Ce este o lampa wood si cum functioneaza?

lampa wood

O examinare cu o lampa Wood este o procedura care foloseste transiluminarea pentru a detecta infectii cutanate bacteriene sau fungice. De asemenea, poate detecta tulburari ale pigmentului pielii, cum ar fi vitiligo si alte nereguli ale pielii. Aceasta procedura poate fi, de asemenea, utilizata pentru a determina daca aveti o abraziune a corneei (zgarieturi) pe suprafata ochiului. Acest test este, de asemenea, cunoscut sub numele de testul luminii negre sau testul luminii ultraviolete.

O lampa traditionala Wood este un arc de mercur cu randament redus acoperit de un filtru (silicat de bariu si 9% oxid de nichel). Lampa a fost inventata in 1903 de catre un fizician din Baltimore, Robert W. Wood. Sursele moderne de lumina neagra pot fi lampi fluorescente BLB special concepute, lampi cu vapori de mercur, diode emitatoare de lumina sau lampi cu incandescenta.

O lampa Wood este un mic dispozitiv portabil care foloseste lumina neagra pentru a lumina zonele pielii. Lumina este tinuta peste o zona de piele intr-o camera intunecata. Prezenta anumitor bacterii sau ciuperci sau modificari ale pigmentarii pielii dvs. vor face ca zona afectata a pielii sa isi schimbe culoarea sub lumina.

Utilizari lampa Wood

Evitati spalarea zonei ce urmeaza a fi testata inainte de procedura. Evitati sa folositi machiaj, parfum si deodorant pe zona care va fi testata. Ingredientele din unele dintre aceste produse pot face pielea sa-si schimbe culoarea sub lumina. Examinarea va avea loc in cabinetul unui medic sau dermatolog. Procedura este simpla si nu dureaza mult. Medicul va va cere sa scoateti hainele din zona care va fi examinata. Doctorul va intuneca camera si va tine lampa Wood la cativa centimetri distanta de pielea dvs pentru a o examina sub lumina.Daca sunteti in cautarea unui astfel de aparat medical, firma 4Med va pune la dispozitie o selectie de produse din care puteti alege. Cereti o oferta de pret personalizata nevoilor dumneavoastra pentru echipamente medicale si nu numai.