Care sunt cele mai bune alegeri pentru iluminatul bucatariei ?

spoturi brasov

Bucataria este locul in care putem face mai multe lucruri decat simplul gatit. In bucatarie putem lucra, putem sa ne relaxam, putem de asemenea sa ne dezvoltam anumite abilitati. Pentru a putea simti confortul pe deplin al bucatariei tale, pe langa mobilierul perfect, trebuie sa avem si lumina care sa ne dea senzatia de calm, liniste si confort, cum ar fi spoturi Brasov.

Corpurile de iluminat trebuie mixate intr-un mod corespunzator pentru a avea rezultatul dorit si o iluminare adecvata. Ce ne poate ajuta ? spoturi incastrate sau aplicate, pendule, banda de led deasupra blatului.

Pentru ca rezultatul sa fie cel dorit, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri foarte importante :
Cele trei tipuri de iluminat de care trebuie sa stiti sunt : sarcina, accent si ambient.

Iluminatul ambiental din bucatarie poate sa fie realizat si dintr-o combinatie de corpuri de iluminat. Corpurile de iluminat ambient sunt pricipalele surse de lumina. Acestea pot fi : spoturile aplicate, incastrate sau o lustra moderna. Bineinteles, pe langa lumina naturala, care este extrem de importanta.

Mai sunt si acele corpuri de iluminat de sarcina. S-a intamplat vreodata ca atunci cand stati in fata blatului, sa se formeze o umbra pe aceasta ? Cauza poate fi iluminatul ambiental slab. Cu ajutorul acestor lumini de sarcina in zone precum blatul de bucatarie, lumina sa fie prezenta. Optiunile ar fi : spoturi led pe sina sau o banda de led montata deasupra blatului de bucatarie. Depinde foarte mult de zona.

Corpurile de iluminat de accent sunt acele lumini care evidentiaza elementele de décor din cadrul bucatariei. Daca avem, spre exemplu, un corp de mobila cu un design aparte ce trebuie si merita scos in evidenta, atunci vom folosi o banda de led care sa difuzeze lumina direct pe acesta.

Iluminatul in bucatarie are nevoie de multa imaginative. Fie ca discutam de iluminatul ambiental sau general, acestea pot fi realizate cu spoturi incastrate sau aplicate. Atat in bucatarii de mici dimensiuni sau bucatarii mai mari, spoturile led reprezinta o alegere excelenta.

Retineti faptul ca atunci cand alegi corpurile de iluminat trebuie sa tineti cont de apectul acestora raportat la designul casei tale. Corpurile de iluminat trebuie sa fie in perfecta armonie cu piesele din camera respective. Culorile, materialele corpurilor de iluminat trebuie neaparat sa fie in ton cu camera si elementele din aceasta.

Sa facem lumina!