Ce trebuie sa stii cand cumperi mobila pentru birou

magazin mobilier birou

La prima vedere, totul pare simplu. Datele problemei se schimba atunci cand tu esti cel responsabil de achizitia de mobilier pentru birou. Ce si cum alegi?

Inainte de a porni la vanatoare de mobila birou trebuie sa fii foarte bine informat de tipul de birou pe care urmeaza sa il mobilezi. Este vorba de un birou directorial? Este vorba de un birou administrativ? Biroul este pentru o singura persoana sau pentru mai multe?  Sunt multe aspecte de luat in calcul si trebuie sa tii seama de particularitati.

Paleta de mobilier office este asa de larga incat iti va fi greu sa faci repede o alegere. Acum, este drept ca nici bugetul nu este nelimitat.

Mobilier pentru birou directorial

magazin mobilier birouDesi, de obicei, acest tip de mobilier este pentru o singura persoana, el trebuie ales in functie de inclinatiile celui sau celei care il va folosi, de varsta acesteia, de spatiul efectiv al incaperii etc. Daca pentru un avocat as alege un birou directorial din lemn masiv antichizat, pentru un arhitect s-at potrivi mai bine un birou ergonomic cu forma deosebita si realizat din materiale eco.

Pornind de la un element central (biroul) poti merge mai departe cu mobilarea spatiului. Scaunul directorial este de preferat sa fie din aceeasi gama cu biroul sau sa aiba elemente de stil comune.

Eu una nu ma dau in laturi de la a cere sfatul unui designer de interior. Inainte de a pleca la cumparaturi mi-ar placea sa am o viziune cat mai clara a mobilierului pentru birou, daca s-ar putea si o proiectie 3D, ar fi ideal.

Pretul mobilierului pentru birou

Experienta m-a invatat sa nu cumpar niciodata lucrurile cele mai ieftine sau cele mai scumpe, ci sa caut un raport pret-calitate cat mai bun. Este bine sa fii informat de pretul mobilierului office si sa tii cont ca acesta poate varia in functie de materialul din care este creat (lemn, mdf, pal sau alte materiale), de forma si dimensiunea acestuia, de elementele care sunt lucrate manual etc.

Mobilier online sau offline?

Din motive logistice, cele mai multe magazine s-au mutat online. Daca magazinul este atat online, cat si offline, ai avantajul de a vedea si testa piesele de mobilier dorite, plus ca senzatia de insecuritate dispare.

Eu nu stiu de unde am capatat inclinatia pentru design interor si dragostea pentru lemn. Nu e prima data cand spun ca ador mobila din lemn, ca imi place sa am in jur esente naturale, puternice si delicate in acelasi timp. Stiu ca am magazine preferate si in ceea ce priveste mobila destinata amenajarii birourilor, unul dintre ele fiind Mobila Birou Orient din Bucuresti (daca sunteti din provincie puteti arunca un ochi pe site).