De ce să ții cont când alegi furnizorul de servicii de arhivare?

furnizo de servicii de arhivare?

Statutul de businessman nu mai este demult „floare la ureche”, iar dacă te-ai oprit să citești aceste rânduri sunt absolut convinsă că îmi dai dreptate. Deși la prima vedere nu pare a fi o misiune dificilă, știm cu toții că succesul vine la pachet cu nenumărate responsabilități. Poate cel mai delicat dintre toate rămâne, în continuare, subiectul legat de o arhivare corectă a documentelor.

Prin această procedură, o companie are siguranța unei organizări riguroase dar și garanția că actele sunt păstrate în spații autorizate, ferite de pericole precum incendii sau inundații.

În consecință, este vital să ții cont de câteva aspecte atunci când alegi un furnizor de servicii de arhivare și management documente.

Care sunt parametrii de care să ții cont când alegi furnizorul de servicii de arhivare?

Deși nu a devenit obligativitate, este totuși recomandat să colaborezi cu o firmă certificată de Arhivele Naționale, pentru că documentele sunt păstrate în condiții optime, conform legii.

depozitare si arhivare documente

Depozitare documente – SDA Servicii de depozitare si arhivare

De ce sunt importante aceste certificări? Ei bine, află că, un astfel de furnizor care are Autorizație pentru păstrarea și conservarea documentelor, autorizație PSI spațiu arhivă sau sistem management al calității, devine, în mod evident, competent pe piață și garantează servicii ireproșabile.

Iar dacă următoarea ta întrebare este legată de siguranța documentelor în sistemul externalizat, precizez că acest aspect devine real doar dacă alegi un furnizor care deține asigurare pentru bunurile din depozit, pentru cele în tranzit, dar mai ales dacă beneficiază de asigurare de răspundere civilă.

Dacă această temă este de interes pentru tine, citește și articolul „Unde depozitezi actele care se adună la birou? Ce faci cu arhiva?”Unde depozitezi actele care se aduna la birou? Ce faci cu arhiva?

De asemenea, poți avea încredere într-o firmă de arhivare cu personal calificat și sistem dedicat pentru managementul înregistrărilor.

Mai mult decât atât, consider important ca atunci când îți alegi furnizorul, să ții cont de tehnologia pe care se bazează, întrucât de ea depind aspecte precum: viteza în accesarea documentelor, siguranța acestora și reducerea costurilor la client.

La fel de importante sunt expertiza și portofoliul de clienți al viitorului partener. Vă recomandăm de asemenea să verificați dacă firma deține depozite proprii în locații diferite, aspect extrem de important pentru minimizarea riscurilor.

La final mai aduc în discuție un element de luat în calcul pentru identificarea unei firme de arhivare potrivită : raportul calitate – preț. Interesează-te ce servicii oferă și dacă merită efortul financiar, analizează dacă nu cumva arhivarea în spațiul propriu este mai costisitoare și caută ca totul să fie transparent, așa încât să știi că actele tale sunt pe mâini bune.

Clienții recomandă în continuare SDA- Servicii de Depozitare și Arhivare , pentru experiență, profesionalism și promptitudine!