Statii de epurare si beneficiile lor

montare statii epurare

Tratarea apelor reziduale este definita ca procesul de inlăturare a tuturor contaminantilor daunatori din apa si care o face sa fie sigura pentru consum. Exist multe motive pentru a favoriza statiile de epurare a apelor uzate, majoritatea contribuind in mod direct mediului inconjurator dar si oamenilor.

Apa poate contine bacterii si substanțe chimice care ar provoca boala si moartea oamenilor care o consuma. Organismele microscopice prezente in apa sunt responsabile pentru boli cum ar fi dizenteria, gastroenterita si holera. Prin utilizarea de statii de epurare, se pot elimina pana la 97% din contaminantii din apa. In acest proces, apa este trecută prin filtre care blocheaza contaminantii si ucid organismele distructive.

O cantitate minuscula din totalul de apa din lume este potabila, iar populația Pamantului creste dramatic, urmand sa atinga numere si mai mari pana in 2025. In conditiile in care aprovizionarea cu apa nu poate sustine populatia actuala, este nevoie de un proces pentru a produce cantitati mai mari de apa potabila. Utilizarea de statii de epurare joaca aici un rol major, atat pentru economisirea de resurse cat si pentru protejarea mediului.

Statii de epurare si beneficiile lor

Se estimeaza ca un litru de apa uzată netratata polueaza 8 litri de apa potabila. Deoarece managementul apelor reziduale reduce reziduurile si elimină bacteriile si substanțele chimice daunatoare, are potentialul de a proteja flora si fauna. Animalele salbatice si pestii pot beneficia de apa curata in rauri si alte fluxuri de apa locale. Mai mult, localnicii se pot bucura de activitati in jurul acestor corpuri de apa, stiind ca aceasta este curata si fara bacterii.

Apa tratata cu statiile speciale poate fi utilizata pentru a ajuta zonele care nu au acces la apa potabila. Procesul este ecologic si nu este atat de costisitor precum alte metode ce ar putea solutiona aceasta problema. Statiile comercializate de ETK Tank sunt complet automatizate si nu este nevoie de interventia umana pentru a le controla. Acest lucru le face extrem de convenabile de utilizat, indiferent de intrebuintarea lor.