De ce costa o basculanta cu pamant mai mult de 500 lei?

transport pamant ilfov

O stiti pe aia cu „Nevoia te invata”? Credeti ca eu am ajuns sa cunosc preturile pentru transport pamant Bucuresti din plictiseala? Mi-ar placea sa am atat de mult timp liber…

Toata lumea s-a orientat catre bio, eco si natural. Nu pot sa spun ca ceea ce consum se incadreaza in tiparul de mai sus, dar atunci cand am ocazia sa cumpar produse cat mai aproape de ceea ce ar trebui sa fie, o fac.

Ma loveste inspiratia intr-o zi si o idee incepe sa isi faca culcus in mintea si in inima mea. O bucata de teren pe langa Bucuresti ar fi ideala pentru gratare si cateva plante cultivate si ingrijite de mana mea.

Sa nu va ganditi ca ma apuc de agricultura. Pana si cei mai dragi dintre prieteni ar fi sceptici la ideea ca eu as avea vreo inclinatie catre acest domeniu. Niste capsuni, niste rosii, ceva ardei si 2-3 fire de ceapa vor fi toata gradina mea. Cat sa am din ce face o salata proaspata…

Nu va spun cat am cautat teren si cat m-a costat. Daca raportez la cat costa metrul patrat pe langa cat a platit mama pe locul de veci, a fost un chilipir. 🙂

Cum terenul nu este tocmai propice pentru agricultura, primesc sfaturi de la cei dragi in directia buna. Trebuie sa achizitionez cateva tone de pamant vegetal pentru a-mi amenaja  terenul.

Unde gasesc pamant vegetal sau de umplutura in Bucuresti, Ilfov sau apropiere?

Pamant de flori am mai luat eu de la magazinele de bricolaj, dar mie imi trebuie cateva masini bune. Un prieten m-a ajutat cu un calcul si asa m-am luminat ca am nevoie de cel putin 3-4 basculante de 18 sau de 14 mc de pamant.

Raspunsul clar a venit de pe internet. Am gasit multe firme care se ocupa cu astfel de transporturi, nici prin cap nu imi trecuse ca e o afacere treaba asta. Cand am aflat preturile, am ramas cu gura cascata la propriu.

Cat costa un  transportul de pamant vegetal in zona Bucuresti sau Ilfov?

Greu de crezut la prima vedere, dar preturile pornesc de la 450-500 de lei per transport. Daca la inceput mi s-a parut mult, o doamna de la firma cu care am incheiat contractul de prestari servicii, a fost draguta si m-a lamurit:

  • camionul trebuie sa se deplaseze gol la locul de incarcare;
  • e nevoie de un excavator care sa incarce pamantul;
  • deja au fost implicati 2 oameni, soferul de camion si cel care manevreaza excavatorul;
  • camionul transporta pamantul la destinatie;
  • camionul trebuie sa se si intoarca la sediu.

Acum, ca a pus problema asa, am inteles si eu cum sta treaba asta cu trasportul de pamant. Daca inainte mi se parea mare, acum mi se pare justificat. Astea fiind spuse, va anunt cu mandrie ca am pus si primele mele rasaduri.