Aparatura tehnico-medicala pentru tratamente la domiciliu

aparatura tehnica medicala

Ai observat cate magazine si farmacii de aparatura tehnico medicala sunt in orasul tau? Stii de ce? Nu pentru am fi un popor bolnav, ci pentru am inteles ca putem sa ne continuam tratamentele sau terapiile acasa, fara sa mai ocupam inutil un pat de spital.

In magazinele de aparatura tehnico medicala gasim mii de articole care ne pot sustine vindecarea in perioade de convalescenta sau care ne pot ajuta in monitorizarea unor afectiuni. Zic sa facem o scurta trecere in revista a celor mai cautate produse de tehnica medicala sau produse ortopedice.

Nebulizatoare sau aparate de aerosoli

Medicii recomanda tratamente care necesita un aparat de aerosoli acasa. Usor de folosit, acestea sunt de real ajutor mai ales in cazul celor mici care primesc tratamente prin nebulizare. De cele mai multe ori cei mici colaboreaza. Noile nebulizatoare sunt silentioase, multe dintre ele putand fi folosite si in timpul somnului.

Ciorapi medicinali pentru varice sau alte boli de circulatie

Bolile de circulatie sunt o problema care nu trebuie tratata superficial. Varicele, pe langa aspectul inestetic, implica dureri mari. Medicii pot recomanda purtarea de ciorapi medicinali atat pentru preventie cat si pentru tratament sau sustinere in urma unor interventii chirurgicale.

Acest lucru este valabil si pentru ciorapii antitromboza.

Aparate de tensiune sau tensiometre

Eu recunosc ca inca nu am cumparat un aparat de masurare a tensiunii, dar mama si soacra mea au. Cred ca o treime din cei apropiati au un tensiometru in casa. Pentru acasa un tensiometru digital este ideal, nu iti trebuie cunostinte medicale.

Pulsoximetre

Mai mult ca niciodata, de cand Covid ne impidica sa ne bucuram de un trai linistit si creaza multe probleme respiratorii, un pulsoximetru este de nelipsit din casa oricui. Daca tensiometru nu am, un pulsoximetru, adica un aparat pentru verificarea saturatiei de oxigen din sange este „must have”.

Cei care au avut Covid trebuie sa isi monitorizeze in continuare saturatia de oxigen. De asemenea, bolnavii de astm si cei cu apnee au in casa un astfel de dipozitiv de tehnica medicala.

Tu ce dispozitive sau aparatura de tehnica medicala ai in casa?