Ai schimba ceva, profesional vorbind, la viata ta?

Daca ar fi sa schimb ceva in viata mea nu cred ca as schimba nimic. Nu as schimba nici lucrurile mai putin frumoase, cred cu tarie ca si ele au contribuit la omul care sunt. Iubesc ceea ce fac si faptul ca ma pot expima liber.

Daca ar fi sa mai aleg o meserie in plus, ar fi arhitectura. Sunt fascinata de nivelul la care a ajuns arhitectura ca proiectare si consultanta la acest moment. Nu ma pot satura de studiat proiecte si viziuni. Pentru mine, sunt visuri puse pe hartie, sunt idei ce au avut forta sa depaseasca imaginatia si sa alunece in realitate.

Cand un arhitect si un inginer structurist se pun la aceeasi masa sa te astepti la o magie. Spune-le ce iti doresti si vei primi mai mult!

De cate ori ajung intr-un depozit de materiale de constructii, iese arhitectul si designerul din mine. Imi vin in minte tot felul de proiecte de amenajare, mai mult sau mai putun realizabile. Stiti cum sunt 90% dintre femei intr-un magazin cu haine la reducere sau cum sunt copiii intr-un magazin cu jucarii? Asa sunt eu cand ma aflu intre materiale de constructii si bricolaj. Cate femei ati vazut voi uitandu-se la caramida si polistiren? 🙂

M-as plimba o zi intreaga printre rafturile cu materiale pentru constructii. As alege vopsele noi, tencuieli decorative, as studia consumul pe m², as cauta noi modele de pardoseli si adezivi speciali. Cred ca am nevoie de o vizita la psiholog…

Nu, nu glumesc! Ultima data m-am asezat pe un palet cu cherestea pentru constructii si am visat pret de cateva minute la o casa din lemn. Am o dragoste aparte pentru lemn. E un material viu, cald, care spune o poveste celui ce are urechi sa o auda.

Iubesc textura si mirosul lemnului. Indiferent catre argumente aduc iubitorii de fier si betoane, inima mea tot la cherestea trage, Stiu si ca cheresteaua pentru constructii este de clasa A si de clasa B. Stiu si diferentele dintre scandura, dulapi, sipci, rigle, grinzi sau leaturi. Acum ma credeti?

La noi in familie, zicala „contrariile se atrag” e perfect valabila. Daca eu sunt o visatoare, al meu sot este spiritul practic. Daca ar face ceva extra, sigur s-ar apuca de agricultura. 🙂 Il si vad mare latifundiar, producator de seminte si culturi de plante cat mai organice.

Mi-l si inchipui cu cizme de cauciuc si palarie de paie. Il vad conducand tractoare si utilaje agricole, il vad murdar de noroi si transpirat. l-as vedea facand asta si fiind fericit.

Dar voi? Ati schimba ceva? Ati face alte alegeri?