Despre electrocardiografe si utilizarea lor

electrocardiograf

O electrocardiograma este o parte importanta a evaluarii initiale a unui pacient despre care se suspecteaza ca are o problema legata de inima. Exista 12 electrozi mici si lipiciosi care se aplica pe pieptul, bratele si picioarele pacientului. Cu toate acestea, cu unele sisteme, electrozii pot fi aplicati pe piept, umeri si partile laterale ale pieptului inferior sau solduri. Firele sunt utilizate pentru a conecta pacientul la electrocardiografe. Pacientului i se va cere sa ramana foarte nemiscat in timp ce o asistenta sau un tehnician inregistreaza EKG-ul. Activitatea electrica creata de inima pacientului este procesata de aparatul EKG si apoi tiparita pe o hartie grafica speciala.

Acest lucru este apoi interpretat de medicul dumneavoastra. Dureaza cateva minute pentru a aplica electrozii EKG si un minut pentru a efectua inregistrarea efectiva. EKG-ul este extrem de sigur si nu implica niciun risc. In cazuri rare, unele persoane pot dezvolta iritatii ale pielii din adezivul electrodului, dar nu au fost raportate reactii alergice grave. Un EKG poate oferi informatii importante despre ritmul cardiac al pacientului, un atac de cord anterior, grosimea crescuta a muschilor inimii si semnele unei scaderi a livrarii de oxigen catre inima si probleme cu conducerea curentului electric de la o portiune a inimii la alta.

Utilizarea de electrocardiografe – importanta

Exista multe aspecte importante ale EKG-ului, dar cea mai importanta este diagnosticarea neregulilor inimii, inregistrarea modificarilor la nivelul inimii si stabilirea valorii de baza pentru alte electrocardiograme. Diagnosticarea neregulilor inimii inseamna furnizarea a ceea ce trebuie facut pentru inima. Unii pacienti se bazeaza pe istoricul lor, deoarece si o mare parte a familiei lor are insuficienta cardiaca. Aceasta inseamna ca au nevoie de mai multa miscare si o schimbare a regimului alimentar.

Indiferent pentru ce aparatura medicala optezi, la noi poti fi mereu sigur ca vei beneficia de calitate. Va invitam pe site pentru a vizualiza ofertele noastre sau pentru a discuta cu echipa despre oferte personalizate.