Cand ai nevoie de kinetoterapie?

centru kinetoterapie Brasov

Daca v-as spune ca in antichitate oamenii mergeau la centru de kinetoterapie (sau cum s-o fi numit pe atunci) m-ati crede? Ei bine, grecii, egiptenii si popoarele din Asia foloseau aceasta procedura pentru a-si mentine forma fizica.Pentru a putea raspunde la intrebarea de mai sus ar trebui sa incep cu alta intrebare si anume,

Ce este Kinetoterapia?

Kinetoterapia este o forma de recuperare medicala care foloseste un ansamblu de tehnici bazate pe exercitii fizice, mai simplu, o terapie prin miscare. Exercitiile fizice si masajul sustin echilibrul intre fizic si mental, corecteaza respiratia, circulatia sangvina, regleaza metabolismul si sunt benefice pentru intreaga activitate a sistemului nervos central.

Cand este nevoie sa apelezi la un centru de kinetoterapie Brasov?

Sunt 3 cazuri in care poti apela la proceduri de kinetoterapie si anume:

  • preventie primara;
  • prevenirea anumitor complicatii care pot surveni in urma unei imbolnaviri;
  • prevenirea aparitiei de sechele motrice sau psihice in urma unei imbolnaviri.

Kinetoterapia de preventie si intretinere

Poti oricand opta sa vizitezi un centru medical de recuperare Brasov unde, impreuna cu un cadru medical, sa stabilesti ce fel de exercitii fizice se potrivesc corpului tau. Foarte multi oameni lucreaza in fata monitoarelor si multi au probleme legate de postura sau de aliniament corporal. Copii sunt unii dintre cei mai afectati in acest sens, de cele mai multe ori stau cocosati in timp ce scriu sau au o pozitie incorecta.

Kinetoterapia poate fi folosita si ca mijloc de relaxare sau crestere a mobilitatii si rezistentei musculare. Fiecare tratament este personalizat in functie de nevoile particulare si in functie de evaluarea facuta de medic.

Stiati ca kinetoterapia este benefica in sarcina? Pe langa faptul ca faciliteaza nasterea, aceste tehnici si procedee ajuta organismul lauzei sa se recupereze repede si sa revina la valorile normale.

Kinetoterapia in prevenirea complicatiilor si sechelelor survenite in urma unor boli sau interventii chirurgicale

In urma unor traumatisme sau a unor posibile complicatii post-operatorii, kinetoterapia este procedura cel mai des folosita ca mijloc de recuperare al pacientului. Aceasta este folosita atat pentru recuperarea functiilor afectate cat si pentru imbunatatirea afectiunilor neurologice.

Afectiunile neurologice si kinetoterapia

Afectiunile neurologice crescute in randul copiilor, nu doar a celor in varsta este o problema care ridica multe semne de intrebare. Kinetoterapia este o forma de tratament care coroborata cu celelalte tratamente, a dat rezultate promitatoare. Intr-un centru de kinetoterapie si recuperare din Brasov foarte multi pacienti gasesc nu doar tratamentul potrivit, ci si o relatie speciala care se leaga intre medic si pacient, gasesc un spijin cere sa ii ajute sa depaseasca obstacolele.