De ce este importanta o statie de epurare?

montare statii de epurare

Conform definitiei, o statie de epurare reprezinta ansamblul de constructii si instalatii destinat filtrarii apelor uzate. Acest lucru se realizeaza fie prin metode mecanice, biologice sau mecano-chimice. O astfel de instalatie are ca rol principal filtrarea apelor uzate si transformarea lor in ape care respecta normativele de deversare intr-un emisar.

Statiile de epurare sunt un element extrem de important atunci cand vine vorba de respectarea reglementarilor legale. Nici o apa uzata nu trebuia sa contina substante poluante cu un grad ridicat de toxicitate, pentru a nu pune in pericol ecosistemul sau vietile umane. De asemenea, materiile in suspensie peste limita sau substantele care duc la formarea spumei sau schimbarea proprietatilor altor receptori sunt si ele un semnal de alarma.

O statie de epurare este, asadar, un element extrem de important atat pentru respectarea reglementarilor legale, cat si pentru protejarea mediului inconjurator. Despre importanta unei astfel de statii puteti afla de la specialistii in domeniu, cei de la ETK Tank.

De ce este importanta o statie de epurare?

Statiile de epurare comercializate de catre ETK Tank sunt extrem de fiabile, complet automatizate, iar procesul epurarii se desfasoara fara a mai fi nevoie de supravegherea instalatiei. Apele astfel tratate pot fi apoi evacuate prin sol, prin tuburi de drenaj sau tunele de percolare, sau chiar la suprafata.

Misiunea ETK Tank este de a imbunatati calitatea vietii populatiei prin asigurarea surselor de apa potabila si canalizare. Acestia isi doresc sa ofere un grad mai ridicat al conditiilor de igiena si a starii de sanatate a populatiei, ca urmare a reducerii riscului de contaminare a apei. Prin tratarea apei conform normelor europene, se reduc infiltratiile din apa de suprafata iar calitatea vietii va creste considerabil.

Un alt efect pozitiv adus de o statie de epurare este simtit si de catre mediul inconjurator, ca efect al tratarii si depozitarii corespunzatoare a namolului rezultat in urma filtrarii. Acest namol are efect de regenerare asupra solului si actioneaza ca un bun fertilizator pentru sol.

In concluzie, utilizarea statiilor de epurare a apei de la ETK Tank contribuiti atat la imbunatatirea calitatii vietii umane cat si la restabilirea balantei ecosistemului.