi cu pamant. Puteti realiza fantani, terasamente si delimitari ca un adevarat peisagist.

5. Cosuri gabion umplute cu lemn, sticla sau alte materiale

gabioane brasov 5

De ce nu am umple cosurile gabion cu lemn, sticla sau alte resturi de materiale care ne raman de la constructii? Inca nu am vazut astfel de gabioane in Brasov dar nu cred ca va mai trece mult timp pana atunci. Am vazut intr-o revista de specialitate un gard gabion ale carui cosuri erau umplute cu busteni de diferite circumferinte. Trebuie sa ma crezi pe cuvant cand iti spun ca era superb. Lasa-ti imaginatia sa zboare si inchipuie-ti alaturi cativa puieti de conifere pitici.

Internetul este plin de sute de modele de garduri si decoruri realizate cu cosuri gabioane. Inspira-te, alege elemente care te atrag in mod deosebit si apoi personalizeaza. 🙂