Certificarea ISO 27.001 si impactul pozitiv asupra clientilor

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare - Certificarea ISO 27.001 si impactul pozitiv asupra clientilor

În secolul tehnologiei, informația reprezintă motorul oricărei companii, astfel că devine necesară siguranța acesteia. Iar dacă înțelegem că accesul rapid la informațiile stocate în condiții de maximă siguranță conduce spre succesul oricărui business, suntem în egală măsură de acord că se impune implementarea procedurii de certificare ISO 27.001.

Standardul, relativ nou, oferă un sistem performant de management, ce vizează două aspecte esențiale: îmbunătățirea operațiunilor specifice tehnologiei informației, precum și ridicarea gradului de securitate a datelor prin intermediul unor activități specifice de management.

Atunci când discutăm despre certificare ISO 27.001 consider util să subliniez faptul că deși se adresează cu prioritate firmelor din domeniul IT, aceasta poate atesta orice companie care dispune de informații foarte importante.

Calitatea și siguranța serviciilor precum și respectarea standardelor de confidențialitate definesc valorile ce ghidează, de 15 ani, echipa SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare.

În vederea îndeplinirii obiectivelor legate de securitatea informației, managementul monitorizează în permanență următoarele aspecte care asigură menținerea conformității cu cerințele standardului ISO/IEC 27.001: 2018:

📌 păstrarea integrității și disponibilității informațiilor clienților
📌 dezvoltarea, menținerea și îmbunătățirea protecțiilor necesare la furt, pierdere, deteriorare sau modificare neautorizată
📌 prevenirea incidentelor de securitate și minimizarea pierderilor ca urmare a unor astfel de evenimente și asigurarea continuității afacerii
📌 asigurarea unor canale eficiente de comunicare a incidentelor, reducerea și tratarea adecvata a acestora
📌 păstrarea integrității, funcționalității și disponibilității hardware și software.

Principalele avantaje ale companiilor certificate ISO 27001:2018 sunt:

📌 asigurarea integrității informației
📌 asigurarea confidențialității informației
📌 asigurarea disponibilității informației
📌 asigurarea cadrului necesar pentru elaborarea procedurilor și politicilor de securitate

În consecință, această certificare ISO 27.001 monitorizează dezvoltarea, menținerea și îmbunătățirea protecțiilor necesare la furt, pierdere, deteriorare sau modificare neautorizată. Mai mult decât atât, previne incidentele de securitate și minimizează pierderile astfel încât afacerea să cunoască o continuitate.

Și nu uitați: o companie cu certificarea ISO 27.001 oferă siguranță în fața clienților și a partenerilor!