Pompe industriale: utilizare, tipuri, diferente

pompe industriale

In epoca industriala a fost inventata una dintre primele echipamente esentiale. Acesta este un sistem de pompare. De atunci, tehnlogia continua sa evolueze cu diferite dimensiuni, tipuri si aplicatii. Astazi, va vom oferi cateva informatii de baza despre pompe industriale si nu numai.

O pompa este o piesa de echipament mecanic care transporta lichidul de la un nivel jos la un nivel ridicat sau muta fluidul din zona de presiune scazuta in zona de presiune inalta. Poate fi, de asemenea, un rapel intr-un sistem de retea de conducte. Rapoartele arata ca sistemele de pompare au reprezentat 20% din cererea de pe piata electrica mondiala.

Urmatoarele sunt cateva tipuri principale de pompe, care se clasifica in functie de domeniul lor de aplicabilitate.

Pompe submersibile – acest tip de pompa dinamica este, de asemenea, cunoscut sub numele pompa pluviala, de canalizare sau pompa septica. Este utilizata in mod obisnuit pentru schimbarea apelor pluviale, a apelor uzate, a ploii, a deseurilor comerciale, a produselor chimice, a forajului si a produselor alimentare.

Sistemele de hidrant de incendiu – cunoscute si sub numele de amplificatori de hidranti, pompe de incendiu si pompe de apa de incendiu, ele sunt sisteme de hidranti de incendiu. Acestea sunt pompe de apa cu forta ridicata si care sporesc capacitatea de stingere a incendiilor din constructii. Deci, le puteti folosi pentru irigare, precum si pentru transferul de apa.

Pompe industriale – tipuri si diferente

Pompe cu piston – acesta este un tip de pompa cu deplasare pozitiva in care fluidul este aspirat in interior si in exterior de unul sau mai multi pistoni, care au miscari alternante. Utilizat in principal in irigarea cu apa, scenarii care necesita o presiune ridicata sau fiabila.

Pompele de transmisie – un alt tip de pompa cu deplasare pozitiva este pompa de transmisie. Acesta forteaza o cantitate stabila de lichid pentru fiecare revolutie.

Pompe industriale – acesta este un termen umbrela care se refera la mai multe tipuri de pompe care sunt utilizate in diferite industrii si pot fi folosite la transport de lichide, gaz si chiar solide sau un amestec dintre acestea.