Luxul trebuie intretinut

reparatii incaltaminte si cojoace brasov

Nici nu imi trece prin minte sa te intreb cat ai investit in perechea de cizme din piele si in haina din blana naturala… Pana nu am avut una, nici nu am stiut ce inseamna intretinerea, curatarea sau reparatia unui articol din piele sau blana. Stiam doar de atelierul de reparatii incaltaminte Brasov, ala de langa bloc pe care il stie toata lumea din zona si nu numai.

Hainele din piele si blana naturala au fost dintotdeauna asociate cu luxul si bunul gust. Cum cojocelele sunt din nou in trend, nu am putut ramane in urma si mi-am achizitionat unul de toata frumusetea. Toate bune si frumoase pana am avut ghinionul anul trecut sa fiu prinsa de o lapovita. Priveam neputincioasa cum cojocelul meu se uda si isi schimba culoarea intr-un maro inchis. Nici mirosul nu era tocmai imbietor. 🙂

Cum nu eram novice in piele sau blana, ajunsa acasa, l-am uscat frumos departe de orice sursa de caldura (calorifer ). Dupa uscare am observat ca au ramas pe brate niste urme mai putin estetice. Caut repede pe internet tot felul de solutii, dar gandul ca as putea gresi si distruge bunatate de haina scumpa m-a oprit.

Cojocarie si servicii de curatare profesionala a hainelor din blana

vopsitorie piele si blana brrasovPrima data am cautat curatatorie Brasov. Mi-au aparut toate curatatoriile chimice din Brasov, am si intrebat la vreo doaua daca curata cojoace. Raspunsul lor continea doua cuvinte care ma nelinisteau: „da” si „dar”. Eu am fost invatata ca daca folosesti „dar” dupa o afirmatie, nu faci decat sa anulezi ceea ce ai zis inainte. Era clar, nu am cautat cum trebuie.

* Fac aici o paranteza si imi permit sa va dau un sfat legat de curatatorii: intrebati intotdeauna despre garantie. Da, stiu, conditiile sunt trecute pe spatele bonului. Cati dintre voi le-ati citit?

Caut din nou, de data aceasta, curatatorie cojoace Brasov. Imi sare repede in ochi un site care te duce cu gandul la orice altceva, numai la curatatorie, nu: mrmaster.ro. 🙂 Stiti sentimentul acela de liniste si siguranta de la finalul unei calatorii? Exact asa m-am simtit eu. Am stiut instant ca am ajuns unde trebuie.

Din nefericire, traim intr-o perioada in care consumul este incurajat la maxim. Interesant este ca multe lucruri pot fi reparate si reconditionate.  INCA mai exista oameni dedicati unor meserii pe cale de disparitie.

Celor care iubesc articolele din piele si blana naturala, le recomand sa le calce pragul. Va veti bucura de piesele vestimentare atat timp cat doriti.