5 motive sa investesti in lingouri de aur

lingouri aur investitie pret

Este aurul o investitie profitabila? Daca da, de unde cumperi si la ce pret? Are aurul valoare predictibila? Cine si cum poate investi in lingouri de aur?

Pentru aur s-au dus razboaie (vezi Alsacia si Lorena!), s-au incoronat si s-au detronat regi, s-au facut expluatari si s-au batut monezi care sa ramana marturie. Cumpararea de lingouri de aur a fost mereu o forma de investitie si putine au fost timpurile in care cei care au mizat pe aur au avut de pierdut.

De ce sa investesti in lingouri aur?

In ziua de azi ai multe posibilitati de investitie: actiuni, imobile , bursa, ETF-uri, cripotomonede, obligatiuni, fonduri de investitii, fonduri mutuale etc. Daca nu ai cunostinte temeinice in domeniu iti asumi riscuri mari.

Poti investi in aur fara riscurile de mai sus si poti alege cat anume sa investesti tinand cont ca un gram de aur este cotat astazi la valoarea de 242 lei, echivalentul a 49 de EURO sau 56,5 dolari.

Poti achiztiona un lingou de aur de 1 gram sau mai multe. Poti investi atat cat crezi si valorifica la momentul oportun. 😉

1.Stabilitate

Nu cred ca fi existat de-a lungul celor 3 milenii o moneda mai stabila decat aurul. Pretul aurului este acelasi in toata lumea si nu degeaba statele au o rezerva de aur. Daca nu ar fi o investitie stabila, de ce ar investi guverne la rand in aur si lingouri de aur?

2.Crestere constanta pe termen lung

Daca urmaresti evolutia aurului vei observa ca fluctuatiile sunt mici pe perioade surte, iar pe perioade lungi cresterea este constanta. E nevoie de timp, dar banii tai sunt investiti in siguranta.

aur pret

Evolutia aurului in ultimii 10 ani – sursa goldprice.ro

3.Certificat de autenticitate si marcaj

La achizitia de lingouri de aur primesti un certificat de autenticitate cu numar de serie, puritate (cele mai multe au o puritate de 999,9%), carataj si gramaj. Lingourile sunt vidate pentru a se pastra in cele mai bune conditii.

4. Investitiile in aur sunt scutite de TVA

Cei care cumpara lingouri de aur sau monede sunt scutiti de TVA (taxa pe valoare adaugata). Singura conditie pe care lingourile trebuie sa o indeplineasca este legata de puritatea aurului care trebuie sa fie mai mare de 995. In aceeasi categorie a aurului pentru investitie se incadreaza si monedele cu puritate mai mare de 900 si care sunt emise dupa anii 1800.

5. Pret de referinta

In ceea ce priveste aurul si valoarea acestuia in piata exista un pret de referinta la nivel mondial. Pretul aurului  este influentat la nivel global, nu la nivel local. Specialistii in investitii in ligouri de aur spun ca pretul metalului stralucitor creste odata cu incertitudinea geoplitica sau in perioadele de criza financiara sau razboi.

Daca vrei sa investesti in lingouri de aur, e un moment prielic pentru cumparare.