Colectare deseuri pentru o lume mai curata, mai frumoasa

colectare deseuri

Multumesc celor care se ocupa cu servicii de colectare deseuri. Gradul de poluare creste si cantitatile de gunoaie nu scad. Apa si aerul sunt poluate si TOTI trebuie sa participam la pastrarea unei planete mai curate.

Astazi, pe strada Salviei din Brasov am zarit un tanar care a cules cu mana toate gonoaiele de langa bordura si gardul verde pe care le-a aruncat ulterior in container. Am vrut sa il imbratisez, am si facut-o in suflet. Nu stiu cine esti, dar pentru ca mai exista oameni ca tine, stiu ca mai avem o sansa.

Pornind de la poluare individuala si pana la poluarea industriala, vreau sa trag un semnal de alarma si sa indemn pe fiercare sa faca colectare deseuri. Putem face sortare si colectare de la nivel micro si pana la nivel macro.

Colectare deseuri periculoase

Lasand deoparte deseurile uzuale, trebuie sa invatam sa nu mai aruncam deseuri periculoase la ghena de gunoi:

  • electrice si electronice
  • baterii si acumulatori (contin metale grele)
  • becuri si neoane (contin mercur)
  • medicamente
  • ulei uzat

Colectare deseuri reciclabile

Firmele care se ocupa de colectare deseuri au statii de reciclare unde sorteaza gunoiul si recicleaza tot ce poate fi refolosit:

  • hartie si carton (ambalaje)
  • sticla
  • metal (stiai ca aluminiul este 100% reciclabil?)
  • plastic

Si reciclarea trebuie sa inceapa de acasa. Educatia incepe cu noi. In noi este puterea si, impreuna, putem contribui la o planeta cu aer mai curat. Simplul fapt ca iti alegi o zi pe saptamana in care sa nu circuli cu masina personala conteaza daca fiecare dintre noi ar lua aceasta decizie.

Colectare deseuri Brasov

E loc de mai bine! Brasovul e un loc frumos, cu oameni frumosi. Putem sa facem lucrurile si mai bine. Putem recicla si sorta pentru a veni in ajutorul celor care se ocupa cu servicii de colectare deseuri Brasov.

Indeamna-i pe cei mici sa arunce selectiv gunoiul. Mai nou, in marile magazine am vazut puncte de colectare deseuri, mai exact de colectare pet-uri. Copiii sunt recompensati cu fructe sau legume. Mi se pare o idee geniala pentru a-i indemna sa recicleze. Magazinele au contracte cu firme de reciclare din Brasov si plasticul ajunge din nou in circuit.